بیانیه کمیسیون تأمین کالا و تجهیزات فناوری اطلاعات به سازمان نظام صنفی رایانهای تهران
کمیسیون تأمین کالا و تجهیزات فناوری اطلاعات در واکنش به اختلافات درون سازمان نظام صنفی رایانهای، بیانیهای منتشر کرده و به انتقاد از رفتارهای برخی از نامزدها، اختلافات داخلی و تنشهای درون سازمانی پرداخته است. در ادامه، متن این بیانیه را میخوانید.
متاسفانه پس از گذشت هفتهها از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه سازمان در تهران، تب و تاب و حواشی و التهابات غیرعادی برای انتخابات یک تشکل صنفی فرو ننشسته و در پی شکایات طرح شده توسط بعضی از نامزدها، مکانیزم حل اختلاف داخل صنفی نیز عملا مورد احترام و تبعیت کامل بعضی طرفهای اختلاف قرار نگرفته و تنش و دوگانگی در اعضای سازمان به طرز بیسابقهای بالا گرفته است.
ما اعضای کمیسیون تأمین سازمان مایلیم در این رابطه توجه همکاران صنفی عضو سازمان را به موارد زیر جلب نمائیم:
۱- احترام به همه نهادهای قانونی سازمان و همچنین منتخبان تأیید شده توسط این نهادها امری واجب و برای حفظ کیان سازمان حیاتی است. همانگونه که مشارکت در فعالیتهای انتخاباتی، بحثها و مناظرهها و انتقادها در دوره انتخابات از مهمترین اختیارات هر عضو و نشان از پویایی صنف است، پس از پایان انتخابات نیز کمک به بازگشت روند عادی و تمرکز بر مسائل و معضلات عمومی صنف وظیفهای غیرقابل کتمان برای همه اعضای صنف اعم از منتخبین هیأت مدیره، اعضای کمیسیونهای سازمان و نیز یکایک آحاد صنف است. همچنین حرکت در جهت خلاف مصوبات مجمع عمومی و هیأت نظارت بر انتخابات که راهحل قانونی درون صنفی برای رسیدگی به شکایات و تخلفات است، از دیدگاه این کمیسیون امری مذموم و نابخشودنی میباشد.
۲- بیشتر نامزدهای انتخابات این دوره از ماهها قبل در فعالیتهای تبلیغی و شعارهای خود عزم راسخشان را به تلاش در جهت ارتقاء اعتبار سازمان، وحدت و انسجام اعضا و تحکیم برادریها و… اعلام نمودهاند. با این وجود و با کمال تأسف، در این چند هفته بعد از انتخابات این عزم راسخ را بسیار به ندرت در رفتار و گفتار این عزیزان – چه انتخاب شده و چه انتخاب نشده – دیدهایم و چنین رفتارهایی باعث دلسردی بسیار شده است.
۳- این مقدار هیاهو و تلاش بعضاً غیراخلاقی برای پیروزی در انتخابات یک تشکل صنفی که قاعدتا مدیران منتخب آن به صورت داوطلبانه و بدون چشم داشت به منافع مادی شخصی و یا شرکتی خود قرار است بخشی از وقت با ارزش خود را مصروف تأمین منافع عمومی صنف نمایند بسیار عجیب و غیرمنتظره است. دیدن چنین رفتارهای غیرمنطقی، ناگزیر شایعاتی را باورپذیر میکند که نکند در جلوس بر صندلی مدیریت تشکلها منافعی نهفته است که با همه مشکلات موجود در صنف ما، این افراد فعال در حوزه آیتی را وادار کرده که برای رسیدن به این صندلی، اینچنین به هر وسیلهای چنگ بزنند!؟
۴- عضویت در هیأت مدیره سازمان متاعی نیست که رسیدن یا نرسیدن به آن توجیهکننده هر نوع رفتار ناپسند مغایر اخلاق چه پیش یا پس از انتخابات باشد. متأسفانه به نظر میرسد گروهبازیهایی که از مدتها قبل در انتخابات سازمان رایج شده، عملاً به استقلال رأی و لزوم تضارب آرا در داخل هیأت مدیره آسیب و خدشه جدی وارد آورده و شایستهسالاری در سپردن مسئولیتها جای خود را به رفیقبازی داده است. جای تأسف است که چنین رفتارهایی شائبه برخورداری از منافع شخصی از کرسیهای هیأت مدیره را در بین اعضای محترم صنف دامن زده است.
۵- سازمان نظام صنفی رایانهای تأسیس شده است تا تنظیم روابط داخلی و ضوابط فعالیت حرفهای حوزه تخصصی فناوری را به جای دولت و نهادهای حاکمیتی دیگر، توسط خود صنف بر عهده گیرد. چگونه است که بعضی حتی نظارت بر انتخابات داخلی صنف را توسط خود صنف بر نمیتابند؟ حل اختلاف برای موضوع سادهای همچون اینکه چه کس یا کسانی میتوانند برای سه سال آتی خدمتگزار این صنف باشند فقط و فقط باید در داخل صنف و با مکانیزمهای پیشبینیشده در داخل سازمان صورت گیرد. هر گونه تلاشی غیر از این، قطعاً نزد آحاد صنف به عنوان تیشهای بر ریشه اعتبار یک نهاد صنفی تلقی شده و این رفتار – مخصوصا از طرف شخص یا اشخاصی که خود را شایسته راهبری و مدیریت صنف میدانند – غیرقابل قبول و محکوم است.
پاسخ سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به انتقادات سرلیست ائتلاف «نصر فراگیر»
پس از گذشت چند هفته از برگزاری انتخابات دوره ششم هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، هنوز اختلاقات دو گروه نصر فراگیر و همآفرینی صنفی درباره ابهامات موجود در این انتخابات به پایان نرسیده است. چندی پیش نصرفراگیر در نامهای خطاب به سازمان نظام صنفی خواستار شفافیت بیشتر شد و به دنبال آن هم محمد باقر اثنی عشری، رئیس سازمان صنفی کشور در پاسخ به این نامه برخی از ادعاها را عجیب دانسته است.
این نامه خطاب به «آزاد معروفی» سرلیست ائتلاف نصر فراگیر نوشته شده که چندی پیش دو نامه رسمی شکایت از روند انتخابات نصر تهران منتشر کرده بود.
در این نامه تاکید شده است که انتخابات شاخه مشاوران مشکلی نداشته و هیات نظارت بر انتخابات پس از دریافت کلیه شکایات، گزارش کاملی در این زمینه در روز ۱۵ آذر منتشر ساخته که این انتخابات تایید شده است: «استفاده ابزاری از گزارش همکارانمان و مصادره به مطلوب و گزینشی بندهایی از این گزارش و نادیده گرفتن سایر بندها پذیرفته نیست.»
در ادامه آمده است که گزارشی مبنی بر تخلف دریافت نشده و این انتخابات عینا تایید شده است. «طبق تبصره ۳ ماده ۷ اساسنامه، اعضای حقیقی امکان شرکت در انتخابات بازرس را نداشته و ادعای نویسنده نامه شما در این مورد، ناشی از بیاطلاعی از روال انتخابات برگزار شده است. در این انتخابات مانند دورههای گذشته و بر اساس قوانین، به مشاورین در انتخابات بازرس مشارکت داشته و ادعای خلاف مطرح شده در نامه شما مردود است.»
در بخش دیگری از جوابیه سازمان نصر کشور درباره حملات سایبری که در نامه معروفی در مورد آنها صحبت شده بود، اشاره شده و با تایید بر وجود این حملات، اعلام شده که این موضوع در دو ساعت اولیه انتخابات رخ داده و به سرعت مهار شده است: «لیست تمام IPهای مهاجم در گزارش مستندی منتشر شده و انتظار میرود هیات مدیره ششم با پیگیری نسبت به شناسایی متخلفین احتمالی اقدام کند.»
در این بخش از نامه از ائتلاف نصر فراگیر و شایعاتی که پیش از انتخابات مبنی بر سرقت اطلاعات سازمان و دیتابیس اعضا توسط آنها منتشر شده بود نیز گلایهای صورت گرفته است و خطاب به معروفی نوشته شده که «از جنابعالی با سابقه بیش از یک دهه حضور در دبیرخانه انتظار برخورد شفافتر و صادقانهتری میرفت.»
در بخش دیگری از این جوابیه با تاکید بر اینکه ۱۵ روز از اعلام آرای شمارش شده گذاشته گفته شده: «در این جلسه پس از یک ساعت مذاکره و رای گیری، تصمیم به برگزاری انتخابات داخلی شد که از گروه موسوم به فراگیر «آزاد معروفی» برای ریاست و «جعفر محمدی» و «نیما نامداری» برای نایب ریاست کاندید شده بود که حائز اکثریت آرا برای این سمتها نشدند. اتهام غیرقانونی بودن به نشستی که شما در آن شرکت کرده، کاندید شده، رای داده و پس از آن در ادامه جلسه حضور فعال داشته را جسارت و اهانت به کل صنف میدانیم.» در بند ششم هم آمده است: «امور نظارتی مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده توسط هیات نظارت منصوب شده از طرف هیات مدیره پنجم و امور ستادی مانند همه انتخابات ادوار توسط دبیرخانه و مدیریت مستقر انجام خواهد شد.» همچنین در پایان از آزاد معروفی خواسته شده «با توجه به نقش موثر جنابعالی در هیات مدیرههای دورههای سوم و چهارم و ریاست دو کمیسیون سازمان در دوره پنجم، انتظار میرود با گذشت، سعه صدر، بردباری و احترام به آرای صنف قدم پیش بگذارید تا منافع صنف بزرگ فناوری ارتباطات فدای جاهطلبیها و خودخواهیهای فردی و فرقهای نشود.»