همه چیز درمورد قیمت ورق آهن، نحوه خرید و کاربردها!
ورق آهن یکی از پرمصرفترین تجهیزات فولادی است که در صنایعی همچون صنعت خودروسازی و تولید لوازم برقی مورد استفاده قرار میگیرد.
ورقهای آهنی را میتوان با ترکیبات و آلیاژهای مختلفی در بازار مشاهده کرد. هریک از انواع آن بسته به ساختار و ویژگیهای ظاهری کاربردهای مختلفی در صنایع دارند. قیمت ورق آهن نیز متاثر از همین تنوع محصول است.
ورق آهنی یا ورق فولادی به دلیل کاربردهای زیادی که در صنایع دارد به ورق صنعتی شهرت یافته است. محصولی از جنس فولاد با ضخامتهای معین که به اشکال مختلف برای تولید محصولات صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. این ورقها ظاهری تقریبا صاف و مسطح دارند که در ترکیبات آن ها، عناصری همچون آهن، استیل، آلومینیوم و…مشاهده میشود. ورق آهنی را میتوان به روشهای مختلفی تولید کرد. به دلیل جایگاه ویژهای که این تولیدات در صنایع مختلف دارند تصمیم داریم در این مطلب، در رابطه با کاربردها و عوامل مهم در تعیین قیمت ورق آهنی صحبت کنیم.
شناخت ورق آهن و انواع آن
ورقهای آهنی را که ترکیبی از آهن، آلومینیوم و دیگر عناصر کاربردی هستند، در حالت کاملا مذاب و به روشهای نورد گرم و سرد تولید میکنند. اگر کمی دقت کرده باشید این ورقها اغلب به شکل کلاف مانند یا رولی به بازار عرضه میشوند و علت آن هم، حمل و نقل و جابجایی آسان ورق آهنی است. این ورقها در کارخانجات و تحت فشار غلتکهای بزرگ کاملا مسطح شده و به ضخامتهای موردنظر تبدیل میشوند.
بسته به روشهای تولید و ساختار کلی ورق آهنی، انواع مختلفی را میتوان برای آن برشمرد. چند نمونه از انواع ورق آهنی عبارتند از ورقهای موج دار، گالوانیزه، روغنی، ورق سیاه، ورقهای رنگی و… در بخشهای بعدی بیشتر با این دسته بندیها آشنا خواهیم شد.
کاربرد ورق آهن
هریک از انواع ورق آهنی کاربردهای مخصوص به خود را دارند. اما در ادامه لیستی متنوع از کاربردهای ورق آهنی در دسته بندیهای مختلف را به شما عزیزان ارائه میکنیم:
- کاربرد در صنعت نفت و پتروشیمی جهت پردازش مواد شیمیایی
- کاربرد در صنایع هواپیماسازی، کشتی سازی و به ویژه ساخت تجهیزات خودرو
- کاربرد به عنوان عایق، جهت جلوگیری از فرسودگی قطعات مختلف صنعتی
- ساخت انواع کانکس و کانتینر
- جهت ساخت سقف
- سوله سازی
- اسلحه سازی
- ساخت انواع کابینت
- ساخت انواع حفاظ، پرچین، نرده و…
دسته بندی ورق آهنی
در این بخش به یک دسته بندی کلی از انواع ورق آهنی اشاره میکنیم:
- ورق روغنی: ورق روغنی که به روش نورد سرد تولید میشود با عنوان ورق روغنی، و ورقی که با روش نورد گرم تولید شود با عنوان ورق سیاه به بازار عرضه میشود.
- ورق گالوانیزه: این ورق را از ورق سیاه و با روش نورد سرد تولید میکنند. در مراحل تولید از یک لایه گالوانیزه روی ورق استفاده میشود.
- ورق رنگی: این ورق ها، زیرمجموعهای از ورقهای گالوانیزه هستند که در ساخت آنها از یک روکش زینک اکساید استفاده شده است.
- ورق استنلس استیل: عنصر تعیین کننده در این ورق ها، کربن است. این ورق برای ساخت انواع مخزن استیل و…به کار میرود.
- ورق سیاه: یکی از مهمترین ورقهای آهنی در بازار است که به روش نورد گرم تولید میشود.
- ورق آجدار: زیرمجموعهای از ورق سیاه بوده که به طور خاص جهت ایجاد اصطکاک سطوح به کار میرود.
- ورق قلع اندود: به روش نورد سرد تولید شده و یک نوع ورق روغنی با روکشی از عنصر قلع است.
- ورق آلیاژی: قابلیت شکل پذیری و جوشکاری بالایی دارد.
- ورق صنعتی: یکی از باکیفیتترین ورق هاست که به طور ویژه از آن در صنایع ساختمانی استفاده میشود.
نحوه تعیین قیمت ورق آهن
تنوع موجود در تولیدات ورق آهنی باعث شده تا این محصولات از نظر قیمت تفاوتهای زیادی با یکدیگر داشته باشند. همانطور که مطلع هستید، ورقهای آهنی شامل زیرمجموعههای زیادی بوده که هریک ویژگیهای منحصربه فرد و کاربردهای خاصی دارند. بنابراین نمیتوان مقدار مشخصی را برای قیمت ورق آهنی در بازار عنوان کرد. تولیدکنندگان براساس فاکتورهایی از قبیل متریال به کار رفته در ساخت ورق آهنی، سطح کیفی ورق، ابعاد و ضخامت ورق و… قیمتهای متفاوتی را برای آن در نظر میگیرند. علاقمندان و متقاضیان خرید میتوانند برای کسب اطلاع از قیمت ورق آهنی به فروشگاههای آنلاین معتبر مراجعه کنند.
بهترین مراکز خرید ورق آهن
مجموعههای تولیدی متعددی در بازار داخلی وجود دارند که در زمینه تولید آهن آلات، محصولات صنعتی و انواع ورق آهنی فعالیت میکنند. هریک از این مجموعهها خدمات خود را به شیوهای خاص به مشتریان ارائه میکنند. شما میتوانید باتوجه به کاربری موردانتظارتان از محصول و بودجهای که در نظر گرفته اید، اقدام به خرید ورق آهنی از این مراکز کنید. بهترین مراکز خرید ورق آهنی به صورت غیرحضوری، خدمات و محصولات خود را در بستر اینترنت در اختیار شما قرار دادهاند تا بتوانید با مقایسه محصولات و قیمتهای پیشنهادی، بهترین و مناسبترین نوع ورق آهنی را تهیه کنید.