تکنولوژی

هنگام انتخاب مادربرد به چه نکاتی توجه کنیم؟

در فرآیند مونتاژ یا ارتقا سرور، باید توجه ویژه‌ای به انتخاب مادربرد داشته‌باشید. اگر تصمیم به خریدن مادربرد سرور گرفته‌اید و نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید، توصیه می‌کنیم حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. در ادامه، می‌خواهیم شما را با فاکتورهای بسیار مهمی که هنگام خریدن و انتخاب مادربرد سرور باید مد نظر قرار دهید، آشنا کنیم.

نکات مهم در زمان خرید و انتخاب مادربرد سرور

انتخاب مادربرد
انتخاب مادربرد

فرقی ندارد که ‌دنبال سیستمی قوی برای عملیات‌های داده‌محور هستید یا می‌خواهید برای فعالیت‌های تجاری خود، سروری قابل اعتماد کانفیگ کنید؛ در هر حال باید نهایت دقت و هوشمندی را در انتخاب مادربرد به‌خرج دهید و گزینه‌ای را انتخاب کنید که در زمان حال و درازمدت، به بهترین نحو پاسخ‌گوی نیازهای شما باشد. در ادامه، مهم‌ترین مواردی را که باید هنگام خرید مادربرد سرور مد نظر قرار دهید، بررسی کرده‌ایم:

سازگاری مادربرد و پردازنده

نخستین گام در انتخاب یک مادربرد مناسب، اطمینان از سازگاری آن با پردازنده مورد نظر شماست. اگر قرار است سرور شما به پردازنده‌های شرکت اینتل مجهز شود، باید از مادربرد اینتل استفاده کنید؛ به این ترتیب، اگر انتخاب شما شرکت AMD است، CPU و مادربرد هر دو باید AMD باشند. سوکت CPU نیز باید با سوکت مادربرد هم‌خوانی داشته‌باشد.

نکته مهم دیگری که به هیچ عنوان نباید از آن غافل شوید، پشتیبانی از چندین پردازنده است. از آنجایی که سرورها مخصوص پردازش‌های سنگین و حجم کاری بالا طراحی شده‌اند، پشتیبانی مادربرد از چند پردازنده اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. در حال حاضر مادربردهای موجود در بازار از یک، 2 و 4 پردازنده پشتیبانی می‌کنند که در این بین، مادربردهای Dual برای سرورهای خانگی و حتی سازمانی، محبوبیت ویژه‌ای دارند.

تعداد اسلات‌های رم

رم، یکی از حیاتی‌ترین اجزای سرور است و نقش بسیار مهمی در عملکرد صحیح سرور ایفا می‌کند. هنگام انتخاب مادربرد، باید بررسی کنید که آیا مادربرد انتخابی شما از تعداد کافی اسلات DIMM برای نصب ماژول‌های رم پشتیبانی می‌کند یا نه. به‌علاوه، حداکثر ظرفیت رم قابل پشتیبانی از سوی مادربرد نیز مهم است.

مورد بسیار مهم دیگری که نباید از آن غافل شوید، قابلیت ECC یا Error Checking and Correcting است. به کمک این فناوری، جریان ورودی و خروجی داده‌ها مرتبا بررسی شده و در صورت بروز خطا، بلافاصله شناسایی و اصلاح می‌شود. به‌علاوه، بهتر است مادربرد شما از حافظه RDIMM پشتیبانی کند؛ رم‌های RDIMM سرعت بالاتری دارند و پایداری و عملکرد بهینه سرور را به‌حداکثر می‌رسانند.

اسلات‌های توسعه و مقیاس‌پذیری

قابلیت ارتقا سرور در آینده، تا حد زیادی در گرو مادربردی است که امروز برای آن انتخاب می‌کنید. گزینه انتخابی شما باید به‌اندازه کافی اسلات PCIe برای نصب کارت شبکه، کارت گرافیک و.. داشته‌باشد. همچنین، مادربرد باید از ظرفیت کافی برای اضافه ‌کردن ماژول رم، پردازنده و درایوهای ذخیره‌سازی برخوردار باشد تا در آینده بدون نگرانی از بابت عملکرد سرور، بتوانید آن را با توجه به رشد و گسترش کسب‌وکارتان ارتقا دهید.

پشتیبانی از RAID

پشتیبانی از RAID، نکته مهم دیگری است که در انتخاب مادربرد باید به آن توجه کنید. فناوری RAID، به شما کمک می‌کند که از چند هارد دیسک به‌صورت هم‌زمان برای ذخیره‌سازی داده‌ها استفاده کنید. در واقع، به کمک RAID، چند درایو با یکدیگر ترکیب شده و به سیستم عامل، به‌عنوان یک درایو واحد نشان داده می‌شود. افزایش سرعت خواندن و نوشتن داده‌ها، بهبود تحمل خطا (Fault-Tolerance) و افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی، بخشی از مزایای RAID هستند. به‌طور کلی، پرکاربردترین ریدبندی سرورها را می‌توانیم به‌صورت زیر خلاصه کنیم:

رابط‌های ذخیره‌سازی قابل پشتیبانی

مادربردی که برای سرورتان انتخاب می‌کنید، از نظر رابط ذخیره‌سازی باید با اولویت‌های کسب‌وکار شما سازگاری داشته‌باشد. SAS، SATA و NVMe در حال حاضر پرکاربردترین رابط‌ها هستند؛ در صورتی که سرعت انتقال داده‌ها برایتان اهمیت دارد، باید مادربردهایی را انتخاب کنید که از SAS و NVMe پشتیبانی می‌کند. SATA نیز در شرایطی که حجم ذخیره‌سازی از سرعت انتقال داده‌ها اهمیت بیشتری داشته‌باشد، کاربرد دارد.

قابلیت‌های مدیریت از راه دور

اگر نظارت و مدیریت از راه دور برایتان مهم است، حتما هنگام خریدن مادربرد به پشتیبانی از قابلیت‌هایی مثل IPMI توجه ویژه‌ای داشته‌باشید. این قابلیت، به شما کمک می‌کند که از راه دور و حتی در صورت خاموش ‌بودن سرور یا عدم اجرای سیستم‌عامل، دستگاه‌ را مدیریت کنید. به‌علاوه، درصورتی‌که مادربرد از قابلیت BMC نیز پشتیبانی کند، می‌توانید مواردی مثل ولتاژ دما و منابع تغذیه سرور را به‌صورت ریموت کنترل کنید.

پایداری و قابلیت اطمینان

قابلیت اطمینان و در دسترس ‌بودن، در محیط‌های سروری اهمیت بالایی دارد. چون هرگونه وقفه و خرابی، می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به‌همراه داشته‌باشد. بنابراین، باید مادربردهایی را انتخاب کنید که با استفاده از قطعات باکیفیت و مقاوم ساخته شده‌باشند و در حجم کاری بالا و پردازش‌های سنگین، عملکرد مناسبی داشته‌باشد. به‌طور کلی، ویژگی‌هایی که پایداری و قابلیت اطمینان مادربرد سرور را تضمین می‌کنند، عبارت‌اند از:

  • استفاده از خازن‌های بادوام
  • مجهزبودن به VRM برای جلوگیری از نوسانات ولتاژ و محافظت از قطعات حساس مادربرد
  • مقاومت در برابر خطا
  • برخورداری از قابلیت‌های تعمیر خودکار

اتصال به شبکه

از آنجایی که اتصال سریع و پایدار به شبکه برای سرورها امری حیاتی است، هنگام انتخاب مادربرد سرور حتما باید به پورت‌های شبکه آن نیز توجه کنید. به‌طور کلی، توصیه می‌کنیم مادربردی را بخرید که دارای پورت‌های اترنت یک یا 10 گیگابایتی باشد تا انتقال داده‌ها با سرعت بالا و حداقل تاخیر انجام شود. برخی از مادربردها ممکن است از قابلیت RDMA (Remote Direct Memory Access) پشتیبانی کنند. این فناوری، کارایی انتقال داده‌ها را بهبود می‌بخشد.

انتخاب مادربرد مناسب، به اولویت‌ها و نیازهای شما بستگی دارد!

اگر دوست دارید یک انتخاب هوشمندانه و دقیق برای مادربرد سرور داشته‌باشید، توصیه می‌کنیم حتما به نکاتی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم، توجه کنید. در این صورت، می‌توانید بهترین گزینه را برای زیرساخت‌های IT شرکتتان انتخاب کنید. در این مطلب، نکات مهم برای انتخاب مادربرد را بررسی و سعی کردیم به سوال هنگام انتخاب مادربرد به چه نکاتی توجه کنیم؟ پاسخ جامعی ارائه کنیم. علاوه بر مواردی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم، به نظر شما چه فاکتورهایی برای انتخاب مادربرد مناسب مهم هستند؟

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا