سرویس اینترنت کودک و نوجوان امروز (۱۵ شهریور) در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بدون حضور خبرنگاران رونمایی شد.
این سرویس ویژه کودک و نوجوانان با عنوان نظام نامه رده بندی سنی محتوا و خدمات مجاز در فضای مجازی و برنامه عملیاتی مدیریت فضای مجازی و سالم سازی آن برای خانواده و کودک در چهارمین نشست کمیته راهبری سند صیانت از کودکان در فضای مجازی با حضور وزرای ارتباطات و ارشاد، برخی نمایندگان مجلس، دبیر شورای عالی فضای مجازی و تعدادی از اعضای این شورا رونمایی شد.
رونمایی از سرویس اینترنت کودک و نوجوانان یکی از برنامههای اصلی عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است که از سال گذشته و از زمان انتخاباش به عنوان وزیر این وزارتخانه پیگیر اجرای آن بود.
این سرویس که قرار بود هفته گذشته رونمایی شود در نهایت امروز با راهاندازی سایت مخصوص آن به آدرس www.456.ir رونمایی شد.
در این وب سایت به پدر و مادرها اعلام شده که با شمارهگیری کد دستوری #456* در تلفن همراه یا دانلود اپلیکیشن اندرویدی «مدیریت فرزندان 456»، میتوانند دسترسی فرزندان خود را به سایتهای مختلف اینترنتی مدیریت کنند.
در این وبسایت سرویسهای مختلف اینترنتی در چهار رنگبندی سبز، سفید، زرد و نارنجی معرفی شدهاند که والدین با شمارهگیری کد یا نصب اپلیکیشن اشاره شده میتوانند از هر کدام از این وبسایتهای تعیین شده برای کودکان خود استفاده کنند.
والدین با انتخاب سرویسهای قرار گرفته در رنگبند سبز بیشترین محدودیت را برای کودکان و نوجوانان خود ایجاد میکنند. از سوی دیگر والدین با انتخاب لیست رنگ سفید علاوه بر وبسایتهای قابل دسترس در رنگ سبز،به فرزندان خود امکان دسترسی به وبسایتهای دیگر را هم میدهند. برای نمونه در حالی که در لسیت سبز امکان دسترسی به پیام رسان واتساپ نیست؛ اما در رنگ بندی سفید، زرد و نارنجی امکان دسترسی کودکان و نوجوانان به واتساپ وجود دارد.
میزان دسترسی به سرویسهای مختلف به ترتیب در رنگبندی زرد و نارنجی بیشتر و متنوعتر هم میشود. در هرکدام از این رنگبندیها امکان دسترسی به وبسایت سرویسهای فعال در حوزه VOD، آموزش، بازی و سرگرمی، موتور جستجو (داخلی)، شبکههای اجتماعی (داخلی)، سایتهای ورزشی داخلی و سایتهای برگزیده ورزشی خارجی، اپاستورهای ایرانی و .. وجود دارد.
در مراسم رونمایی از این سرویس ویژه کودکان و نوجوانان، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی بر لزوم ورود دروس سواد فضای مجازی در نظام آموزشی مدارس و فعالیت بخش خصوصی در سامانه های آموزشی ملی کشور تاکید کرد.
فیروزآبادی با اشاره به اهمیت توجه به اقتصاد حوزه محتوای کودک گفت: « باید حوزه اقتصاد محتوای کودک بدون نگاه سرمایه داری تعریف شود که خوشبختانه در این حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری مناسبی با مرکز ملی فضای مجازی داشته است تا بتوانیم اقتصاد این حوزه را ساماندهی کرده و از ظرفیت های ایجاد شده در کشور استفاده کنیم.»
همچنین فیروزآبادی با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی جامع به مردم کشور برای آشنایی با نظام نامه رده بندی سنی محتوا و خدمات مجاز در فضای مجازی اعلام کرد: «در سال ۱۴۰۰ سند صیانت از کودکان در فضای مجازی مصوب و برای تمامی دستگاه های کشور تقسیم کار ملی صورت گرفت که براساس آن این کمیته تشکیل شده و تاکنون اقدامات مناسبی در آن صورت گرفته که سامانه ۴۵۶ و نظام نامه رده بندی سنی محتوا و خدمات مجاز در فضای مجازی از جمله این دستاوردهاست و در ادامه برای ساماندهی این حوزه به اهتمام ویژه در تمامی دستگاه های کشور و به خصوص مجلس شورای اسلامی نیاز است.»