IT رمز عبور از بحران
بر اساس آخرین گزارش IDC، صنعت فناوری اطلاعات تا چهار سال آینده به یکی از اشتغالزاترین حوزهها در جهان تبدیل میشود و نزدیک به 8/5 میلیون شغل جدد ایجاد خواهد کرد.
طبق پیشبینی مرکز تحقیقاتی IDC، صنعت فناوری اطلاعات تا سال 2013 با ایجاد 75 هزار کسبو کار جدید و افزایش سالانه نرخ 3 درصدی اشتغالزایی، به موتور متحرک اقتصادی برای بیرون کشیدن جهان از سایه بحران مالی تبدیل خواهد شد.
این در حالی است که استیو بالمر، مدیر اجرایی مایکروسافت نیز معتقد است کشورهایی که بیشتر از همه به نوآوری و خلاقیت بها داده و سرمایهگذاری بیشتری در زمینه زیرساختها، آموزش و توسعه مهارتها در میان شهروندانشان انجام میدهند، بیشتر از کشورهای دیگر از مزیتهای رقابتی در بازارهای جهانی بهره خواهند برد.
وی میگوید: در بازیابی بنیادین اقتصادی، فناوریهای خلاقانه نقش حیاتی در افزایش بهرهوری و ایجاد کسبوکارهای جدید محلی و شغلهای مهارتی ایفا میکنند، مواردی که به راحتی اقتصاد راکد را احیا کرده و رشد اقتصادی را تسریع میکند.
مایکروسافت حمایت مالی در تحقیق IDC را برعهده داشته تا تاثیرات IT در 52 کشور که 98 درصد از بازار جهانی فناوری اطلاعات را در دست دارند، بررسی کند.
اسکات سلبی(Scott Selby)، مدیر ارتباطات کسب و کار مایکروسافت نیز میگوید: رشد فروش محصولات IT، نشانه خوبی برای این است که ما در حال گذر از بحران اقتصادی هستیم.
بر اساس گزارش IDC، مادامی که جهان با بحران مال دست به گریبان است، یعنی فناوری در دوران رنسانس قرار دارد و باید منتظر یک جهش در زمینه نرمافزار، ابزار و سرویسهای مبتنی بر اینترنت باشیم.
IDC پیشبینی میکند که فروش محصولات فناوری اطلاعات در کشورهایی که مورد مطالعه قرار گرفتهاند با رشد بیش از 3 درصدی در سال همراه است و 3 برابر سریعتر از رشد تولیدات ناخالص داخلی کنونی و سال 2013 حرکت میکند.
یکی دیگر از پیشبینیهای IDC که برای شرکتی همانند مایکروسافت یک نقطه عطف به شمار میرود، این است که میزان فروش نرمافزار تا چهار سال آینده، سریعتر از فروش محصولات کلی فناوری اطلاعات بوده و با رشد سالانه 8/4 درصدی همراه خواهد بود.
سلبی میگوید: حوزه نرمافزار در حقیقت محرک اصلی رشد فناوری اطلاعات در جهان محسوب میشود.
وی معتقد است که فناوری اطلاعات به ما امکان میدهد با کمترین امکانات و سرمایهگذاری، بزرگترین کارها را انجام بدهیم.
گزارش IDC همچنین حاکی است که فناوریهای نو به سمت رایانش ابری پیش خواهد رفت که از میان آنها میتوان به کاربردهایی اشاره کرد که برعکس نرمافزارهایی که به در بازار به فروش میرود و در سیستمهای خانگی یا کاری نصب میشود، در اینترنت به صورت سرویس ارایه میشود.
سلبی در مورد رایانش ابری میگوید: هزینههایی که صرف خرید حمایت و به روز رسانی کاربردها میشود را میتوان با استفاده از نرمافزارهایی که در رایانش ابری به کار میروند، ذخیره کرد و آن را برای تولید محصولات و سرویسهایی که سریعتر و ارزان قیمتترند صرف کرد.
IDC همچنین تخمین میزند که سرویسهای ابری میتوانند تا 800 میلیون دلار به درآمد کسبوکارهای جدیدی که بین سالهای 2009 تا 2013 راه میافتند، تزریق کنند.
رابرت اتکینسون (Robert Atkinson)، بنیانگذار بنیاد فناوری اطلاعات و نوآوری در شهر واشنگتن میگوید: در عرض 20 سال گذشته شاهد تحولاتی بودهایم که چگونه سرمایهگذاری در زمینه نوآوریهای IT باعث رشد قابل توجه اقتصاد شده است.
وی میافزاید: در همین راستا با تداوم نوآوریها و سرمایهگذاری در صنعت فناوری اطلاعات میتوانیم هر چه سریعتر جهان را از بحران مالی کنونی نجات دهیم و کسبو کارهای جدیدی راه انداخته و اشتغالزایی کنیم.
از طرف دیگر سلبی معتقد است که بازارهای نوظهور نیز میتوانند از طریق توسعه این صنعت، از نظر اقتصادی توجیه شوند و در حقیقت صنعت IT برگ برندهای برای این بازارها است تا به سمت جهانی شدن گام بردارند. علاوه بر این رایانش ابری میتواند این رشد را سرعت بخشد.
منبع : فناوران