تازهترین کتاب دکتر معتمدنژاد رونمایی شد
مراسم رونمايي از کتاب «ارتباطات در جهان معاصر» نوشتهي كاظم معتمدنژاد با افتتاح كتابخانهاي به نام اين استاد و پيشكسوت علم ارتباطات، عصر روز گذشته (سهشنبه، 26 آبانماه) به مناسبت هفته كتاب در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.
به گزارش بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، معتمدنژاد در اين مراسم اظهار كرد: کتاب «ارتباطات در جهان معاصر» مجموعه مقالاتي است که در طول سالهاي 67 تا 87 به صورت مقدمه در کتابهاي مختلف پژوهشگران ارتباطات منتشر شده است.
اين استاد ارتباطات با بيان اينکه تا کنون مقالات مورد نياز دانشجويان رشته ارتباطات به صورت پراکنده بوده است، افزود: مقالات گردآوريشده در اين کتاب مقالات جديدي نيست و به دليل دسترسي آسان دانشجويان به منابع ارتباطات، به صورت کتاب گردآوري شده است.
او خاطرنشان کرد: کتاب «ارتباطات در جهان معاصر» از يک پيشآغاز تشکيل شده که نوشتههايي مستقل و جديد از من است که در زمينههاي سياسي و اقتصادي نظام جهاني ارتباطات است.
معتمدنژاد با بيان اينکه اين کتاب با کمک مؤسسه نشر شهر به چاپ رسيده است، گفت: براي کمک به رشد و توسعه علم ارتباطات در کشور هزينهي تأليف کتاب را به جامعه ارتباطات کشور اهدا ميکنم.
او همچنين گفت: کتاب «ارتباطات در جهان معاصر» توجه ويژهاي به نظام نوين ارتباطات دارد.
مهدي محسنيان راد نيز در اين مراسم، معتمدنژاد را در علم ارتباط شناسي کشور يک فرد خاص توصيف کرد و گفت: دكتر معتمدنژاد هميشه به دانشجويان خود لطف داشته و براي کتابهاي آنان چندين صفحه مقدمه نوشته است.
او اضافه کرد: مقدمهاي که دکتر معتمدنژاد براي کتاب من نوشته، از متن خود کتاب بيشتر خواننده و مراجعهکننده داشته است.
اين استاد ارتباط شناسي با اشاره به اينکه زبان فارسي به عنوان يک جزيره در دنيا به شمار ميرود، افزود: اگر آثار دکتر معتمدنژاد در يکي از دانشگاههاي معتبر جهان به چاپ ميرسيد، از بازخورد بيشتري برخوردار بود.
احمد ميرعابديني نيز معتمدنژاد را در عرصه ارتباطات يک نهاد اجتماعي توصيف کرد و گفت: زحماتي که اين استاد بزرگ به تنهايي براي علم ارتباطات کشور طي ساليان دراز انجام كيده، نيازمند فعاليت چندين دستگاه و مؤسسه است.
اين استاد ارتباطات با بيان اينکه دکتر معتمدنژاد در کتاب «ارتباطات در جهان معاصر» به ابعاد مختلف عرصه ارتباطات پرداخته است، اضافه کرد: با مقدمه استاد در اين کتاب، آشنايي خوانندگان با دنياي ارتباطات بسيار افزايش مييابد.
ميرعابديني تصريح کرد: دکتر معتمدنژاد در زمينه علم ارتباطات مسؤوليت اجتماعي را به طور عام و مسؤوليت حرفهيي را به طور خاص انجام داده است.
او کتاب «ارتباطات در جهان معاصر» را خلاصهاي از علم ارتباطات در جهان امروزي دانست و گفت: دکتر معتمدنژاد در اين کتاب به تمامي ابعاد علم ارتباطات پرداخته است.
در ادامه، محمدجواد شوشتري – رييس سازمان فرهنگي – هنري شهرداري تهران – با بيان اينکه کتاب اصليترين شاخصه فرهنگي در کشورهاست، گفت: سازمان فرهنگي – هنري شهرداري تهران وظيفه ترويج علم و ادب را در سطح شهر تهران دارد.
او اظهار كرد: يکي از وظايف سازمان فرهنگي – هنري شهرداري تهران، معرفي مشاهير علمي به افراد جامعه است که در حال حاضر در قالب تحليل و رونمايي از آثار برگزار ميشود.
شوشتري با بيان اينکه رونمايي از آثار بزرگان علم در جامعه بايد افزايش يابد، افزود: ميزان انتشار کتاب در کشور با توجه به سابقههاي فرهنگي عظيم ايران بايد افزايش يابد.
ييس سازمان فرهنگي – هنري شهرداري تهران تصريح کرد: رونمايي و معرفي آثار بزرگان علم و ادب در سطح شهر تهران موجب تشويق هرچه بيشتر دانشجويان در زمينه کتابخواني ميشود.
او اضافه کرد: فرهنگسراي رسانه به عنوان بخشي از شهر تهران وظيفه اصلي خود را که ترويج فرهنگ کتابخواني است، به صورت موجهي انجام داده است.
در اين مراسم همچنين کتابخانه تخصصي علم ارتباطات با نام پروفسور معتمدنژاد – پدر علم ارتباطات ايران – به مناسبت هفته کتاب در فرهنگسراي رسانه افتتاح شد.
اين کتابخانه هزارعنواني و دوهزارجلدي داراي دو بخش قرائتخانه و کتابخانه است.
در کتابخانه تخصصي اتباطات پروفسور معتمدنژاد، کتابهايي با موضوعات جامعهشناسي وسايل ارتباط جمعي، پيامدهاي اجتماعي رسانههاي نوين، آشنايي با فناوريهاي نوين ارتباطي و سنخشناسي رسانهها گردآوري شده است.
گفتني است، کتابخانه تخصصي معتمدنژاد داراي نرمافزار کتابشناسي و سيستم ديجيتالي جستوجوي کتاب است.
در پايان مراسم نيز لوح تقديري از سوي فرهنگسراي رسانه به کاظم معتمدنژاد به خاطر فعاليتهايش در زمينه علم ارتباطات اهدا شد.