تکنولوژی

با مهم‌ترین کامپیوترهای تاریخ آشنا شوید

تقریبا چهل سال پیش و در چنین روزهایی، رایانه شخصی IBM PC با طراحی خاص خود قدم به عرصه وجود گذاشت. محصولی که به سرعت در میان کاربران محبوب شد و سنگ بنایی شد برای تولید انواع رایانه های شخصی.

ورود شرکت‌های مختلف و عرضه انواع پی‌سی‌ها در مدل‌های متنوع، باعث شد تا این محصول جای خود را در میان خانه‌های کاربران باز کند و این روزها به یکی از کاربردی‌ترین ابزارها تبدیل شود. حال شاید برایتان جالب باشد که بدانید در طی این 40 سال، برخی از این پی‌سی‌ها در رسیدن این خانواده از محصولات به چنین جایگاه بسیار تاثیرگذار بوده‌اند. در ادامه قصد داریم تا به چند نمونه از این دستگاه‌ها اشاره کنیم.

سرفیس استودیو – Surface Studio

سرفیس استودیو مهندسان مایکروسافت، یکی از محصولات نسبتا جدید این فهرست محسوب ‌می‌شود که در اواخر سال 2016 وارد بازار شد. این دستگاه همانند آی‌مک اپل، یک محصول به اصطلاح All-in-One است که توانسته سبک جدیدی از رایانه‌های شخصی را در معرض استفاده کاربران قرار دهد.

رایانه‌ای که هم به نمایشگر لمسی مجهز شده، هم از مانیتوری باکیفیت بهره ‌می‌برد و هم کارکردهای قدی‌می‌یک پی‌سی را در خود جای داده است. در واقع، سرفیس استودیو توانست نمایی از آینده صنعت پی‌سی‌ها را ترسیم کند.

با مهم‌ترین رایانه‌های تاریخ آشنا شوید

 اپل لیسا – Apple Lisa

رایانه لیسا یکی از عجیب‌ترین محصولات در این فهرست به شمار ‌می‌رود. محصولی که با ورود خود توانست راه را برای نسل جدیدی از رایانه‌های شخصی هموار کند. به لطف همکاری میان اپل و Xerox PARC، رایانه لیسا به همراه رابط WIMP ورژن اپل که شامل ویندوز، آیکون‌ها و نشانگر ماوس ‌می‌شد، عرضه شد.

این محصول در سال 1983 با قیمت بالای 9995 دلار به فروش ‌می‌رسید و توانست زمینه‌ساز تولید مکینتاش شود.

با مهم‌ترین رایانه‌های تاریخ آشنا شوید

 آی‌مک جی3 – iMac G3

سال 1998، آی‌مک جی3 با طراحی و رنگ‌بندی جدید خود توانست به یکی از به‌یادماندی‌ترین طراحی‌های زمان خود تبدیل شود. استیو جابز، مدیرعامل فقید اپل درباره این محصول گفت که «به نظر ‌می‌رسد از سیاره دیگری آمده است. سیاره‌ای خوب و با طراحان بهتر.»

این طراح کسی نبود جز جانی آیو، کسی که مغز متفکر طراحی انواع محصولات این شرکت اعم از آیپاد، آیفون و آیپد و غیره در سال‌های بعد بود. اما آنچه آی‌مک جی3 را متمایز ‌می‌کرد، نوآوری آن در حذف درایو فلاپی دیسک و کانکتور اپل دسکتاپ باس بود و توانست این پیام را به جهان مخابره کند که اپل بعد از چند سال ناکامی، شرکتی است که ‌می‌تواند همچنان حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.

با مهم‌ترین رایانه‌های تاریخ آشنا شوید

زیراکس استار –  Xerox Star

این رایانه شخصی که عمر آن به چیزی حدود 40 سال ‌می‌گذرد، توانست تجربه متفاوتی را برای کاربران رقم بزند. دستاوردی که به رابط گرافیکی، ماوس دو دکمه‌ای، شبکه اترنت، ایمیل و انبوهی از نوآوری‌های بدیع در زمان خود مجهز بود و به اعتقادی بسیاری از کارشناسان، اگر محصولی چون زیراکس استار نبودند، شاید دنیای رایانه‌های شخصی، مسیری متفاوت با آنچه امروز مشاهده ‌می‌شود، طی ‌می‌کرد.

با مهم‌ترین رایانه‌های تاریخ آشنا شوید

میتس آلتیر 8800 – MITS Altair 8800

این که دقیقا چه زمانی انقلاب رایانه‌های شخصی شروع شد، کار بسیار دشواری است. اما به جرات ‌می‌توان آلتیر 8800 را یکی از اولین رایانه‌هایی دانست که توانست جرقه‌های این کار بزند. این محصول در مقایسه با رایانه‌های بزرگ و حجیم زمان خود، از طراحی کوچک و جمع‌وجوری بهره ‌می‌برد و به راحتی روی یک میز قرار ‌می‌گرفت.

اگرچه توان پردازشی این رایانه به نسبت رایانه‌های بزرگ و حجیم کمتر بود اما پردازنده‌های جدید 8080 شرکت اینتل در این رایانه به اندازه‌ای قوی بودند که بتوانند نیازهای کاربران از یک پی‌سی متعلق به آن زمان را تامین کنند.

با مهم‌ترین رایانه‌های تاریخ آشنا شوید

اپل 2 – Apple II

اپل با معرفی این رایانه توانست خود را به جهانیان عرضه کند. برخلاف دیگر رایانه‌های شخصی زمان خود، اپل 2 که قدمت آن به سال 1977 بر‌می‌گردد، از قابلیت نمایش رنگ برخوردار بود. این محصول توسط استیو ووزنیک، همبنیانگذار اپل و جری مانوک که از طراحان آن زمان به شمار ‌می‌رفت، طراحی شد.

اپل تا دهه 1990 میلادی به تولید اپل 2 ادامه داد. این دستگاه نه‌تنها پایه‌های شرکت اپل را قوی‌تر کرد بلکه، صنعت رایانه‌های شخصی جهان را نیز متحول کرد.

با مهم‌ترین رایانه‌های تاریخ آشنا شوید

کومودور 64 – Commodore 64

این رایانه شخصی در سال 1982 وارد بازار شد و توانست فروشی فراتر از تصور را تجربه کند. طبق گزارش‌های منتشر شده، حدود 17 میلیون دستگاه رایانه کومودور 64 در آن زمان به فروش رفت. این محصول از پردازنده گرافیکی قوی و چیپ صدای قابل برنامه‌ریزی بهره ‌می‌برد و به پردازنده 1 مگاهرتزی و رم 64 کیلوبایتی مجهز بود. نقطه قوت این محصول در آن بود که به مانند کنسول‌های بازی، کاربر ‌می‌توانست آن را به تلویزیون متصل کند.

با مهم‌ترین رایانه‌های تاریخ آشنا شوید

مکینتاش 128K – Macintocsh 128k

نسل نخست مکینتاش در سال 1984 عرضه شد. اگرچه این محصول نتوانست در میزان فروش، انتظارات اپل را برآورده کند، اما از آن به عنوان دستگاهی که زمینه‌ساز تغییراتی اساسی در ساخت رایانه‌های شخصی بود، یاد ‌می‌شود.

با مهم‌ترین رایانه‌های تاریخ آشنا شوید

آی‌بی‌ام پی‌سی – IBM PC

اگر از قدیمی‌های حوزه آی‌تی بخواهید که نام یک شرکت تولیدکننده رایانه در سال 1981 را ببرد، بی‌تردید نام آی‌بی‌ام را به زبان خواهد آورد. اما رایانه‌های این شرکت، بسیار حجیم و بزرگ بودند و بیشتر توسط شرکت‌ها مورد استفاده قرار ‌می‌گرفتند.

این رویه اما در سال 1981 تغییر کرد و این شرکت از رایانه‌ای جدید تحت عنوان IBM Model 5150 یا همان IBM PC پرده برداشت. محصولی که مجهز به میکروپردازنده 8088 اینتل بود و از سیستم عامل MS-DOS مایکروسافت بهره ‌می‌برد.

با مهم‌ترین رایانه‌های تاریخ آشنا شوید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا