تکنولوژی

وی‌چت و علی‌اکسپرس در فهرست «بازارهای بدنام» آمریکا

پلتفرم‌های تجارت الکترونیک علی‌اکسپرس (AliExpress) و وی‌چت که به ترتیب توسط شرکت‌های بزرگ چینی علی‌بابا و تنسنت اداره می‌شوند، به تسهیل فروش کالاهای تقلبی و نقض قوانین کپی‌رایت، در فهرست بازارهای بدنام دولت آمریکا قرار گرفتند.

بر اساس گزارشی که در این خصوص منتشر شده، پلتفرمِ علی‌اکسپرس متعلق به شرکت علی‌بابا که بستری برای تجارت و فروش محصولات به خریدارانی از کشورهای خارجی است، در کنار پلتفرم وی‌چت متعلق به تنسنت که یکی از بزرگ‌ترین سرویس‌های پیام‌رسان در جهان به شمار می‌رود، به جعل علائم تجاری گسترده کمک می‌کنند.

سازمان USTR که نظارت بر فعالیت‌های تجاری شرکت‌ها را دنبال می‌کند، در این خصوص عنوان کرد بیشترین میزان کالاهای تقلبی در چین تولید می‌شود که توسط نیروهای مرزی و گمرکات توقیف می‌شوند. همچنین در این گزارش آمده که اغلب محصولات تولیدی در این کشور توسط نیروی کار اجباری ساخته می‌شوند.

در بخش دیگری از گزارش مذکور، به این موضوع اشاره شده که نتایج بررسی‌ها و داده‌ها نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از کالاهایی که توسط نیروی کار اجباری و کودکان تولید می‌شوند، تقلبی هستند.

این یافته‌ها بخشی از گزارش ساالانه سازمان USTR از بررسی بازارهای بدنام برای شناسایی جعل و نقض کپی‌رایت محسوب می‌شود.

بر اساس این گزارش، اسامی ۴۲ فروشگاه آنلاین و ۳۲ فروشگاه فیزیکی که جعل و نقض کپی‌رایت حمایت می‌کنند یا به نوعی درگیر آن هستند، آورده شده است.

در حال حاضر، بزرگ‌ترین روابط تجاری دوجانبه جهان میان آمریکا و چین حاکم است اما در طی سال‌های اخیر، تنش‌هایی بر این روابط سایه افکنده است. دولت رئیس جمهوری سابق آمریکا، تعرفه‌های سنگینی را بر واردات کالاهای چینی وضع کرد و دولت بایدن نیز چین را به آسیب رساندن جدی به کارگران متهم و عنوان کرده که این کشور، کارگران را فدای سیاست‌های تجاری خود کرده است.

طبق گزارش USTR‏، شرکت علی‌بابا در مقایسه با همتایان خود، سیاست‌های بررسی و نظارت بهتری را برای کالاهای تقلبی اعمال می‌کند اما با این حال، شواهد از رشد زیاد کالاهای تقلبی در سرویس علی‌اکسپرس خبر می‌دهند.

وی‌چت نیز که سیاست‌های ضعیفی را برای بررسی کالاهای تقلبی در پیش می‌گیرد، راه را برای ورود و فروش کالاهای تقلبی به بازار هموار می‌کند. سخنگوی تنسنت در واکنش به این اقدام آمریکا گفت که به شدت با این تصمیم مختلف است و این قول را داد که برای رفع این نگرانی‌ها، با نهاد USRT همکاری خواهد داشت. وی عنوان کرد که حفاظت از حقوق مالکیت معنوی، کلید موفقیت کسب‌کار تنسنت است.

علی‌بابا هنوز واکنشی در قبال این گزارش نشان نداده است. در گزارش اخیر نام چند پلتفرم دیگر همانند Taobao‏، Pinduoduo، Bukalapak و Tokopedia نیز به چشم می‌خورد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا