تکنولوژی

تبدیل فضولات انسانی به سوخت جت

از سرویس‌های بهداشتی به آسمان

شرکت انگلیسی Firefly Green Fuels فرآورده جدیدی از فضولات انسانی تولید کرده که برای سوخت جت مورد استفاده قرار می‌گیرد. بر اساس گزارش بی‌بی‌سی این دستاورد، حاصل همکاری شرکت فایرفلای و متخصصان دانشگاه کرنفیلد است و ادعا شده این فرآورده ۹۰ درصد کمتر از سوخت‌های کنونی صنعت هوانوردی کربن دارد. آزمایشاتی توسط نهادهای نظارتی مستقل انجام شده که تایید می‌کند فرآورده این شرکت تقریبا مشابه یک سوخت استاندارد A۱ مخصوص جت است.

در سال ۲۰۲۱، فایرفلای مبلغی معادل ۲ میلیارد پوند از طرف دپارتمان ملی حمل و نقل دریافت کرد تا پروژه توسعه سوخت هوایی تجدید پذیر را کامل کند. البته این فرآورده جدید فعلا برای عرضه به بازار تجاری آماده نیست اما شرکت فایرفلای اعلام کرده که در حال برنامه ریزی برای معرفی این دستاورد به بازار جهانی هستند و اولین استفاده تجاری آن تا ۵ سال آینده انجام خواهد شد.

این شرکت از حالا با ایرلاین اروپایی Wizz Air  قرارداد شراکت امضا کرده که از سال ۲۰۲۸ سوخت هواپیماهای این ایرلاین را تامین کند.

فایرفلای منابع فضولات مورد نیاز خود را از شرکت‌های آب و فضلاب انگلیسی تهیه می‌کند  و طی فرآیندی که تبدیل حرارتی به آب ( (Hydrothermal Liquefaction نام دارد، فضولات مایع به لجن یا نفت خام تبدیل می‌شوند. آنها همچنین می‌توانند این فرآورده جامد را به کود گیاهی نیز تبدیل کنند. مسئولان فایرفلای مدعی هستند که متد آنها تاثیر بسیار اندکی روی محیط زیست دارد و تنها ۷.۹۷ گرم کربن دیوکساید برای تولید انرژی نیاز دارد. این درحالی است که سوخت‌های معمولی جت تاثیرات بسیار مخربی روی محیط زیست داشته و برای تولید انرژی، بین ۸۵ الی ۹۵ گرم کربن دیوکساید مصرف می‌کنند.

سخنگوی فایرفلای اشاره می‌کند که شکل گیری سوخت‌های فسیلی سنتی که ارگانیک محسوب می‌شوند، میلیون‌ها سال زمان می‌برد. در روش شرکت فایرفلای، از آنجاییکه فضولات انسانی منبعی در دسترس است، سوخت نهایی تنها طی چند روز آماده می‌شود. جیمز هایگیت، مدیر عامل فایرفلای گفته که فضولات انسانی، ماده‌ای ارزان است که به وفور یافت می‌شود و همیشه در دسترس است.

مدت زیادی است که رهبران و نهادهای نظارتی در اروپا  تلاش می‌کنند تا در صنعت هوانوردی به تکنیکی دست پیدا کنند که تاثیرات کربن روی محیط زیست را خنثی کند. روی زمین خودروهای برقی توانستند در صنعت خودرو سازی به موفقیت رسیده و سریع جا بیفتند اما در صنعت هوانوردی، این تغییر ممکن است زمان بیشتری ببرد.

منبع: engadget

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا