ایراناینترنت

پیش‌بینی رگولاتوری از میزان درآمد و هزینه اپراتورها در سال ۱۴۰۰

طبق آنچه که سازمان تنظیم مقررات پیش بینی کرده٬ درآمد سه اپراتور دارنده شبکه تلفن همراه کشور در سال ۱۴۰۰ رقمی در حدود۵۰ هزار میلیارد تومان است. سازمان رگولاتوری در گزارش خود اعلام کرده افزایش هزینه‌های این اپراتورها از محل افزایش حق دولت موجب کاهش امکان سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها در به‌روزرسانی زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و در نتیجه کاهش کیفیت خدمات در مناطق با بازدهی کمتر اقتصادی خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ که در نشست علنی نوبت عصر مجلس شورای اسلامی برگزار شد، نکاتی توسط یکی از نمایندگان در مورد سود اپراتورهای ارتباطات سیار مطرح شد. در این راستا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد توضیحاتی ارایه داده که در این زمینه می‌تواند به روشن شدن موضوع و تصمیم‌گیری دقیق‌تر نمایندگان کمک کند.

در اطلاعیه رگولاتوری آمده است،  براساس صورت‌های مالی حسابرسی‌شده سه اپراتور دارنده شبکه تلفن همراه کشور (همراه اول، ایرانسل و رایتل)، درآمد این سه شرکت در سال ۱۳۹۹ حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان بوده و پیش‌بینی درآمدی برای سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان است. همچنین سود خالص اپراتورها پس از کسر سهم دولت، هزینه‌های سرمایه‌گذاری و عملیاتی اپراتور و در نهایت مالیات به کمتر از ۲۰ درصد درآمد عملیاتی می‌رسد که از حاشیه سود بقیه بخش‌ها کمتر است.  دلیل عنوان‌شده در مجلس برای موافقت با افزایش دو درصد بر حق دریافتی دولت، همین میزان سود خالص اپراتورها است که امیدواریم اصلاح شود.

در ادامه این اطلاعیه ذکر شده که سود اپراتورهای سیار در طول چند سال گذشته تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز و افزایش شدید هزینه‌های ارزی این شرکت‌ها و از سوی دیگر عدم افزایش تعرفه‌ها کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است. همچنین هرگونه افزایش هزینه‌های این اپراتورها از محل افزایش حق دولت در شرایط فعلی موجب کاهش امکان سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها در به‌روزرسانی زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری موردنیاز به‌ویژه در مناطق با بازدهی کمتر اقتصادی و در نتیجه کاهش کیفیت خدمات در این مناطق خواهد شد.

در پایان این اطلاعیه نیز عنوان شده، ضمن تشکر از حساسیت نمایندگانو توجه ویژه آنها به توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و توسعه شبکه پهن‌باند ثابت مبتنی‌بر فیبر نوری، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به‌عنوان نماینده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این آمادگی را دارد تا برنامه دولت برای توسعه این زیرساخت‌ها بدون تحمیل هزینه‌های مضاعف بر اقشار آسیب‌پذیر و توسعه متوازن خدمات پرسرعت ثابت در اقصی‌نقاط کشور را جهت تصمیم‌گیری دقیق‌تر نمایندگان در اختیار مجلس قرار دهد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا