تکنولوژی

بازار اینترنت چگونه رقابتي مي‌شود؟

نام نویسنده: علی شمیرانی

تهران اصلي‌ترين مصرف‌كننده اينترنت در کشور البته از نوع پرسرعت محسوب مي‌شود. به همين علت با توجه به مقررات ممنوعيت حضور شركت‌هاي مخابرات دولتي، شركت‌هاي خصوصي موسوم به ندا عمده فعاليت خود را ابتدا در تهران و سپس در ديگر كلان شهرها آغاز كردند.

اما با وجود ممنوعيت حدود سه ساله فعالیت شركت‌هاي مخابراتي در عرصه ارایه خدمات اینترنت پرسرعت، در همين استان تهران نيز كم نبودند بخش‌هايي كه امكاني براي دريافت اين خدمات نداشتند. علت نيز روشن بود، بخش خصوصي بر اساس ماهيت فعاليت خود، موضوع درآمدزايي را در دستور كار داشت و به اين ترتيب نخست به بخش‌هايي مراجعه كرد كه داراي مصرف‌كننده بيش‌تر و سود تضمين شده بودند.

در سال‌هاي گذشته وزير ارتباطات سابق و مديران شركت مخابرات نیز انتقادات زيادي به طرح ممنوعيت ورود دولت به عرصه اینترنت پرسرعت وارد کرده و معتقد بودند عرضه خدمات از سوي شركت‌هاي خصوصي بر اساس تعهدات پيش نرفته است.

به هر ترتيب از هفته‌هاي گذشته اخباري هر چند كوتاه از عرضه خدمات اینترنت پرسرعت توسط شركت مخابرات تهران در برخي سايت‌ها و خبرگزاري‌ها مخابره شد. خبر اول به نقل از مديرعامل شرکت مخابرات تهران بود كه از ارایه 100 هزار پورت پرسرعت اينترنت در دو ماه آينده خبر می‌داد. خبر دوم نيز به نقل از مدير روابط عمومي اين شركت مبنی‌بر عرضه 600 هزار پورت پرسرعت اينترنت در تهران و كرج تا اوايل سال آينده بود.

اين اخبار در حالي منتشر مي‌شود كه مقامات شركت مخابرات در خصوص نحوه جذب مشتري، مواضع بسيار محتاطانه‌اي دارند و تاكيد مي‌كنند كه اين خدمات تنها در مناطق خاص، براي مشاغل خاص و به صلاحديد مديران منطقه‌اي مخابرات ارايه خواهد شد.

اگر چه بعيد به نظر مي‌رسد كه در آينده، با خصوصي‌سازي مخابرات، عرضه خدمات اين شركت با ملاحظات و محدوديت‌هاي مورد اشاره انجام پذيرد، تا كنون انتشار اين اخبار واكنشي از سوي سازمان تنظيم مقررات و شركت‌های خصوصي فعال در عرصه اينترنت پرسرعت در پي نداشته است. اين در حالي است كه 11 شركت خصوصي مذكور، همواره به نوع تعامل شركت‌هاي مخابراتي و شكل حضور ايشان در بازار عرضه اينترنت، اعتراض داشته‌اند.

با توجه به حجم بالاي عرضه پورت اينترنت پرسرعت از سوي شركت مخابرات، هنوز در مورد نحوه رقابتي شدن قيمت، كيفيت و سرعت در بازار اينترنت اطلاعاتي در دست نيست، اما اين اتفاقي است كه دير يا زود رخ داده و شايد منجر به طرح مباحث رسانه‌اي نيز بشود. چرا كه در نهايت احتمال تلاقي بازار شركت مخابرات و شركت‌های ندا و عرضه‌كنندگان خدمات وايمكس وجود دارد.

به هر تقدير در صورت حفظ رقباي موجود، رقابتي شدن اين بازار از هر لحاظ به نفع مصرف‌كنندگان اين خدمات تمام خواهد شد.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا