ارز دیجیتال

گفت و گو با کارشناس بازار مالی در رابطه با انواع کلاهبرداری در حوزه ارز دیجیتال

این مصاحبه توسط تیم تحریریه آی‌تی‌ایران انجام نشده و آی‌تی‌ایران هیچ مسئولیتی در قبال موضوعات مطرح شده به عهده نمی‌گیرد.

چکیده: در حوزه ارز دیجیتال، کلاهبرداری‌ها به صورت متنوع و جدیدی رخ می‌دهند و برای کاربران خسارت‌های قابل توجهی ایجاد می‌کنند. از جمله انواع کلاهبرداری‌ها می‌توان به فیشینگ، تقلب در معاملات، کلاهبرداری با استفاده از نرم‌افزارهای مخرب و هک و کلاهبرداری در رسانه‌های ارتباطی، تقلب در پلتفرم‌های تبادل ارز و کلاهبرداری از کیف پول اشاره کرد.

با توجه به افزایش میزان کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال و از طرفی اقبال بیشتر مردم برای سرمایه گذاری و معامله در ارزهای دیجیتال، تصمیم گرفتیم جهت آگاه سازی مردم از انواع کلاهبرداری‌ها با یکی از کارشناسان خبره ی این حوزه مصاحبه‌ای داشته باشیم تا با آگاهی بیشتر در این حوزه وارد شده و احتمال از دست دادن دارایی خود و یا گیر افتادن در تله ی کلاهبرداران را کاهش دهیم.

جناب آقای محمد حسن زاده با توجه به اینکه شما یکی از شخصیت‌های شناخته شده در زمینه ارز دیجیتال هستید و افراد زیادی در این مدت پیش شما آموزش دیدند، از شما خواهش می‌کنیم  تجربیات خودتون و یا شاگرداتون رو در زمینه کلاهبرداری‌های مختلف از ارز دیجیتال با ما به اشتراک بگذارید.

مدیر آکادمی همیار کریپتو: در حوزه ارز دیجیتال، کلاهبرداری‌ها به صورت متنوع و جدیدی رخ می‌دهند و برای کاربران خسارت‌های قابل توجهی ایجاد می‌کنند. از جمله انواع کلاهبرداری‌ها می‌توان به فیشینگ، تقلب در معاملات، کلاهبرداری با استفاده از نرم‌افزارهای مخرب و هک و کلاهبرداری در رسانه‌های ارتباطی، تقلب در پلتفرم‌های تبادل ارز و کلاهبرداری از کیف پول اشاره کرد.

برای مثال در فوریه ۲۰۲۲، پلتفرم مبادله ارزهای دیجیتال Wormhole بعد از یک حمله سایبری، ۳۲۰ میلیون دلار از دست داد. کمیسیون فدرال رزرو گزارش کرد که علاوه بر این حمله، کلاهبرداران ارزهای دیجیتال از سال ۲۰۲۱ بیش از ۱ میلیارد دلار در این حوزه سرقت کرده‌اند که رقم قابل توجه‌ای است.

صرافی بینگ ایکس با داشتن کارمزد پایین، دسترسی بدون فیلترشکن و پشتیبانان فارسی زبان یکی از گزینه‌های مناسب برای فعالیت در زمینه بازار ارز دیجیتال برای ایرانیان می‌باشد.

جهت دریافت تخفیف ۳۰ درصدی در کارمزد + پاداش ۷۰ دلاری ثبت نام  + ۱۴۰ دلار انجام معامله + استفاده از کپی ترید همیارکریپتو بر روی لینک زیر بزنید:

https://bingx. com/partner/Hamyarcrypto

آموزش صرافی بینگ ایکس

توضیحات بیشتری درباره هر یک از این انواع کلاهبرداری‌ها و راهکارهای جلوگیری از آن‌ها میفرمایید.

مدیر آکادمی همیار کریپتو: در فیشینگ، کلاهبرداران با استفاده از ابزارهایی مانند ایمیل‌ها یا پیامک‌های دروغ و فیک سعی در دسترسی به اطلاعات حساس کاربران می‌کنند. برای جلوگیری از آن، کاربران باید مراقب بوده و همیشه اطلاعات شخصی و اعتباری خود را با دقت حفظ و نگهداری کنند.

یکی از مواردی که برای حفظ اطلاعات شخصی اکثر افراد رعایت نمی‌کنند این هست که اون‌ها را به شکل داده در نرم افزار‌های ارتباطی خود مثل تلگرام، واتساپ و یا حتی ایمیل و بدون فعال کردن رمز دو مرحله ای (Authenticator) نگهداری می‌کنند.

جهت آموزش خصوصی ارز دیجیتال در موسسه همیار کریپتو بر روی لینک بزنید.

گوشی شما محل امنی برای نگهداری پسوردها و اطلاعات محرمانه ی شما نیست چون به راحتی قابل هک شدن است و مورد سواستفاده قرار می‌گیرد.

کلاهبرداران فیشینگ آدرس‌های ایمیل یا آدرس فیشینگ ورود به یک سایت واقعی را با اندکی تغییر می‌نویسند، به عنوان مثال Gogle. com را به جای Google. com برای شما می‌فرستند و یا شما را به سایتی می‌فرستند که حاوی نام‌های مشابه اما پسوندهای متفاوت هستند، مانند coinbase. co به جای coinbase. com.

همچنین طبق گزارش ژوئن ۲۰۲۲ از کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده (FTC)، تقریبا نیمی از افرادی که از سال ۲۰۲۱ گزارش از دست دادن ارزهای دیجیتال خود را به دلیل کلاهبرداری داده اند، گفته‌اند که در دام یک تبلیغ، پست یا پیام در یک پلتفرم رسانه‌های اجتماعی افتاده‌اند و سرمایه آن‌ها به سرقت رفته است.

کلاهبرداری ارز دیجیتال

در تقلب در معاملات، کلاهبرداران سعی می‌کنند با تحریف قیمت‌ها و نمودارها یا ارائه اطلاعات غلط، کاربران را به تصمیم‌گیری نادرست و خرید یا فروش اشتباه تحریک کنند. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری، باید از منابع اطلاعاتی قابل اعتماد استفاده کرده و قبل از هر تصمیمی تحلیل دقیقی از بازار ارز دیجیتال انجام دهید. مثلا کلاهبرداری‌های پامپ و دامپی (PUMP & DUMP) که سرمایه‌گذاران را به خرید یک ارز دیجیتال با ادعاهای جعلی درباره ارزش آن ترغیب می‌نمایند و یا تلاش‌های آشکاری برای سرقت دارایی‌های دیجیتال کاربران انجام می‌دهند.

در کلاهبرداری با استفاده از نرم‌افزارهای مخرب، کلاهبرداران با استفاده از نرم‌افزارها و برنامه‌های کامپیوتری مخرب سعی در دسترسی به کیف پول‌ها و اطلاعات حساس کاربران دارند. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری، استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی و به‌روزرسانی منظم آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

در کلاهبرداری‌هایی که در حوزه ارتباطات و رسانه‌های اجتماعی انجام می‌گیرد، کلاهبرداران تحت پوشش‌های مختلفی به عنوان نمایندگان ارز دیجیتال یا کارشناس معاملات در فضای مجازی حضور می‌یابند و سعی در تحت‌فشار قرار دادن کاربران و خرید و فروش ارزها به صورت نامناسب دارند. برای پیشگیری از این نوع کلاهبرداری، باید با نمایندگان معتبر و شناخته شده ارتباط برقرار کنید، از منابع قابل اعتماد استفاده کنید و همچنین درباره معاملات و سرمایه‌گذاری خود برنامه‌ریزی داشته باشید.

اگر به دنبال آموزش فارکس رایگان هستی روی لینک زیر بزن.

آموزش فارکس رایگان

درباره کلاهبرداری‌هایی که توسط تعمیرکاران موبایل و لپتاپ صورت می‌گیرد و منجر به سرقت اطلاعات کیف پول می‌شود. چه توصیه‌ای برای پیشگیری از این نوع کلاهبرداری‌ها دارید؟

کلاهبرداری از طریق تعمیرکاران موبایل و لپتاپ یکی از روش‌هایی است که می‌تواند برای کاربران ارز دیجیتال خطرناک باشد.

برای پیشگیری از این نوع کلاهبرداری‌ها همیشه از تعمیرکاران معتبر و قابل اعتماد برای تعمیر موبایل و لپتاپ خود استفاده کنید. بررسی تجربه‌ها و نظرات دیگران در مورد تعمیرکاران، استفاده از مراکز تعمیر معتبر و معامله با تعمیرکارانی که مجوزهای قانونی دارند، می‌تواند خطر کلاهبرداری را به شدت کاهش دهد.

معمولا هدف کلاهبرداری در ارز دیجیتال ترغیب قربانیان برای افشای اطلاعات شخصی کیف پول خود یا انتقال دارایی‌های دیجیتال ارزشمند مانند توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) به حساب کلاهبرداران است.

همیشه حفظ امنیت رمز کیف پول‌هایتان را در نظر بگیرید. از رمزنگاری قوی برای کیف پول‌های خود استفاده کنید و آن‌ها را بازبینی کنید تا از عدم وجود نقص‌های امنیتی اطمینان حاصل کنید. همچنین، توصیه می‌شود کیف پول خود را در دستگاه‌های امن نگهداری کنید و از نرم‌افزارهای ویروس‌یابی و فایروال قوی برای حفاظت از دستگاه‌هایتان استفاده کنید.

توصیه دیگر من این هست که هرگز رمز کیف پول خود را به دیگران اعم از تعمیرکاران یا شخص‌های دیگر اعلام نکنید. از اعتماد به دیگران برای دسترسی به اطلاعات حساس خود خودداری کنید و همیشه خودتان نظارت کنید تا از امنیت حساب‌های خود اطمینان حاصل کنید.

به عنوان مثال به قربانیان گفته می‌شود عبارت بازیابی کیف پول خود را در اختیار آنان قرار دهند تا برای آن‌ها جایزه‌های کریپتویی به کیف پولشان ارسال شود، در صورتی که تمامی این وعده‌ها دروغین می‌باشد و پس از دسترسی به اطلاعات شخصی کیف پول قربانیان به آسانی وارد کیف پول آن‌ها می‌شوند و سپس تمامی سرمایه موجود در آن را برای همیشه برداشت می‌نمایند

آیا امکان کلاهبرداری در حوزه ی NFT‌ها هم وجود دارد؟

بله قطعا. یکی از روش‌های کلاهبرداری در ارز دیجیتال که در فضای NFT رخ می‌دهد جعل یا کپی کردن کلکسیون‌های با ارزش است. وقتی یک پروژه NFT، مثلا Bored Ape Yacht Club، شروع به افزایش ارزش و قیمت می‌کند، در این بین کلاهبرداران با ساختن مجموعه‌های کپی، اشخاصی که به دنبال این کالکشن بی‌نظیر درNFT  هستند را قرار می‌دهند و حتی بعضی وقت‌ها پروژه اصلی را می‌دزدند و کل پروژه‌ها را شبیه‌سازی می‌کنند تا از هنر واقعی و ارزشمند تقلید کنند.

هر موقع دراصل بودن یک پروژه ی NFT ترید داشتید و مشاهده کردید یک NFT از یک پروژه معتبر با قیمتی بسیار پایین‌تر از بازار برای فروش وجود دارد به راحتی می‌توانید در سایت NFTpricefloor. com صحت آن‌ها را بررسی کنید و به احتمالا آن پروژه تقلبی و کلاهبرداری است.

همچنین می‌توانید مالکیت و فروش قبلی یک NFT و در کل صحت یک اثر هنری را در مارکت OpenSea، در صفحه فهرست آن بررسی کنید که این از ویژگی‌های بی‌نظیر بلاکچین است.

یک نمونه از گسترده‌ترین کلاهبرداری‌هایی که افراد زیادی را در سال‌های اخیر به دام انداخته در حوزه ی طرح‌های پانزی رخ داده. لطفا ابعاد بیشتری از این کلاهبرداری را برای خوانندگان ما توضیح دهید و اینکه چطور مراقب باشیم که گرفتار آن نشویم؟

ارزهای دیجیتال یک هدف بزرگ برای طرح‌های پانزی محسوب می‌شود. اغلب کلاهبرداران خود را در قالب یک متخصص دارای دانش فراوان در زمینه کسب درآمد از یک فناوری پیچیده و جدید در ارز دیجیتال به شما معرفی می‌کنند. این کلاهبرداران به ظاهر حرفه‌ای قول می‌دهند که سودهایی باور نکردنی و عملاً غیر قابل دسترس را به سرمایه شما اضافه کنند و شما نیازی به فرآیند زمانبر و نسبتاً پیچیده یادگیری سرمایه گذاری در بازاری مانند امور مالی را نداشته باشید.

آیا می‌توانید راهکار نهایی را برای جلوگیری از این کلاهبرداری‌ها در حوزه ارز دیجیتال معرفی کنید؟

مدیر آکادمی همیار کریپتو:  یکی از راهکارهای اصلی جلوگیری از کلاهبرداری‌ها در حوزه ارز دیجیتال، آموزش صحیح و جامع است. باید از طریق آموزش‌های معتبر و منابع قابل اعتماد، دانش خود را درباره این حوزه گسترش دهید. همچنین، بررسی دقیق پروژه‌ها و تیم‌های پشتیبانی آن‌ها، استفاده از والت‌های امن و پلتفرم‌های تبادل معتبر، و مدیریت ریسک مناسب نیز از راهکارهای مهم در این زمینه است.

آموزش ارز دیجیتال مشهد

ارتباط با آکادمی همیار کریپتو

برای ارتباط با همیار کریپتو و جناب آقای حسن زاده می‌توانید به سایت مجموعه به آدرس زیر مراجعه و یا همیار کریپتو را در گوگل سرچ کنید.

www. hamyarcrypto. com

تلفن تماس و مشاوره: ۰۲۱۹۱۶۹۱۶۱۴ – ۰۹۳۰۹۱۲۷۴۷۴

 

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا