جهرمی: بالا رفتن قیمت اینترنت ضد توسعه و عدالت اجتماعی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به دنبال تصمیم نمایندگان مجلس برای افزایش ۱۰ درصدی حقالسهم دولت از اپراتورها که منجر به گرانی اینترنت میشود، اعلام کرد: «ما برای گران کردن اینترنت نیاز به مصوبه مجلس نداریم، این امر در اختیار خودمان است و همانطور که در این چهار سال سعی کردیم قیمت افزایش نیابد، اکنون نیز اجازه نمیدهیم اینترنت گران شود.»
آذر جهرمی در حاشیه جلسه هیات دولت با تاکید بر این موضوع که دولت به دنبال گران کردن اینترنت است، ما خودمان اختیار گران کردن تعرفه را داریم و نیاز به اخذ مجوز از مجلس شورای اسلامی برای اینکار نیست، گفت: «چند ماه پیش نیز اپراتورها تعرفه را گران کردند، اما دولت ایستاد و اکثر قیمتها به قبل بازگشت. این مصوبه ضد توسعه و عدالت اجتماعی است و در شرایط کنونی که مردم درگیر مشکلات هستند و فضای مجازی به عنوان قوت غالبشان شده، بالا بردن تعرفه ظلم است.»
او در ادامه تاکید کرد: «ما چهار سال قیمت را ثابت نگه داشتیم و باز هم ایستادگی خواهیم کرد تا این اتفاق رخ ندهد. در صحبتهایی که با نمایندگان مجلس داشتیم سیگنالهای خوبی گرفتیم و میدانیم آنها نیز به گران کردن تعرفه معتقد نیستند.»
وی ادامهداد: «اما سوالی که پیش میآید این است که چطور میشود به بنگاه اقتصادی گفت مالیات را ۱۰ درصد بالا ببر اما به تعرفه دست نزن. ما آنقدر ریاضیمان خوب نیست که بدانیم چطور میشود مالیات بالا برود و قیمت تکان نخورد؛ این اتفاق فقط یک فرمول دارد، اینکه بنگاه تعطیل شود.»
وزیر ارتباطات تاکید کرد: «دولت یک ماه و نیم قبل مصوب کرد اپراتورها چهار درصد از مالیات خود را به توسعه مناطق روستایی اختصاص دهد. زمانی که ما دغدغه مردم محروم را داریم و مدام میگوییم عدالت اجتماعی چه شد، آموزش مجازی به کجا رسید و با محرومان عکس می گیریم و منتشر میکنیم چطور میشود طرحی را تصویب کنیم که توسعه اینترنت در مناطق روستایی به واسطه آن محدود شود؟»
او با بیان اینکه سیاست دولت حمایت از اپراتورها است، درباره صحبت برخی نمایندگان در خصوص کماظهاری درآمد اپراتورها، افزود: «نمیدانم این کماظهاری که از آنصحبت میکنند کجاست؟ همه درآمد اپراتورها در بورس اظهار میشود و مگر ممکن است درآمدی باشد اما اظهار نشود؟ من روز گذشته با نوشتن توییتی ابراز امیدواری کردم این اتفاق رخ ندهد، اما یکی از نمایندگان اینطور برداشت کرده که وزیر ارتباطات گفته ما نمیگذاریم این طرح تصویب شود.»
وی درباره اینکه مردم اعلام کردند موافق نیستند اینترنت گران شود و بودجه آن به صدا و سیما تعلق بگیرد، افزود: «این متنی که از مصوبه کمیسیون تلفیق آمده، همین است که شما میگویید، ما هنوز از اصل مصوبه خروجی مجلس خبر نداریم و در اختیار ما نیست، در مصوبه کمیسیون تلفیق این بود که نماینده درخواست حذف این پیشنهاد را داد و مجلس مخالفت نکرد. ما و مجلس درباره مسائل اصلی و سیاستهای کلی اختلاف نظر نداریم و هر دو میدانیم قیمت نباید گران شود و مناطق محروم باید توسعه یابند و شفافیت وجود داشته باشد، اما متنی که خبرگزاری مجلس منتشر کرده بر این مبناست که ۱۰ درصد مالیات اضافه شود و قیمت بالا نرود.»
وی تاکید کرد: «اینگونه تصمیمگیریها خلاف سیاستهای نظام است و در این باره اگر نیاز باشد با شورای نگهبان مکاتبه خواهیم داشت و ممکن است این مصوبه مورد ایراد شورا هم قرار بگیرد.»
روز گذشته (۵ اسفند) نمایندگان مجلس افزایش ۱۰ درصدی حقالسهم دولت از اپراتورها در لایحه بودجه سال آینده را تصویب کردند. به تصویب رسیدن این مصوبه واکنشهای مختلفی از سمت وزیر ارتباطات، معاون سازمان فناوری اطلاعات، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات و برخی دیگر از مسئولان شد. همچنین باعث واکنشهای شدید و اعتراض کاربران در شبکههای اجتماعی شد. آنها از گران شدن قیمت اینترنت در سال آینده ابراز نگرانی کردند و معتقد هستند که اپراتورها برای پرداخت این مالیات اضافه شده، مجبور خواهند شد تا قیمت تعرفهها را افزایش دهند.