تکنولوژی

نگرانی آمریکا از جاسوسی دیجیتالی چین از ورزشکاران در المپیک زمستانی ۲۰۲۲

کمیته المپیک ایالات متحده خطاب به ورزشکاران خود در این مسابقات: از گوشی‌های ساده استفاده کنید

کمیته المپیک و پارالمپیک ایالات متحده به ورزشکاران خود اعلام کرد که در جریان بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ چین از گوشی‌های ساده و معمولی و به اصطلاح «Burner» استفاده کنند.

طبق گزارش وال‌استریت‌ژورنال، این توصیه در پی نگرانی‌ها نسبت به اقدامات احتمالی دولت چین در جاسوسی دیجیتال از ورزشکاران در مدت زمان حضورشان در این کشور صادر شده و حتی چند کشور دیگر از جمله کانادا، هلند و بریتانیا نیز ورزشکاران خود را به استفاده از گوشی‌های ساده با کمترین شانس برای جاسوسی توصیه شده است.

در متن بولتن ارائه‌شده از سوی کمیته المپیک و پارالمپیک آمریکا آمده؛ ممکن است تمامی‌دستگاه‌ها، ارتباطات، تراکنش‌ها و فعلیت‌های آنلاین تحت نظر باشند. همچنین این احتمال وجود دارد که دستگاه‌های شما با نرم‌افزارهای مخرب و جاسوسی در معرض خطر قرار گرفته باشد که می‌تواند در استفاده‌تان در آینده از این دستگاه‌ها، تاثیر منفی بگذارد.

البته این نگرانی و ترس از سوی آمریکا و چند کشور دیگر بی‌اساس نیست. چین در سال ۲۰۱۹، نرم‌افزاری جاسوسی را روی گوشی تعدادی از گردشگران منطقه سین‌کیانگ نصب کرد که این اقدام، شناسایی شد و مورد انتقاد قرار گرفت.

این منطقه که اغلب ساکنان آن را مسلمانان اویغور تشکیل می‌دهند، به شدت تحت نظارت چینی‌ها قرار دارد. علاوه بر این، گروه تحقیقاتی Citizen Lab اخیرا اعلام کرد که اپلیکیشن Mry2022 Olympic که همه شرکت‌کنندگان در این رویداد ورزشی باید آن را نصب کنند، پر از حفره‌های امنیتی و آسیب‌پذیری‌هایی است که می‌تواند نقض حریم خصوصی، جاسوسی و هک دستگاه‌ها را به دنبال داشته باشد.

زمانی که پکن در سال ۲۰۰۸، بازی‌های المپیک تابستانی را برگزار کرد، وزارت امنیت داخلی آمریکا، توصیه مشابهی را برای مسافرانی که عازم چین بودند، صادر کرد و به آنها نسبت به استفاده از هر وسلیه‌ای که آنها را در معرض «دسترسی غیرمجاز و سرقت اطلاعات توسط عناصر جنایتکار یا دولت خارجی» قرار می‌دهد، هشدار داد.

با این حال، اکنون اوضاع کمی‌متفاوت است چراکه دولت چین، ورود هرگونه تماشاگر خارجی را به دلیل نگرانی‌ها از شیوع ویروس کرونا ممنوع اعلام کرده است. بنابراین، ورزشکاران برای ارتباط با دوستان و خانواده خود به گوشی‌های تلفن همراه نیاز خواهند داشت که با توجه به نگرانی‌های پیرامون اقدامات جاسوسی و خرابکارانه و لزوم استفاده از گوشی‌های ساده، برقراری این ارتباط سخت و دشوار خواهد بود.

از طرفی دیگر، ممکن است ورزشکاران در دسترسی به برخی وب‌سایت‌ها از طریق این گوشی‌ها نیز دچار مشکل شوند و نتوانند به همه فضای وب به صورت نامحدود دسترسی داشته باشند چراکه علی‌رغم وعده  چینی‌ها در المپیک ۲۰۰۸ مبنی بر رفع فیلتر برخی وب‌سایت‌ها و سرویس‌ها، این قول عملی نشد و خبرنگاران، تماشاگران و بازیگران در دسترسی به برخی از وب‌سایت‌ها به مشکل برخوردند.

با این حال، چین امسال نیز اعلام کرد ورزشکاران و خبرنگاران به اینترنت بدون فیلتر و محدودیت دسترسی خواهند داشت اما مشخص نیست که این وعده تا چه عملی خواهد شد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا