مديران مخابرات نميخواستند اينترنت پرسرعت به دست بخشخصوصي توسعه يابد
صابر فيضي، مديرعامل شرکت مخابرات ايران در گفتوگويي که روز شنبه روي خروجي خبرگزاري ايسنا رفت، دليل کندي مخابرات در ارايه خدمات به شرکتهاي PAP را هزينه بر بودن آن اعلام کرد و همچنين مدعي شد که مخابرات بيشتر از موارد مندرج در پروانه هم به اين شرکتها خدمات داده است. اما شرکتهاي PAP در واکنش به اين اظهارات فيضي ميگويند که ارايه اين خدمات نه تنها براي مخابرات هزينه نداشته، بلکه محاسبات نشان ميدهد توسعه اينترنت پرسرعت درآمدهايي نيز براي مخابرات داشته است.
فناوران- شرکتهاي PAP علت توسعه نيافتن اينترنت پرسرعت را نبود عزم جدي نزد مديريت ارشد و مياني مخابرات دانستهاند.
متن پاسخ شرکتهاي PAP به اظهارات مديرعامل مخابرات که در رسانههاي اينترنتي و همچنين سايت دبيرخانه اين شرکتها منتشر شده به اين شرح است:
«جناب آقاي فيضي عنوان كردند كه ارايه خدمات به شركتهاي PAP براي مخابرات ايران هزينهبر بوده است. از اين رو اين شركت نتوانست به بخش خصوصي pap خدمات دهد و پس از خصوصي شدن مخابرات اوضاع بهتر خواهد شد. بايد به استحضار مشتركين و مردم محترم رسانده شود كه شركت مخابرات ايران(استانها) خدات انتقال (داخل شهر و استان)،تامين مكان (در برخي از مراكز)، تامين برق AC و DC ،خدمات رانژه سيم مسي و MDF، را به شركتهاي خصوصي ارايه ميدهد و در صورتي كه در مركزي كانكس شركتهاي خصوصي نباشد شركت مخابرات با اخذ هزينه مضاعف كابل اختصاصي را تا محل نصب تجهيزات بخش خصوصي ارايه مينمايد. البته در برخي از مراكز خدمات مربوط به تامين پهناي باند نيز از سوي شركت مخابرات ايران ارايه ميگردد. با يك حساب ساده و براساس تعرفهها بيش از 60 درصد درآمد خالص شركتهاي خصوصي به شركت مخابرات ايران پرداخت ميگردد، در حالي كه شركت مخابرات ايران بابت خدمات فوق هيچ هزينهاي متحمل نميگرد و عملا از تجهيزات و امكانات بلااستفاده خود استفاده مينمايد.
سرمايه گذاري مردم از طريق ودايع در سالهاي دور در حال حاضر مهمترين منبع درآمد شركت مخابرات ايران است و نه سرمايه گذاريهاي جديد و هزينه بر. در حالي كه بخش خصوصي براي تمامي هزينههاي خريد و تامين تجهيزات، نصب و راه اندازي، بهرهبرداري و نگهداري، بازاريابي و تبليغات، امور پرسنلي و ماليات و سود و … بايد به كمتر از 50 درصد درآمد بسنده كند .آنچه باعث نتوانستن شركت مخابرات ايران در ارايه خدمات به بخش خصوصي و متعاقب آن گسترش خدمات اينترنت پرسرعت كه خواست عمومي كاربران است، نخواستن مجموعه شركت مخابرات ايران اعم از مديران ارشد و مياني است.
در حقيقت شركت مخابرات ايران صرفا به خاطر علاقه شديد خود به حضور در بازار اينترنت پرسرعت به صورت غيررقابتي و ايجاد انحصار جديد، تكليف خود مبني بر دراختيار قراردادن خدمات در انحصار خود به بخش خصوصي را كه در پروانه اين شركت و شركتهاي خصوصي تصريح شده است را انجام نميدهد .
علي ايحال بخش خصوصي با همه مشكلات گامهاي بزرگي برداشته است و توانسته فراتر از تعهدات خود در پروانه كه فقط نصب و دايري 220 هزار پورت براي مجموعه شركتهاي خصوصي بوده جامه عمل بپوشاند و حدود 700 هزار پورت پرسرعت نصب نمايد و به بيش از 400 هزار مشتري هم خدات ارايه كند، قطعا تنها دليل عدم تحقق اهداف برنامه تا مرز 5/1 ميليون پورت در برنامه چهارم، عدم همكاري شركت مخابرات ايران است و بس و شركتهاي PAP طي مكاتبات مكرر به وزير محترم وقت ارتباطات و فناوري اطلاعات و شركت مخابرات ايران (كه جناب آقاي فيضي نيز از آنها مطلعند) آمادگي خود را براي نصب و راهاندازي تا مرز شش ميليون پورت پرسرعت به شرط انجام تعهدات شركت مخابرات ايران اعلام كرده است.
در نهايت مجموعه شركتهاي PAP ضمن استقبال از سخنان جناب آقاي مهندس فيضي آمادگي كامل دارد تا در جهت توسعه بازار انتقال دادههاي پرسرعت با شركت مخابرات ايران و سهامداران جديد آن همكاري مايد.»