موبایلنقد و بررسی

نقد و بررسی هواوی پی۴۰ پرو

 

سال ۲۰۱۹، گوشی هواوی پی ۳۰ پرو، پرچمداری هواوی در بازار گوشی‌های هوشمند را به دوش می‌کشید. محصولی که مجهز به پیشرفته‌ترین دوربینی که تاکنون در دل یک گوشی بکار رفته بود، عرضه شد.

خوشبختانه هواوی در سال ۲۰۲۰هم این رویه مثبت را ادامه داده و پی40 پرو را با سیستم سخت‌افزاری و دوربینی قدرتمند و تمام عیار روانه بازار کرده است. اما سوال اینجاست که آیا سخت افزار این گوشی می‌تواند ضعف نرم افزاری و نبود سرویس‌های گوگل را جبران کند؟ برای یافتن پاسخ این سوال، در ادامه با ما همراه باشید.

طراحی و نمایشگر

صفحه نمایش: پنل ۶.۵۸ اینچی فول اچ‌دی پلاس با نرخ رفرش ۹۰ هرتزی

ابعاد: ۱۵۸.۲ در ۷۲.۶ در ۹ میلیمتر

وزن: ۲۰۹ گرم

طراحی پی ۴۰ پرو را باید یکی از نقاط قوت این گوشی دانست. شیشه نمایشگر این گوشی تا کناره‌ها امتداد یافته و به صورت منحنی در چهار گوشه بدنه، خم شده است. این طراحی، زیبایی خاصی را به دستگاه بخشیده و می‌تواند نگاه هر بیننده‌ای را به خود جلب کند. همچنین حاشیه‌های بسیار اندک کناری نمایشگر نیز به جذابیت‌های این گوشی اضافه می‌کند.

به لطف انحنای لبه‌های کناری نمایشگر، کاربران می‌توانند به راحتی از قابلیت سوآیپ کردن و ژست‌های حرکتی برای صدور فرامین مختلف استفاده کنند. در سویی دیگر، قسمت‌های کناری بدنه از آلومینیوم ساخته شده که باعث قرارگیری بهتر گوشی در دست خواهد شد.

دکمه‌های تنظیم صدا و هوم در سمت چپ راست بدنه و خروجی‌های میکرفون و IR Blaster نیز در قسمت بالایی تعبیه شده‌اند. سیمکارت از قسمت پایینی وارد بدنه خواهد شد و در کنار ورودی سیمکارت نیز درگاه USB-C، میکروفون و اسپیکر مشاهده می‌شود.

 

خوشبختانه پی ۴۰ پرو از استاندارد IP68  بهره می‌برد که مقاومت بدنه در برابر قطرات آب یا فرو رفتن چند دقیقه‌ای در آب تضمین می‌کند. هواوی در این گوشی سعی کرده بسیاری از اِلمان‌هایی را که ویژه گوشی‌های ۲۰۲۰ است، جای دهد و به نظر می‌رسد که توانسته در راه موفق عمل کند.

ناگفته نماند که یکی دیگر از قابلیت‌های بارز نمایشگر امولد پی ۴۰ پرو، پشتیبانی از نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی آن است. حداکثر میزان روشنایی این نمایشگر برابر با ۴۴۰ نیت عنوان شده که با این حساب، می‌توان گفت که خللی در مشاهده اطلاعات نمایشگر در زیر نور مستقیم خورشید بوجود نخواهد آمد. از طرفی دیگر، محتوای نمایشگر از زوایای مختلف قابل مشاهده است.

البته انتظارات از گوشی‌های سال ۲۰۲۰ بالاست و نبود نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی و رزولوشن کوآد اچ دی در این گوشی ممکن است برای طرفداران برند هواوی پرچمداران سری P این شرکت، قابل قبول نباشد. اما این دو ویژگی چندان در استفاده روزانه از یک گوشی به چشم نمی‌آیند و نبود آن‌ها احساس نخواهد شد.

عملکرد و سخت افزار

ابتدا به مشخصات فنی پی40 پرو نگاهی می‌اندازیم

پردازنده هشت هسته‌ای کایرین ۹۹.5G

رم ۸ گیگابایتی

حافظه ۲۵۶ گیگابایتی

باتری ۴۲۰۰ میلی میلی آمپری

پشتیبانی از شارژ سریع ۴۰ واتی (سیمی)

پشتیبانی از شارژ سریع ۲۷ واتی (بی‌سیم)

پشتیبانی از شارژ معکوس ۲۷ واتی

هواوی همانند مدل پی ۳۰ پرو، این گوشی جدید را نیز به چیپست قدرتمند کایرین ۹۹۰  مجهز کرده که از لحاظ توان پردازشی عملکردی مشابه با تراشه اسنپدراگون ۸۵۵ را به ارمغان خواهد آورد. خوشبختانه در پی ۴۰ پرو به لطف عملکرد بهینه این پردازنده و رم ۸ گیگابایتی، مصرف باتری دستگاه تا حد زیادی کاهش یافته و در نتیجه، به طول عمر باتری اضافه شده است.

البته شاید این روزها و با توجه به عرضه گوشی‌های مجهز به رم ۱۲ و حتی ۱۶ گیگابایتی، استفاده از رم ۸ گیگابایتی کمی‌این گوشی را از سایر رقبای بازار عقب بیاندازد اما در مجموع می‌توان نمره خوبی به قدرت پردازشی پی ۴۰ پرو داد و کاربر از این بابت، نگرانی به خود راه ندهد. در واقع، با این میزان رم می‌توان به خیال راحت، انواع بازی‌ها، اپلیکیشن‌ها و دیگر قابلیت‌های دستگاه را بدون کمترین اختلالی تجربه کرد.

همانطور که اشاره شد، پی ۴۰ پرو به لطف برخورداری از کایرین ۹۹۰ از فناوری ارتباطی ۵G و باندهای sub-6Ghz ۵G را پشتیبانی می‌کند. تراشه مودم ۵G کایرین ۹۹۰ در دل پردازنده تعبیه شده است. متاسفانه این چیپست از mmWave پشیتبانی نمی‌کند که می‌توان آن را یک نقطه ضعف برای پی ۴۰ پرو به حساب آورد.

طریقه باز کردن قفل دستگاه یا همان آنلاک کردن نیز بسیار ساده است و کاربر می‌تواند از طریق حسگر اثر انگشت تعبیه شده در زیر نمایشگر این کار را انجام دهد. این حسگر در مقایسه با مدل قبلی خود، حدود ۳۰ درصد بزرگ‌تر و ۳۰ درصد سریع‌تر شده که پیشرفت قابل توجهی محسوب می‌شود. روش دیگر برای آنلاک کردن گوشی، استفاده از دوربین سلفی و قابلیت فیس آنلاک است که این شیوه نیز از سرعت و دقت بالایی برخوردار است.

پی ۴۰ پرو به لطف برخورداری از کایرین ۹۹۰ از فناوری ارتباطی ۵G و باندهای sub-6Ghz ۵G را پشتیبانی می‌کند.

 

خریداران گوشی‌های هوشمند، هواوی را به گوشی‌های مجهز به باتری‌های قوی و با طول عمر بالا می‌شناسند. خوشبختانه این رویه در پی ۴۰ پرو نیز مشاهده شده و با یک با شارژ می‌تواند حدد دو روز از گوشی استفاده استفاده کرد.

از دیگر ویژگی‌های این گوشی فناوری شارژ سریع ۴۰ واتی SuperCharge آن است که می‌تواند ظرفیت باتری ۴۲۰۰ میلی آمپری این گوشی را ظرف ۷۴ دقیقه، از صفر به ۱۰۰ درصد برساند. ناگفته نماند که مدت زمان انتظار برای پُر شدن (۹۷ درصد) شارژ باتری مدل پی ۳۰ پرو حدود ۶۰ دقیقه عنوان شده است.

البته نباید فراموش کرد که فناوری ۴۰ واتی تنها در برخی از گوشی‌ها تعبیه شده به طوری که گوشی گلکسی اس ۲۰ سامسونگ به فناوری شارژ ۲۵ واتی مجهز شده است. فناوری شارژ معکوس پی ۴۰ پرو نیز از عملکرد راضی‌کننده‌ای برخوردار است و می‌تواند با سرعت قابل قبولی، شارژ سایر دستگاه‌ها را پُر کند.

دوربین

سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.9

سنسور اولتراواید ۴۰ مگاپیکسلی با دیافرام f/1.8

سنسور تله فوتی ۱۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/3.4

سنسور TOF

سنسور سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2

فیلمبرداری اولترا اچ دی یا ۴K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه (دوربین پشتی و جلویی)

فیلمبرداری ۱۰۸۰p فول اچ دی با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه

هواوی در دوربین پی ۴۰ پرو، دست به تغییراتی زده و آن را نسبت به مدل قبل ارتقا داده است. به جرات می‌توان گفت که پی ۴۰ پرو، به قوی‌ترین دوربینی که تاکنون در گوشی‌های هواوی بکار رفته، مجهز شده است. در قسمت پشتی بدنه از سیستمی ‌با آرایش چهار دوربین اصلی، اولتراواید، تله فوتو و ToF استفاده شده و در قسمت جلویی نیز دوربین ۳۲ مگاپیسلی، عکس‌های سلفی کاربران را ثبت می‌کند. نکته جالب در خصوص این دوربین آن است که از قابلیت فوکوس خودکار هدایت شده با لیزر بهره می‌برد.

ویژگی جالب دیگر دوربین این گوشی، سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسلی ۱/۱.۲۸ اینچی آن است که تاکنون در هیچ اسمارت فونی مشاهده نشده است؛ حتی سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی گلکسی اس۲۰ برابر با ۱/۱.۳۳ اینچ عنوان شده است.

عکس‌های ثبت شده با این دوربین نشان از رنگ‌های دقیق، جزییات بالا و کیفیت کم‌نظیر تصاویر دارد. به لطف قابلیت HDR، دامنه دینامیکی به بهترین شکل وظیفه خود را انجام می‌دهد و فناوری ادغام پیکسل‌ها نیز به ارتقای کیفیت عکس‌ها کمک می‌کند.

این دوربین همچنین به زوم اپتیکال پریسکوپ ۵ برابری و زوم دیجیتال هیبریدی ۳۰ برابری مجهز شده است. می‌توان گفت که به لطف فناوری‌های بکار رفته در این دوربین، جزییات نسبتا خوبی را می‌توان در عکس‌های با زوم بالا مشاهده کرد.

عکس‌های ثبت شده با این دوربین نشان از رنگ‌های دقیق، جزییات بالا و کیفیت کم‌نظیر تصاویر دارد.

 

عکس پرتره و Aperture این دوربین نیز از وضوح و کیفیت بالایی برخوردارند و قطعا رضایت کاربران را جلب خواهد کرد. فرآیند جداسازی سوژه از بک گراند به بهترین شکل ممکن صورت می‌گیرد و به سختی می‌توان به خط جداکننده میان آن‌ها پی برد. هواوی همچنین امکان اعمال تغییرات مختلف را در این دوربین برای کاربران پی ۴۰ پرو فراهم کرده است.

عکاسی در محیط‌های کم نور و شب‌ها نیز نقطه قوت دیگری برای دوربین پی ۴۰ پرو به حساب می‌آید. سنسور اصلی این گوشی می‌تواند جزییات بالایی را ثبت کند و کاربران می‌توانند به لطف قابلیت Night Mode این دوربین، عکس‌های شبانه جذابی را شکار کنند. درواقع، همه این کارکردها با کمک سنسور اصلی پی ۴۰ پرو بوده که در نوع خود کم نظیر است.

سنسور دوم این گوشی از نوع اولتراواید بوده و از رزولوشن ۴۰ مگاپیکسلی بهره می‌برد و می‌توان گفت که عملکرد موفق این سنسور در مدل پی ۳۰ پرو، راه آن را به این گوشی جدید هموار کرده است. این سنسور همچنین تغییرات قابل توجهی را به خود دیده که منجر به ارتقای عملکرد آن در عکاسی از محیط‌های کم نور شده است.

دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی پی ۴۰ رو نیز توانسته در تست‌های مختلف، امتیاز بالایی را کسب کند. در عکس‌های ثبت شده با دوربین می‌توان جزییات بالا و رنگ‌های دقیق را در شرایط نوری مختلف مشاهده کرد؛ بویژه آنکه این دوربین می‌تواند رنگ پوست انسان‌ها را به بهترین و نزدیک‌ترین شکل ممکن ثبت کند.

همانطور که مشاهده می‌کنید، عکس‌های دوربین سلفی پی ۴۰ پرو، از کیفیت و وضوح بالایی برخوردارند اما در این زمینه، دوربین پیکسل ۴ گوگل حرف اول را می‌زند و اگر هواوی تلاش بیشتری به خرج دهد، قطعا می‌تواند مدل‌های سری پی را به رقیبی جدی برای سلفی‌های پیکسل ۴ تبدیل کند.

در خصوص قابلیت فیلمبرداری نیز باید گفت که پی ۴۰ پرو می‌تواند ویدیوهای با کیفیت ۴K با اولترا اچ دی را با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ثبت کند. همچنین امکان ثبت فیلم‌های صحنه آهسته یا همان اسلو موشن نیز با حداکثر نرخ ۷۶۸۰ فریم بر ثانیه در اختیار کاربران قرار گرفته است. امکانات و گزینه‌های بیشتری نیز در این دوربین تعبیه شده که هر کدام می‌توانند تجربه جدید و متفاوتی از فیلمبرداری را برای کاربران رقم بزنند.

به جرات می‌توان گفت که اپلیکیشن دوربین هواوی، بهترین اپلیکیشن در بازار است؛ بدین معنی که استفاده از آن بسیار آسان بوده و به انواع قابلیت‌ها و گزینه‌ها برای اعمال تغییرات دلخواه مجهز شده است. حالت‌های عکاسی مختلفی در قسمت پایینی صفحه تعبیه شده که دسترسی به آن‌ها بسیار ساده است.

در مجموع، می‌توان نمره بالایی به دوربین پی ۴۰ پرو داد چراکه بسیاری از امکانات، ابزارها و ویژگی‌هایی که یک کاربر برای عکاسی با گوشی هوشمند به آن‌ها نیاز دارد، در خود جای داده است.

نرم افزار و رابط کاربری

هواوی پی ۴۰ پرو به رابط کاربری EMUI ۱۰.۱ بر پایه اندروید ۱۰ مجهز شده است. اگرچه در ظاهر، از اندروید استفاده می‌شود اما فراموش نکنید که سرویس‌های گوگل همانند پلی استور و بسیاری از اپلیکیشن‌ها و خدمات گوگل در این گوشی وجود ندارند.

با کمی‌کار کردن با گوشی، قطعا به این موضوع پی خواهید برد که محیط نرم افزاری این گوشی شباهت‌هایی با پلتفرم آی او اس نیز دارد. از جمله این موارد می‌توان به اپلیکیشن Weather و قابلیت Share Sheet اشاره کرد.

طراحی محیط نرم افزاری این گوشی همانند مدل‌های قبلی این شرکت بوده و می‌توان مواردی همچون پوشه‌ها در هوم اسرین و اپلیکیشن‌های پیشفرض را مشاهده کرد. با این حال، هواوی برای جبران نبود گوگل پلی استور، راهکار اختصاصی خود را تحت عنوان اپ گالری (App Gallery) ارائه کرده که اگرچه توانسته تا حد زیادی از کمبودها را جبران کند اما نبود اپلیکیشن‌هایی همچون توییتر، اینستاگرام و یوتیوب در این فروشگاه اپلیکیشن، برای کاربران خوشایند نخواهد بود.

البته این بدین معنی نیست که نمی‌توانید این اپلیکیشن‌ها و موارد مشابه را روی گوشی داشته باشید؛ در اینجا کاربر می‌تواند برنامه‌ها را از طریق مرورگر اجر کند و یا از اپلیکیشن‌هایی همچون Phone Clone استفاده کرده و اپلیکیشن‌های روی دستگاه اندرویدی یا آی او اس خود را انتقال دهد. اما از آنجایی که با این اپلیکیشن تنها می‌توان ۵ اپلیکیشن را انتقال داد، می‌بایست از اپلیکیشن‌های جانبی ساخت دیگر شرکت‌ها استفاده کرد. البته قطعا می‌دانید که گوگل پلی استور، تنها فروشگاه اپلیکیشن موجود نیست و می‌توان از استورهای سایر شرکت‌ها همانند APK Pure یا فروشگاه اپلیکیشن آمازون نیز استفاده کرد.

ناگفته نماند که هواوی اخیرا سرمایه‌گذاری زیادی را برای فروشگاه App Gallery خود انجام داده و روز به روز به تعداد اپلیکیشن‌ها و برنامه‌نویسانی که خدمات خود را به این فروشگاه ارائه می‌دهند، اضافه می‌شود. بی‌تردید در آینده نزدیک، App Gallery هواوی حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت و به رقیبی جدی برای نمونه‌های مشابه تبدیل خواهد شد.

برای نمونه، این شرکت چندی پیش اپلیکیشن Here WeGo را به فروشگاه اپلیکیشن خود اضافه کرده که به عنوان جایگزینی برای نقشه گوگل (Google Maps) در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. هواوی در ماه ژوئن امسال بروزرسانی EMUI ۱۰.۱ را منتشر کرده که به قابلیت‌های Sound Booster و Find My Device مجهز شده است. ویژگی جدید دیگر در این آپدیت، اضافه شدن Golden Snap است که امکان ایجاد تصاویر متحرک، کاهش رفلکشن‌ها و حذف افراد اضافه را در عکس‌ها برای کاربران فراهم می‌کند.

کلام پایانی

هواوی پی ۴۰ پرو با قیمت تقریبی ۱۰۸۰ دلاری (برای مدل مجهز به رم و حافظه ۲۵۶ گیگابایتی) قیمت و برخورداری از فناوری ۵G، رقبایی همچون گلکسی اس۲۰، گلکسی اس ۲۰ پلاس و آیفون ۱۱ پرو را در بازار کنار خود می‌بیند. این گوشی اگرچه از سرویس‌های گوگل بی‌بهره است اما توانسته به لطف مشخصات فنی قدرتمند و راهکارهای جایگزینی همانند ایجاد فروشگاه اپلیکیشن App Gallery که پیش روی کاربران خود قرار داده، تا حدودی این مساله را جبران و خود را به عنوان اسمارت فونی قابل اعتماد برای خرید معرفی کند.

اینفوگرافیک هواوی پی40 پرو

‫725 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا