تکنولوژیفضا

بلو اوریجین با موفقیت جف بزوس را به فضا فرستاد

جف بزوس توانست به همراه سه سرنشین دیگر فضاپیمای نیو شپرد، با موفقیت به لبه فضا سفر کند و پس از تجربه حس بی‌وزنی، در منطقه تگزاس آمریکا  فرود آید.

ماموریتی تحت عنوان NS-16 که اولین پرتاب سرنشین‌دار بلو اوریجین به حساب ‌می‌آمد و راه را برای پیاده‌سازی کسب‌وکار گردشگری فضایی این شرکت همواره کرد. بزوس، ثروتمندترین مرد جهان و کسی که بلو اوریجین را در سال 2000 میلادی تاسیس کرد، با این پرواز توانست به طرفداران سفرهای فضایی اعلام کند که فضاپیمای نیو شپرد این شرکت، ‌می‌تواند سفری امن و بی‌خطر را برایشان رقم بزند.

در این سفر فضایی، علاوه بر جف بزوس، برادرش مارک، والی فانک 82 ساله از زنان خلبان اسطوره‌ای آمریکا و همچنین الیور دیمن 18 ساله از هلند حضور داشتند. طبق گزارش منتشر شده، موشک بلو اوریجین، پس از پرتاب و قبل از جدا شدن از بوستر به سرعتی حدود سه برابر سرعت صوت رسید و توانست این کپسول را تا ارتفاع تقریبا 106 کیلومتری بالا ببرد.

در این سفر، سرنشینان کپسول فضایی بلو اوریجین، حس بی‌وزنی را تجربه و در لبه فضا، خط انحنای کره زمین را مشاهده کردند. جف بزوس، پس از فرود موفقیت‌آمیز به زمین در توصیف این پرواز تاریخی عنوان کرد: ماموریت اصلی من با موفقیت به انجام رسید. واقعا از حس بی‌وزنی شگفت‌زده شدم؛ تجربه‌ای شبیه به شنا کردن بود.

با ثبت این ماموریت فضایی، فانک 82 ساله توانست نام خود را به عنوان مسن‌ترین و دیمون 18 ساله نیز خود را به عنوان جوان‌ترین افرادی که به فضا سفر کرده‌اند، ثبت کنند. بزوس پیشتر اعلام کرده که بود که از کودکی، رویای سفر به فضا را در سر داشته است.

او بعد از ریچادر برانسون، بنیانگذار ویرجین گلگتیک، دومین مرد ثروتمند جهان لقب گرفت که توانست با موشک اختصاصی شرکت خود به فضا سفر کند. برانسون چند روز پیش توانست چنین سفری را تجربه کند.

بوستر موشک نیو شپرد نیز در فاصله تقریبا هشت کیلومتری سکوی پرتاب و به صورت عمودی فرود آمد. بلو اوریجین، پیش از این پرتاب، 15 پرتاب آزمایشی بدون سرنشین را با موشک نیو شپرد انجام داده بود.

حف بزوس
لحظه خارج شدن جف بزوس از کپسول فضایی پس از فرود در زمین

این شرکت هنوز اطلاعاتی را در خصوص قیمت نشستن روی هر یک از صندلی‌‌های این فضاپیما اعلام مکرده است. گفتنی است صندلی که دیمن روی آن نشست، متعلق به شخص ناشناسی بود که در یک حراجی برگزارشده توسط بلو اوریجین انتخاب شد. او برای تصاحب این صندلی، مبلغ 28 میلیون دلار را پرداخت کرد که در نهایت به دلیل ناهماهنگی در زمان‌بندی از پرواز با این پرتاب منصرف شد و اعلام کرد که در سفرهای بعدی از این امکان استفاده خواهد کرد.

پدر دیمون که بنیانگذار و مدیرعامل یک شرکت هلندی محسوب ‌می‌شود، پیشتر یک صندلی را برای ماموریت بعدی نیو شپرد خریداری کرده بود که با عدم حضور برنده حراجی، دیمون جایگزین شد و این سفر تاریخی را تجربه کرد.

پرتاب اخیر بلو اوریجین، دستاورد و موفقیتی بزرگ برای این شرکت محسوب ‌می‌شود. این شرکت، رقبای بزرگ و سرسختی همچون اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک و همچنین ویرجین گلکتیک را در مقابل خود ‌می‌بیند و باید منتظر ماند و دید که رویای انسان‌‌ها برای گردشگری فضایی چه زمانی محقق خواهد شد.

 

منبع
TheVerge

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا