…و اینک سیستم عامل گوگل
نام نویسنده: ندا لهردي
در دنياي بزرگ و به روز تكنولوژي كه هر روز آبستن تغييرات مختلف است، شركتهاي معتبر و شناخته شده معمولا سهم بيشتري را به خودشان اختصاص ميدهند. در اين ميان اما گوگل هميشه اخباري را منتشر ميكند كه نظر تمام كاربران و البته كارشناسان و فعالان اين عرصه را به خودش جلب كرده و از طرفي ميتواند جريانساز باشد. درست به همين دليل هم هست كه اخبار مربوط به اين غول اينترنتي از اهميت ويژهاي برخوردار بوده و هست.
روزهاي آغازي اين هفته هم يك بار ديگر گوگل خبرساز شد. به اين ترتيب بوده كه معرفي سيستم عامل اين شركت به يك بمب خبري بزرگ در دنياي تكنولوژي تبديل شد. مديران گوگل در واقع در كنفرانس تكنولوژي و رسانهاي Allen & Co از اين نرمافزار در حال توسعه خود را كه مبتني بر مرورگر اينترنتي اين شركت يعني Chrome است، پردهبرداري كردند؛ سيستمعاملي كه به عقيده بسياري از كارشناسان ميتواند رقيب جدي براي سيستم عاملهاي محبوب ويندوز، لينوكس و سيستم عامل شركت APPLE به حساب بيايد.
رقابتي گستردهتر
با اين اوصاف و با ورود سيستم عامل جديد گوگل ميتوان رقابتي جديتر را در عصه نرمافزارهاي سيستم عامل متصور بود. اين موضوع در واقع همان چيزي است كه شركتهاي رقيب را نگران كرده است. اين در حالي است كه «اريك اشميت»، مدير عامل گوگل و «لري پيج» يكي از موسسان آن سعي ندارند چندان هم آن را برجسته كنند تا جايي كه حتي درباره اين موضوع صحبتي هم نكرده و تنها اعلام ميكنند كه سيستم عامل Chrome محصولي است كه ميتواند به بازار كامپيوترهاي شخصي اضافه شود.
در حالي كه به عقيده بسياري از صاحبنظران اين محصول جديد ميتواند رقيبي جدي براي ويندوز مايكروسافت باشد كه در حال حاضر بيشترين سهم بازار سيستمعاملها را در اختيار دارد. اشميت ميگويد: «من نميخواهم درباره مايكروسافت صحبت كنم به اين خاطر كه ما در واقع اصلا به دنبال سهمي در اين بازار نيستيم. هدف خاص عرضه سيستم عامل گوگل رقابت نيست».
در مقابل كارشناسان اعلام كردهاند كه نقطه ضعفهاي واضح مايكروسافت در برابر گوگل در عرصه موتورهاي جستوجوي اينترنتي كه با عرضه موتور جستوجوي Bing اين شركت هم شدت پيدا كرده، ميتواند بهانه مناسبي براي ايجاد واكنشهاي تجاري در برابر سيستم عامل جديد گوگل در بازار باشد.
اين در حالي است كه مديران گوگل پيشبيني كردهاند كه شركتهاي بسياري از اين سيستم عامل جديد استقبال كرده و به دنبال توليد محصولاتي مرتبط با آن خاهند بود.
درست به همين دليل هم بود كه اشميت در كنفرانس Allen & Co اعلام كرد كه شركتهاي سازنده كامپيوترهاي شخصي مانند HP و Acer در حال كار روي محصولات مرتبط با سيستمعامل Chrome مانند نوتبوكهايي هستند كه احتمالا در نيمه دوم سال 2010 به بازار عرضه خواهند شد.
او در اين مورد گفت: «هر كسي كه درباره طرحهاي ما براي اين سيستمعامل چيزي ميشنود، كاملا هيجانزده ميشود؛ به همين دليل هم ما اميدواريم كه تا پايان امسال (2009) شاهد معرفي محصولات جديد مرتبط با اين سيستمعامل باشيم.»
نشانه عبور از بحران صحبتهاي اشميت و پيج در اين كنفرانس اگرچه بيشتر روي معرفي سيستم عامل Chrome متمركز بود، اما گوشهاي هم به وضعيت بحراني اقتصاد داشت.
آنها معتقد بودند كه معرفي و ظهور چنين محصولاتي ميتواند نشانهاي براي عبور از بحران اقتصادي موجود باشد.
اشميت در اين باره گفت: «شركت ما از اغلب شركتهاي فعال در حوزه تكنولوژي و رسانه بهتر با اين ركود برخورد كرد؛ در حالي كه از بدترين شرايط اين بحران عبور كردهايم، هنوز بسياري از شركتهاي همكار نتوانستهاند نشانههاي بهبود را پيدا كنند.
ما اما از شك اين بحران و البته از سقوط گذشتيم و عبور كرديم و معرفي چنين محصولاتي هم ميتواند نشانه اين اتفاق خوب باشد.»
تشديد ابهامات براي حضور در APPLE
اين اتفاق جديد اگرچه براي مديران گوگل و البته شخص اريك اشميت موفقيت بزرگي به حساب ميآيد، اما ميتواند شروع دوبارهاي براي ابهامات حضور اشميت در برد مديران APPLE باشد. دليل هم مشخص است؛ بر اساس قانون ضد انحصار طلبي دولت فدرال آمريكا يك نفر اجازه حضور همزمان در برد مديران دو شركت را در صورتي كه اين اتفاق به كاهش ميزان رقابت ميان اين دو شركت منجر شود، ندارد. در حقيقت به اين دليل هم هست كه اشميت در اين كنفرانس گفت: «من با مديران APPLE درباره كنارهگيري خودم از اين شركت صحبت كردهام؛ اما تا اين لحظه هنوز هيچ نشانهاي از تغيير در برد مديران اين شركت وجود ندارد.»
اين در حالي است كه اشميت از زمان معرفي گوشي iPhone جديد بعد از سيستم عامل Android جديد گوگل براي گوشيهاي موبايل، ديگر از شركت در جلسات مديران شركت APPLE امتناع كرد.
با اين همه اما وزارت بازرگاني فدرال آمريكا در حال بررسي و تحقيق درباره وجود هر گونه توافقي بين هيات مديران دو شركت گوگل و APPLE براي نقض قوانين ضد انحصار طلبي است.
از طرفي بسياري از تحليلگران از بابت انتشار اخبار محرمانه شركت APPLE با حضور مديرعامل گوگل در آن اظهار نگراني كردهاند. در حالي كه مهمترين موضوع براي APPLE و مديرانش حفظ راز موفقيت اين شركت است، به عقيده بسياري حضور اشميت در هياتمديره اين شركت ي تناقض آشكار است.
اين موضوع آنقدر براي مديران APPLE اهميت دارد كه به هر كارمند نام كد متفاوتي براي هر محصول داده ميشود تا حتي اين كارمندان نتوانند هنگام استراحت عصر در ترياي شركت درباره اين محصولات شايعهاي بسازند.
حتي فروشندگان و عرضهكنندگان اين محصولات هم تحت فشار زيادي براي انتشار اخبار اين شركت هستند و وبلاگهايي هم كه اخبار مربوط به عرضه اين محصولات را منتشر ميكنند، به وسيله وكلاي اين شركت به شدت كنترل ميشوند.
با همه اين اوصاف در واقع بسياري از كارشناسان معتقدند كه معرفي سيستم عامل Chrome گوگل در اوايل اين هفته ميتواند به وضوح اين شركت را در برابر مواضع و سياستگذاريهاي مديران APPLE قرار بدهد.
از طرفي بعضي كارشناسان ديگر معتقدند كه رابطه ميان اين دو شركت بيش از آنكه به صورت رقابتي باشد، يك روند كنش و واكنشي را دنبال ميكند؛ به اين صورت كه معمولا APPLE كنش را انجام ميدهد و گوگل واكنش نشان ميدهد!
دل سيستمعامل كروم گوگل را آزمايش ميكند
شركت آمريكايي دل اعلام كرد كه در نظر دارد سيستمعامل كروم گوگل را مورد آزمايش قرار دهد؛ اگرچه براي عرضه اين سيستمعامل مبتني بر لينوكس در محصولات آيندهاش وعدهاي نداد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان، طبق اظهارات سخنگوي دل، اين شركت همواره فنآوريهاي جديد را در بخشي از روند مديريت توسعه محصولاتش و براي بررسي محصولات آينده ارزيابي ميكند. غيبت دل در فهرست سازندگان رايانهاي كه گوگل با آنها براي پشتيباني از اين سيستمعامل كار ميكند، مشهود بود؛ اين فهرست شامل هيولت پاكارد، ايسر، لنوو و ايسوزكامپيوتر است. هيولت پاكارد و لنوو نيز هنوز به عرضه اين نرمافزار با محصولات رايانه آينده خود متعهد نشدهاند. پيش از اين شايع شده بود دل سيستمعامل آندرويد گوگل را كه براي بهكارگيري در تلفنهاي هوشمند و دستگاههاي اينترنت موبايل طراحي شده، آزمايش ميكند.
فهرست شركاي سختافزاري گوگل براي سيستمعامل كروم شمل سازندگان تراشهاي مانند Freescale Semiconductor، Qualcomm و Texas Instruments است؛ با اين حال نام اينتل كه با گوگل همكاري ميكرد و درباره اين سيستمعامل اطلاع داشته، به چشم نميخورد.
منبع : دنیای اقتصاد