اینترنت

تفاوت HTML و CSS در طراحی سایت چیست؟

وقتی میخواهیم در مورد تفاوت این دو زبان نشانه گذاری صحبت کنیم، ابتدا باید بدانیم که طراحی سایت، وب سایت و فضای وب چیست؟ پس بیایید تا از ریشه به این قضیه نگاه کنیم و از مبنا این مسئله را بررسی کنیم. وب چیست؟ وب در حقیقت همان مجموعه وب سایت‌ها می‌باشد که شما با متصل شدن به اینترنت و با استفاده از مرورگرتان میتوانید به اطلاعات درون آن‌ها دسترسی پیدا کرده و از آن‌ها استفاده کنید.

یا به عبارت دیگر، شبکه جهانی وب مجموعه‌ای از وب سایت‌ها و صفحات وب می‌باشند که در کامپیوتر‌های مختلف در سر تا سر جهان ذخیره شده‌اند و دارای عکس ها، متن ها، ویدیو ها، موسیقی‌ها و… می‌باشند. اگر بخواهیم چهارچوب این فضای وب را بررسی کنیم، به این نتیجه میرسیم که چهارچوب وب، همان چهارچوب وب سایت‌ها هستند. یا بهتر است بگوییم که فضای وب میتواند مانند یک کتاب باشد که هر کدام از صفحه‌های آن مختص به یک وب سایت می‌باشد.

برای یادگیری طراحی سایت به ویژه مفاهیم HTML و CSS می‌توانید به دوره‌های آموزش طراحی سایت توسینسو در این لینک بروید.

تفاوت وب با اینترنت در چیست؟

برخی میپندارند که وقتی صحبت از فضای وب یا وب می‌شود منظور همان اینترنت است اما این دیدگاه کاملا اشتباه است. اینترنت به شبکه بزرگی که کامپییوتر‌ها در سر تا سر جهان به آن متصل شده‌اند گفته می‌شود اما وب به مجموعه صفحات وب گفته می‌شود. تا اینجا هم به معنای فضای وب پی بردیم هم به تفاوت این فضا با اینترنت پی بردیم. حالا زمان آن است که به معنای وب سایت فکر کنیم.

وب سایت چیست؟

همانطور که در بالا‌تر گفته شد، وب را به کتابی تشبیه کردیم که هر وب سایت یکی از برگه‌های این کتاب است. شما برای ساخت یک وب سایت و طراحی آن نیاز دارید تا یکی از برگه‌های این کتاب بزرگ را اجاره کنید. و بدین ترتیب شما دارای یکی از صفحات این کتاب هستید و حالا میتوانید وب سایت خودتان را بر روی صفحه این کتاب که مختص به شماست پیاده کرده و از آن استفاده کنید و اطلاعاتتان را به کاربرانتان ارائه کنید. حالا که معنای وب سایت را هم متوجه شدیم میتوانیم به معنای طراحی سایت پی ببریم.

طراحی سایت چیست؟

حالا که مفهوم وب سایت را میدانیم میتوانیم به سادگی متوجه شویم که طراحی سایت دقیقا به چه معناست. وقتی صحبت از طراحی سایت می‌شود یعنی برنامه ریزی و رنگ آمیزی و طرح ریزی همان برگ کتابی که اجاره کردیم و حالا در اختیار ماست و می‌توانیم در آن اطلاعات خودمان یا کسب و کارمان را با استفاده از ابزار‌های مخصوص این کار طراحی و وارد این صفحه کنیم تا هر کسی که به صفحه ما رجوع می‌کند را بتوانیم جذب خواندن مطالب خودمان کنیم.

ابزار‌هایی که در راه طراحی این صفحه از کتاب میتوانند به ما کمک کنند زبان‌های نشانه گذاری هستند که با استفاده از نشانه‌ها و المان‌هایی که در اختیار دارند مانند لیست ها، جداول، عکس، ویدیو، قالب متنی، پاراگراف و… به ما در طراحی این صفحه از کتابمان کمک میکنند. معروف‌ترین این ابزار‌ها میتوان به زبان‌های نشانه گذاری HTML و CSS اشاره کرد که یکی از این زبان‌ها ساختار صفحه شما را ایجاد میکند و دیگری به ساختار شما رنگ و روح می‌بخشد که در ادامه بیشتر به معرفی این دو زبان نشانه گذاری می‌پردازیم.

زبان نشانه گذاری HTML چیست؟

زبان نشانه گذاری HTML یکی از بهترین زبان‌هایی می‌باشد که میتواند شما را در راه طراحی سایتتان کمک کند و خواسته‌های شما را بر آورده کند. HTML زبانی با ساختاری شفاف است و استاندارد برای ایجاد صفحات وب که هر کسی که میخواهید شروع به طراحی وب کند نیاز دارد تا این زبان نشانه گذاری را فرا گیرد و از آن استفاده کند. یادگیری این زبان نشانه گذاری بسیار ساده و آسان است و حتی برای کسانی که هیچ اطلاعی از طراحی وب ندارند هم میتواند آسان باشد.

زبان HTML یا Hypertext Markup Language به معنای نشانه گذاری ابر متن می‌باشد. این زبان نشانه گذاری برای ساختار دهی به صفحات وب با استفاده از جداول و تصاویر و متون و… می‌باشد. تفاوت زبان نشانه گذاری با زبان‌های برنامه نویسی در این موضوع است که زبان‌های نشانه گذاری ساختار زبان‌های برنامه نویسی را ندارند یعنی خبری از حلقه و IF و Else و… نیست. در زبان‌های نشانه گذاری کد نویسی به گونه‌ای خواهد بود که شما با استفاده از نشانه‌ها و المان‌هایی که در اختیار زبان نشانه گذاری قرار دارد استفاده خواهید کرد. در ادامه مقاله به مزایا و معایب استفاده از زبان نشانه گذاری HTML اشاره خواهیم کرد:

مزایا HTML:

  • به دلیل استفاده زیاد و جامع بودن این زبان نشانه گذاری دارای جامعه بزرگ و پشتیبانی خوبی می‌باشد.
  • این زبان در تمامی مرورگر‌ها قابل اجرا می‌باشد و میتوانید به صورت محلی هم آن را اجرا کنید.
  • HTML به سادگی با زبان‌هایی که برای بک‌اند وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرند قابل ترکیب است.

معایب HTML:

  • زبان HTML تنها برای صفحات وب ایستا مورد استفاده قرار میگیرد و برای پویا کردن صفحات وبتان نیاز به ترکیب آن با زبان‌های بک‌اند دارید.
  • ممکن است برخی از مرورگر‌ها از قابلیت‌های جدید این زبان نشانه گذاری پشتیبانی نکنند و دیر‌تر اقدام به پشتیبانی از این ویژگی‌ها کنند.

خب تا اینجا با زبان نشانه گذاری HTML آشنا شدیم، حالا باید سراغ زبان نشانه گذاری دیگه‌ای که معرفی کردیم برویم و شروع به معرفی مکمل HTML کنیم.

زبان نشانه گذاری CSS چیست؟

زبان نشانه گذاری CSS یکی دیگر از ابزار‌هایی می‌باشد که شما را در مسیر طراحی سایتتان یاری خواهد کرد. وظیفه اصلی این زبان نشانه گذاری در استایل دهی به ساختار‌های HTML می‌باشد. در این کتابی که یکی از صفحاتش برای ماست و آن را اجاره کرده ایم، حداقل نصف جذابیت آن به زیبایی و گرافیک آن می‌باشد.

تفاوت htm و css

برای یادگیری برنامه نویسی وب و طراحی وب می‌توانید به دوره‌های آموزش برنامه نویسی و توسعه وب سایت مجموعه توسینسو مراجعه کنید

هر چه شما بیشتر وقت برای زیبا سازی وب سایت خودتان کنید، بیشتر می‌توانید مخاطبین خودتان را به وب سایتتان جذب کنید. زبان نشانه گذاری CSS هم دقیقا به همین منظور آفریده شده است زیرا HTML به تنهایی فاقد جذابیت بصری می‌باشد اما با وجود CSS میتوانید به المان‌هایی که از طریق HTML به صفحه خود اضافه کرده‌اید جلوه‌های بصری بسیار زیبایی بدهید. شما میتوانید با استفاده از زبان CSS رنگ المان ها، رنگ متن ها، فونت و اندازه متن‌ها و… را تغییر دهید یا در مراحل پیشرفته CSS اقدام به افزودن انیمیشن‌های مختلف به صفحه خود کنید.

در ادامه مقاله به مزایا و معایب این زبان نشانه گذاری می‌پردازیم:

مزایای CSS:

  • استایل‌های CSS دارای ثبات و پیوستگی می‌باشند به گونه‌ای که شما با یک خط کد CSS می‌توانید بخش‌های زیادی از سایت خود را در گیر همین یک خط کد کنید که ویژگی مهمی برای یک زبان نشانه گذاری محسوب می‌شود.
  • شما با استفاده درست از CSS میتوانید سرعت وب سایت خود را افزایش دهید زیرا هر چقدر که از کد‌های کمتری در طراحی وب سایتتان استفاده کنید مرورگر نیز زمان کمتری را برای خواندن کد‌های شما صرف میکند و با وجو این ویژگی که هر قطعه کد CSS میتواند با یک بار نوشته شدن برای چندین قسمت استفاده شود میتوانید مقدار کد کمتری استفاده کنید.

معایب CSS:

  • یکی از معایبی که این زبان نشانه گذاری دارد این است که ممکن است کد CSS شما در یک مرورگر به خوبی کار کند اما در مرورگری دیگر با مشکلاتی مواجه باشد.
  • یکی دیگر از معایب زبان CSS این است که یک زبان متن باز به صورت متنی می‌باشد که دارای امنیت داخلی که از آن محافظت کند نیست و این میتواند برای امنیت وب سایت مقداری خطرناک باشد.

حالا که با هر دو زبان نشانه گذاری HTML و CSS به طور کامل آشنا شدید وقت آن است که به بررسی موضوع اصلی مقاله مان بپردازیم، یعنی تفاوت HTML و CSS در چیست؟

HTML و CSS چه تفاوتی با هم دارند؟

این دو زبان نشانه گذاری دو قسمت کاملا متفاوت از هم هستند که با هم ترکیب می‌شوند و هیچ کدام بدون دیگری کاربردی ندارند و با این پیشرفت‌ها در زمینه وب سایت‌ها دیگر کاربردی نخواهند داشت اگر بخواهید به صورت جداگانه از آن‌ها استفاده کنید. وقتی صحبت از تفاوت این دو زبان می‌شود اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد هدف از ساخت این زبان‌ها است. زیرا زبان HTML برای ساختار دهی و المان گذاری و نشانه گذاری برای صفحات وب ساخته شده و کاربرد دیگری ندارد و در طرف مقابل هم CSS برای استایل دهی به ساختار‌ها و المان‌ها و نشانه‌هایی ساخته شده است که توسط HTML بوجود آمده‌اند و اگر از زبان HTML استفاده نکنید عملا CSS کاربردی نخواهد داشت و ساختاری وجود ندارد که بخواهد به آن استایل بدهد. از طرفی دیگر هم اگر زبان CSS به کمک زبان HTML نیاید، شما با استفاده از کد‌های HTML دارای یک صفحه ی بدون رنگ و روح و عاری از هرگونه جذابیتی خواهید بود که مخاطبان در همان مواجه اول با وب سایت شما آن را بسته و دیگر به سایت شما بر نخواهند گشت.

تفاوت htm و css

شما حتی می‌توانید در محیط ویژوال استودیو هم کد نویسی HTML و CSS را انجام دهید، اینکار را می‌توانید با مراجعه به دوره آموزش سی شارپ مهندس احمدی در این لینک یاد بگیرید. همانطور که از تصویر بالا متوجه می‌شوید HTML تنها وظیفه ایجاد ساختار و اسکلت یک وب سایت را دارد و همه موارد زینتی و زیبا سازی وب سایتمان بر عهده CSS می‌باشد. البته طراحی سایت به همین جا ختم نخواهد شد و مواردی مثل کار با داده‌ها و سیستم حرکتی و پویا سازی وب سایت هم با زبان‌هایی مثل PHP و Java Script امکان پذیر خواهد بود و به شما کمک میکند تا به یک صفحه وب ایستا رضایت ندهید و برای هر چه بهتر شدن وب سایتتان تلاش کنید و آن را به نحوی مناسب تبدیل به وب سایتی داینامیک و پویا کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا