تکنولوژی

تصميم مخابرات براي افزايش درآمد سهامداران

واگذاري 30 درصد از سهام شركت مخابرات ايران در سال گذشته و احتمال واگذاري باقي‌مانده سهام آن در نيمه دوم ارديبهشت ماه امسال براي اين شركت و سهامداران جديد آن رخدادي سرنوشت ساز محسوب مي‌شود. از همين رو موضوعات پيش روي اين شركت و سياست‌هاي جديد آن را با صابر فيضي، مدير‌عامل شركت، مطرح كرده‌ايم كه مي‌خوانيد.

سرانجام اختلاف شركت مخابرات در خصوص تعرفه اينتركانش با ايرانسل به كجا رسيد؟

سازمان رگولاتوري با ارايه پروانه به اپراتور دوم ميزان تعرفه اينتركانكشن بين مخابرات و ايرانسل را مشخص كرده بود. از آنجا كه رقم پيشين اينتركانكشن از نظر ما در دوره دو ساله پايين بود تصميم گرفته شد كه تغييراتي در اين باره انجام شود كه در حال حاضر در حال انجام مذاكرات و مكاتبات مربوط به آن هستيم.

با توجه به اينكه مبلغ اينتركانكشن بين اپراتوري در دنيا تقريبا به يك استاندارد مشخص نزديك شده، هم‌اكنون كارشناسان ما و ايرانسل در حال بررسي يك تعرفه منطقي با توجه به ارقام اينتركانكشن در دنيا هستيم كه به زودي نتايج آن مشخص خواهد شد و پس از ارسال به سازمان تنظيم مقررات،‌ رگولاتوري در خصوص آن اظهار نظر خواهد كرد.

از آنجا كه مشتركان اپراتور دوم همچنان در برخي از نقاط با مشكل پوشش روبه رو هستند با توجه به امكان برقراري رومينگ مخابرات با ايرانسل و افزايش درآمد مخابرات تصميم به برقراري رومينگ با ايرانسل نداريد؟

با توجه به اينكه برقراري رومينگ با اپراتورهاي داخلي نيازمند وجود ظرفيت خالي در شبكه اپراتوري است، و از آنجا كه همراه اول در حال افزايش ظرفيت و جذب مشترك جديد است، اين امكان در حال حاضر وجود ندارد و فراموش نشود كه برقراري رومينگ با اپراتورهاي داخلي الزامي نيست.

با توجه به اينكه تعاوني رفسنجان به عنوان پيمانكار در پروژه تاليا با مخابرات همكاري مي‌كند و نرسيدن به اهداف تجاري در اين پروژه زيان اصلي را به مخابرات ايران وارد مي‌كند، آيا بندهاي جريمه‌اي در اين پروژه ديده شده است؟

بله، در اين قرارداد نيز همانند تمامي قراردادها در صورت اجرا نشدن تعهدات از سوي پيمانكر جرايمي در نظر گرفته شده كه با توجه به سابقه فعاليت اين شركت جرايم به اين پروژه تعلق مي‌گيرد كه اختلافاتي در آن وجود دارد.

اختلاف در رقم جريمه يا موضوع ديگر؟

نه، در خصوص اصل تعلق گرفتن جريمه اختلاف نظر وجود دارد. به نظر پيمانكار زمان آغاز به كار پروژه آن چيزي كه ما اعلام مي‌كنيم نيست و پيمانكار مدعي است كه امكانات مورد نيازش از سوي مخابرات تامين نشده كه هيچ كدام از اين ايراد‌ها از ديد ما صحيح نيست.

اينكه گفته مي‌شود مشكل تاليا با مخابرات بيش‌تر سياسي است تا فني را قبول داريد؟

به هيچ وجه اين موضوع صحت ندارد و مخابرات در طول ساليان مديريت بنده از هيچ گونه كمكي به تاليا دريغ نكرده است.

اگر اينطور است پس چرا گفته مي‌شود مخابرات اجازه ورود سرمايه‌گذار به پروژه تاليا را نمي‌دهد؟

اين موضوع به قرارداد مخابرات با تاليا مربوط مي‌شود به نحوي كه سرمايه گذاران خواهان تغيير مفاد قرارداد هستند و اين در حالي است كه اين موضوع امكان پذير نيست.آن طور كه مديران پرژه تاليا اعلام كرده‌اند روند توسعه شبكه به خوبي در حال انجام است و مذاكره با سرمايه‌گذار نيز در حال پايان يافتن است.

با توجه به الزام دولت براي واگذاري پورت‌هاي پرسرعت توسط مخابرات، چه اقداماتي تا كنون انجام شده است.

براساس مصوبه مجمع مخابرات رار شد شركت‌هاي مخابراتي استاني نقاطي را كه مشتري براي پورت‌هاي پرسرعت وجود دارد و شركت‌هاي PAP نيز در آن مكان‌ها اقدام به واگذاري

نكرده‌اند شناسايي كرده و پس از تضمين فروش تمامي پورت‌ها از سوي هيات مديره‌هاي استاني تجهيزات لازم خريداري و نصب شود. هم‌اكنون تيم‌هاي كارشناسي در حال بازاريابي در خصوص وضعيت بازار پورت‌هاي پرسرعت هستند كه نتايج آن تا آخر تيرماه مشخص خواهد شد.

با توجه به واگذاري خريد تجهيزات پروژه WLL روستايي به شركت‌هاي مخابرات استاني و تنوع بيش از حد تجهيزات در اين پروژه و تفاوت قيمت‌هاي مختلف در مناقصه برگزار شده،‌آيا مخابرات در اين دوره هم قصد دارد بدون اعمال نظارت و سياست گذاري خريد تجهيزات ADSL را به مخابرات‌هاي استاني واگذار كند؟

در خصوص نبود نظارت بر خريد تجهيزات WLL روستايي بايد بگوييم كه به هيچ وجه اين موضوع صحت ندارد و تفاوت قيمت در خريد تجهيزات به پارامترهاي فني برمي گردد. در خصوص خريد تجهيزات ADSL نيز پس از بررسي بازار و مشخص شدن تعداد پورت مورد نياز تمامي فروشندگان تجهيزات براساس بخش نامه جديد بايد پايلوت اجرا كنند كه پس از مشخص شدن بهترين مشخصات فني، قيمت و فناوري طي بخش نامه‌اي به تمامي استان‌ها شرايط خريد تجهيزات را

اعلام مي‌كنيم.

در سال اصلاح الگوي مصرف، مخابرات اران چه برنامه‌اي در دستور كار خود قرار داده است؟

قبل از پاسخ به اين سوال لازم مي‌دانم كه به نقش فناوري اطلاعات در كاهش هزينه‌هاي جاري سازمان‌ها و مردم در انجام امور اشاره كنم.

امروزه بسياري از كشورهاي پيشرفته با استفاده از فناوري اطلاعات اقدام به مكانيزه كردن امور اداري خود كرده‌اند كه موجب صرفه‌جويي در وقت و انرژي و به‌كارگيري نيروي انساني در انجام كارها شده است.

شركت مخابرات، هم به عنوان يكي از استفاده‌كنندگان فناوري و هم يكي از ارايه‌كنندگان زيرساخت‌هاي اوليه فناوري اطلاعات آمادگي لازم براي ارايه خدمات به سازمان‌ها و ارگان‌ها را دارد.

به اعتقاد من اگر تمامي سازمان‌ها به اجراي الگوي مصرف كه يكي از اركان اصلي آن استفاده از فناوري است بپردازند، مخابرات بيشترين سود را از اين فرصت خواهد برد چرا كه ارايه بسترهاي ارتباطي در كشور به عهده شركت مخابرات است كه ما هم در حال حاضر توانايي ارايه آن را در هر مقياسي داريم.

مخابرات امسال براي افزايش درآمدهاي خود چه برنامه‌اي دارد؟

امسال 3 كار اساسي در اولويت شركت مخابرات ايران قرار گرفته است.

با توجه به نزديك بودن زمان عرضه باقي‌مانده سهام مخابرات و خصوصي شدن آن براساس قوانين جاري در بورس اولين اولويت مخابرات تغيير وضعيت اصول حسابداري از سيست دولتي به قانون

تجارت است.

دومين اولويت امسال مخابرات افزايش سرويس‌هاي ارزش افزوده در شبكه تلفن ثابت و سيار است و اعتقاد داريم كه با برنامه‌ريزي منسجم مي‌توانيم سهم 5 درصدي خود را از سيستم‌هاي ارزش افزوده فعلي تا 80 درصد افزايش دهيم.

از آنجا كه در شركت مخابرات هيچ برنامه‌اي براي كاهش نيروي انساني نداريم سومين اولويت شركت در سال جاري افزايش بهره‌وري و بالا بردن كارايي كاركنان مخابرات است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا