اپل

تنش اپل و بریتانیا بر سر حفظ حریم خصوصی کاربران جهانی

براساس گزارش‌ها، دولت بریتانیا اپل را موظف کرده تا یک درِ پشتی (Backdoor) ایجاد کند که به مقامات امنیتی امکان دسترسی به نسخه‌های پشتیبان رمزگذاری‌شده کاربران در iCloud را بدهد. اگر این دستور اجرا شود، سازمان‌های امنیتی بریتانیا به نسخه‌های پشتیبان رمزگذاری‌شده شهروندان بریتانیا و همچنین تمامی کاربران در سراسر جهان دسترسی خواهند داشت. اپل نیز حق ندارد کاربران را از این دسترسی مخفیانه مطلع کند.

واشنگتن پست گزارش داده که این دستور مخفی که ماه گذشته صادر شده، بر اساس اختیاراتی است که در «قانون اختیارات تحقیقاتی» بریتانیا در سال ۲۰۱۶، معروف به منشور جاسوسان، به دولت داده شده است. به نظر می‌رسد مقامات، علاوه بر حساب‌های خاص،  درخواست دسترسی کلی به تمامی فایل‌های رمزگذاری‌شده‌ای که توسط هر کاربری در سطح جهان آپلود می‌شوند را مطرح کرده‌اند.

به‌طور پیش‌فرض، نسخه‌های پشتیبان iCloud رمزگذاری‌شده نیستند، اما قابلیت حفاظت پیشرفته از داده‌ها (Advanced Data Protection)  که در سال ۲۰۲۲ اضافه شد، امکان رمزگذاری سرتاسری را برای کاربران فراهم می‌کند، به این معنی که حتی اپل نیز نمی‌تواند به این فایل‌های رمزگذاری‌شده دسترسی داشته باشد. اپل ممکن است در واکنش به این دستور، قابلیت حفاظت پیشرفته از داده‌ها را در بریتانیا غیرفعال کند. با این حال، این کار خواسته دولت بریتانیا را که دسترسی به فایل‌های کاربران در سراسر جهان است، برآورده نخواهد کرد.

اپل می‌تواند به این دستور اعتراض کند، اما این کار اجرای آن را متوقف نخواهد کرد. بریتانیا با ارسال «اعلان توانایی فنی» به اپل، حتی افشای این درخواست را جرم دانسته است. در صورت موافقت اپل، این شرکت حق ندارد کاربران را از ناامن شدن سرویس رمزگذاری‌شده خود مطلع کند. اپل پیش‌تر نیز با قوانین مشابه در بریتانیا مخالفت کرده و تأکید داشته که دولت این کشور نباید برای امنیت دیجیتال کاربران جهانی تصمیم بگیرد. در مقابل، مقامات بریتانیایی معتقدند رمزگذاری سرتاسری، مانعی برای پیگیری جرایم سنگین، از جمله تروریسم و سوءاستفاده از کودکان است.

منبع:theverge

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا