تکنولوژی

انتظارات فعالان سخت‌افزار از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای

نام نویسنده: مريم عسگري

سازمان نظام صنفی رایانه‌‌اي استان تهران كه با برگزاری انتخابات هیات‌مدیره در ارديبهشت ماه سال 1384 تشکیل شد، به عنوان بستري براي رشد و بالندگي بخش‌هاي مختلف حوزه رايانه و شناسايي و رفع و رجوع مشكلات اين حوزه بي‌شك نقش مهمي دارد. اما به اعتقاد برخي از اعضاي اين سازمان به ويژه حوزه سخت‌افزار، توجه اين سازمان به برخي ز بخش‌ها مانند سخت‌افزار كمتر است و به عبارتي، بخش سخت‌افزار مورد بي‌مهري و كم‌توجهي اعضاي هيات‌مديره اين سازمان قرار گرفته است.

به اعتقاد برخي از اعضا، با وجودي كه حوزه سخت‌افزار از اهميت زيادي برخوردار است و با مشكلات زيادي دست به گريبان است، اما تاكنون اقدامي موثر براي شناسايي و برطرف كردن معضلات اين صنف نشده است.

به اعتقاد گروهي، سازمان نظام صنفي رايانه‌اي ماهيتي نرم‌افزاري دارد و سازوكار آن نيز نرم‌افزاري است و به همين دليل بيشترين توان اين سازمان صرف مسائل اين حوزه مي‌شود. ساختار هيات‌رييسه اين سازمان نيز كه بر اساس اعلام دبيرخانه اين سامان شامل تنها يك نفر از سخت‌افزاري‌ها است، مويد اين امر است. اين در حالي است كه ساير اعضاي اين سازمان بر اين اعتقادند كه هر چند اين سازمان توسط فعالان حوزه نرم‌افزار راه‌اندازي شده است، ولی بر طبق قانون وظایف آن در برابر تمامی فعالان این صنف اعم از سخت‌افزار، نرم‌افزار، اینترنت، شبکه و … یکسان است.

مهجوريت سخت‌افزاري‌ها در سازمان نظام صنفي
اگرچه كميسيون سخت‌افزار در سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران، طي اين سال‌ها مديراني لايق داشته و بنا بر اعتقاد اعضاي اين كميسيون، رفع مشكلات اين صنف ناشي از عدم ارتباط موثر بين بدنه اين سازمان است، اما به اعتقاد برخي ا‌ز اعضا، اين سازمان بيشتر نگرشي نرم‌افزاري دارد و حوزه سخت‌افزار در اين سازمان مهجور است و برخي از مسائل مانند تدوين طرح ساماندهي IT بدون اظهارنظر سخت‌افزاري‌هاي صورت گرفته است.

بنا بر اعلام يكي از اعضا، در حالي كه در تدوين طرح ساماندهي IT بخشي به حوزه سخت‌افزار مربوط مي‌شد اما نظرات اعضاي كميسيون سخت‌افزار در اين طرح جايي نداشت و تدوين چنين طرحي به اطلاع عموم اعضاي اين كميسيون نرسيد و به طور اتفاقي در يكي از جلسات مطرح شد. به اعتقاد سخت‌افزاري‌هاي اين سازمان، اعضاي هيات‌مديره اين سازمان با نامحرم انگاشتن اعضاي بخش سخت‌افزار نه تنها باعث دلسردي اعضاي اين كميسيون شده‌اند، بلكه اين انتظار مي‌رود كه در آينده نزديك سازمان با ريزش اعضا مواجه شود. سخت‌افزاري‌هاي سازمان بر اين اعتقادند كه سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران بي‌شك مي‌تواند جايگاه خوبي براي مطرح و رفع و رجوع كردن مشكلات اين حوزه باشد، اما متاسفانه هيات رييسه اين سازمان در پياده‌سازي نظرات اعضا، به ويژه اعضاي كميسيون سخت‌افزار ضعيف عمل مي‌كند.

به عقيده گروهي، درست است كه سازمان نظام صنفي توسط نرم‌افزاري‌ها راه‌اندازي شده است، اما اين نمي‌تواند بي‌توجهي به حوزه سخت‌افزار را توجيه كند و اگر به سابقه اين سازمان توجه كيد، متوجه مي‌شويد كه سخت‌افزاري‌ها از همان ابتدا در اين سازمان مهجور بودند تا زماني كه پيشنهاد 20 مطرح شد و تعداد بيشتري از سخت‌افزاري‌ها به اصطلاح وارد گود شدند.

همچنين مسائلي مانند مشكلات مربوط به استاندارد‌سازي كالاها، قوانين گمركي، طرح ساماندهي بازار، گردش صحيح مسائل مالي و… از مسائلي هستند كه حوزه سخت‌افزار مدت‌ها است با آنها درگير است و تاكنون حل نشده‌‌اند و اين نشان از بي‌توجهي اين سازمان به اين حوزه دارد؛ چرا كه طي مدتي كه گذشته است، بي شك سازمان بايد براي رفع اين معضلات اقداماتي مي‌كرده ولي بر اساس اعلام برخي از اعضا، تغييراتي كه انتظار مي‌رفته ايجاد شود، در اين مدت ايجاد نشده است. مجموعه‌اي از دلايل براي اين موضوع مطرح شده است. برخي معتقدند عدم استفاده از پتانسيل‌ها در كميسيون‌ها، محافظه‌كاري بيش از حد روساي اين سازمان و مجموعه‌اي از دلايل ديگر نه تنها باعث شده است مشكلات به طور جدي مطرح و رفع نشوند، بلكه برخي از تصميم‌گيري‌ها موجب دلزدگي اعضا شده است. يكي از تصميمات جابه‌جايي‌هايي است كه در حوزه مديريتي كميسيون‌ها صورت مي‌گيرد كه اگر چه مورد تاييد اعضا قرار گرفته است، اما در اين مورد اما و اگرهايي هم وجود دارد.

تغيير و تحولات مديريتي در بخش سخت‌افزار
تاكنون شاهد تغيير و تحولات ميريتي در شاخه‌هاي مختلف سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران از رياست كميسيون‌ها گرفته تا دبيري سازمان بوده‌ايم. تغيير و تحولاتي كه بر اساس اعلام اعضاي اين سازمان با هدف بهبود سطح كيفي و سرعت بخشيدن به روال كاري اين سازمان در بخش‌هاي مختلف صورت گرفته است و آخرين تغييري كه اعضاي اين سازمان با آن مواجه شدند جابه‌جايي سمت رياست كميسيون سخت‌افزار سازمان نظام صنفي استان تهران و انتصاب باقر بحري به عنوان رييس اين كميسيون به جاي حسين غروي رام بوده است.

جابه‌جايي‌اي كه بنا بر اعلام رييس سابق كميسيون سخت‌افزار با پيشنهاد وي صورت گرفته است تا شايد به اين ترتيب روال كارها سرعت بيشتري ‌گيرد. اموري كه بنا بر اعتقاد برخي از اعضاي اين سازمان، به ويژه اعضاي كميسيون سخت‌افزار، به‌رغم تلاش‌هاي غروي رام روندي كند داشت و اكنون انتظار مي‌رود با تصدي‌گري اين سمت توسط باقر بحري كه عضو هيات رييسه سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران هم است، سرعت بيشتري‌گيرد.
اما نكته‌اي كه اينجا مطرح است، اين است كه در شرايطي كه بحري تمايل به عهده‌دار شدن رياست كميسيون افتا(امنيت فضاي تبادل اطلاعات) داشته و عدم تمايل خود را از پذيرش سمت رياست كميسيون سخت‌افزار كه پيش از اين نيز عهده دار آن بود ابراز كرده بود، چه اصراري به واگذاري ان سمت به وي بود؟

اينكه چرا فضايي براي داوطلب شدن ساير اعضاي اين كميسيون براي تصدي‌گري اين سمت فراهم نشده است و به صرف پيشنهاد غروي رام و با وجود عدم تمايل بحري به پذيرفتن اين سمت، جابه‌جايي صورت گرفته است نيز سوالي است كه ذهن را به خود مشغول مي‌كند. بي‌شك اين نمي‌تواند به اين معنا باشد كه ساير اعضا از توانمندي لازم براي عهده‌داري اين سمت برخوردار نبوده‌اند.

همچنين اگر چه غروي رام، دبيرخانه سازمان نظام صنفي و اعضاي هيات رييسه و ساير اعضاي سازمان همگي دليل اين جابه‌جايي را خواست غروي رام دانسته‌اند، اما اينكه چرا غروي رام اين سمت را به ديگري واگذار كرده است جاي سوال دارد.

غروي رام در اين باره مي‌گويد: به دليل اينكه آقاي بحري عضو هيات رييسه سازمان بودند و همچنين توجه خاصي به بخش سخت‌افزار داشتند، من تصميم گرفتم اين سمت را به ايشان واگذار كنم .ضمن اينكه بحري سابق بر اين نيز عهده دار اين سمت بوده است. به عقيده غروي رام و ساير اعضاي سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران، عهده‌داري اين سمت توسط يكي از اعضاي هيات رييسه سازمان مي‌تواند كمك زيادي در جهت سرعت بخشيدن به امور باشد و از طرفي مشكلات اين بخش از طريق باقر بحري راحت‌تر به گوش هيات رييسه خواهد رسيد، البته به شرطي كه وقت بيشتري از طرف ايشان براي شناسايي و رفع و رجوع دغدغه‌هاي اين بخش گذاشته شود. به عبارتي بايد دغدغه‌ها و دل نگراني‌هاي صنف شناسايي شوند و فرصتي براي شناسايي آنها وجود داشته باشد تا بتوان آنها را برطرف كرد.

پور نقش بند، يكي از اعضاي اين سازمان مي‌گويد: هيات‌مديره كمال رضايت را از رييس سابق كميسيون سخت‌افزار اين سازمان داشت و اين تغير و تحول تنها در جهت قرار گرفتن افراد در موقعيت‌هايي بود كه به سازمان كمك بيشتري شود. دانش، يكي ديگر از اعضاي هيات‌مديره اين سازمان نيز با تاييد گفته‌هاي ساير اعضا مي‌گويد: به نظر غروي رام، بحري بهترين فردي است كه مي‌تواند عهده‌دار اين سمت شود.

شمشير تيز هيت رييسه سازمان نظام صنفي
اعضاي كميسيون سخت‌افزار كه اينك چشم اميدشان به بحري است، مي‌گويند رييس سابق كميسيون سخت‌افزار اين سازمان به خوبي از عهده وظايف خود بر آمد و طي مدتي كه وي عهده‌دار اين سمت بود از وي نقدي نشده است. با اين حال، با اتخاذ اين تصميم موافقت كردند تنها به صرف اينكه غروي رام خود پيشنهاد‌دهنده بوده است.

از دلايل مطرح شده براي انصراف غروي رام از اين سمت، ممكن است اين طور استنباط شود كه حتما بايد در اين سازمان جزو هيات رييسه بود تا بتوان نقطه‌نظرات و پيشنهادات را به گوش هيات رييسه رساند و اظهارنظر سايرين يا به گوش اعضاي هيات رييسه نمي‌رسد يا اينكه زياد جدي گرفته نمي‌شوند.

با اين تفاسير، مشخص مي‌شود كه به احتمال زياد بحري، تنها فردي بوده كه هم جزو هيات رييسه اين سازمان بوده و هم به قول معروف از جرگه سخت‌افزاري‌ها بوده است. به احتمال زياد به همين دليل بوده است كه ساير اعضاي هيات مديره براي احراز اين سمت داوطلب نشده‌اند.
غروي رام در اين مورد نيز مي‌گويد: اتخاذ اين تصميم از لحاظ آيين‌نامه‌اي ربطي به اعضاي كميسيون ندارد و اين موضوع يك داستان هيات‌مديره‌اي است، اما به هر حال، نظر اعضا مهم است و با توضيحات من همه اعضاي اين كميسيون با اين تصميم موافقت كردند.

تلاش براي حل مشكلات
بحري كه همترين مشكل بخش سخت‌افزار را نگراني‌هايي در زمينه توسعه بازار و گردش صحيح و سالم مسائل مالي مي‌داند و مي‌گويد: در شرايط فعلي كه مديران دولتي مرتب تغيير مي‌كنند و زماني براي تحقق وعده‌هاي خود ندارند، مهمترين موضوعي كه بايد به آن پرداخت، كار كردن روي انسجام بدنه صنفي سخت‌افزار و پرداختن به مسائل اصلي است كه مي‌تواند آنها را در جهت توسعه بازار منسجم كند.

وي كه به نظر مي‌رسد برنامه‌هاي جديدي براي رفع مشكلات اين صنف دارد، مي‌گويد: اگر چه كميسيون افتا به دليل تازگي كه دارد جذابيت زيادي براي من دارد، ولي حال كه اين سمت به من واگذار شده است، آن را پذيرفته و سعي مي‌كنم مشكلات را حل كنم.

به‌رغم این گروهي كه مخالف جايگزيني‌هايي از اين قبيل در سازمان هستند، مي‌گويند جايگزيني‌هايي از اين دست تنها باعث عقب‌ماندگي صنف مي‌شود و انتخاب رييس سابق كميسيون سخت‌افزار، آن هم در شرايطي كه وي تمايلي به پذيرش اين سمت ندارد، تنها باعث رجعت به گذشته مي‌شود.

البته تحقق اين پيش‌بيني‌ها را بايد به آينده موكول كرد و بايد ديد اين جابه‌جايي مي‌تواند مشكلات سخت‌افزاري‌ها را رفع كند يا حتي كاهش دهد يا خير؟

منبع : دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا