ایراناینترنت

خضریان: ما در مجلس دنبال ساماندهی بودیم اما به فیلترینگ متهم شدیم

به دلیل نبود قانون، مجلس دستش از نظارت کوتاه است

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره به شرایط ماه اخیر، از نبود قانون صریح در مورد مدیریت فضای مجازی کشور انتقاد کرد و گفت: تا زمانی که ساماندهی فضای مجازی به صورت قانونی در نیاید، برخی از نهادها با بهره از ظرفیت و اختیاراتشان می‌توانند به منظور فیلترینگ در فضای مجازی اقدام کنند، چه بسا در مواردی و بر مبنای رای یک قاضی، فیلترینگ صورت گرفته است، ولذا مجلس هم به دلیل قانونی نکردن این موضوع، دستش برای نظارت کوتاه است. این اظهارات خضریان درحالی مطرح شده است که آنچه اکنون در فضای مجازی کشور در حال اجراست، جان‌مایه همان چیزهایی است که در طرح صیانت از فضای مجازی -که با تلاش‌های گروهی از نمایندگان مجلس ارایه شد- آمده بود.

به گزارش سیتنا، علی خضریان، سخنگوی کمیسون اصل ۹۰ مجلس روز سه شنبه، سه آبان ماه با حضور در نشست «پرسش و پاسخ دانشجویی پیرامون وقایع اخیر» که در  دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، به بحث و گفتگو با دانشجویان پرداخت.

خضریان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره موضع مجلس در برابر فیلترینگ اظهار کرد: «درباره موضوع فیلترینگ باید گفت که این اتفاق پاسخ به کسانی است که وقتی مجلس یازدهم می‌خواست فضای مجازی را ساماندهی، مدیریت و قاعده مند کند، گفتند که مجلس به دنبال فیلترینگ است. آنها امروز بگویند که آیا فیلترینگ به قانون مجلس نیاز داشت و تاکنون این کار با قانون مجلس انجام شده است؟ آیا می‌شود مدیریت فضای مجازی را به دشمن واگذار کرد یا باید آن را قاعده مند نمود؟

وی ادامه داد: عموم کارهای ما در فضای مجازی انجام می‌شود. منتهی فیلترینگ با یک رای قاضی هم رخ می‌دهد و تا این سطح می‌توان کار را انجام داد. ما در مجلس دنبال ساماندهی شرایط بودیم آن وقت ما را متهم به فیلترینگ می‌کردند. این ماخذه توسط کسانی مطرح شده که دنبال منافع اقتصادی در فضای مجازی بی در و پیکر بودند.

وی با بیان اینکه شرایط فعلی اثبات کرد که فیلترینگ نیاز به مجوز مجلس ندارد، گفت: فیلترینگ قابل انجام است و در شرایط بحرانی وقتی یک نهاد امنیتی تصمیم می گیرد هیچ چیزی از آن مهم تر نیست.

خضریان با تاکید بر اینکه حتی در کشورهای اروپایی نیز فضای مجازی قانون دارد، گفت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که شوراهای عالی و قوه قضائیه وجود دارد و بر مبنای رای یک قاضی فیلتر صورت می‌گیرد تا وقتی که ساماندهی فضای مجازی به صورت قانونی در نیامده است هر کدام از نهادها ظرفیت و اختیاری داشته و از آن هم استفاده می‌کنند و مجلس هم به دلیل قانونی نکردن این موضوع دستش برای نظارت کوتاه است.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: یک بار دیگر عرض می‌کنم من به این موضوع قائل نیستیم که در دنیای امروز و در عصر ارتباطات بشود با فیلترینگ جامعه را اداره کرد و این روشی کارآمد نیست اما باید قانون ملاک باشد.

 

منبع
سیتنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا