ایرانموبایل

انجمن واردکنندگان تلفن همراه: قیمت موبایل باید افزایش پیدا کند

غروی رام : افزایش نرخ ارز در قیمت تلفن همراه باید دیده شود

در حالی که طی چند ماه گذشته به دلایل مختلف مثل شیوع کرونا، کاهش واردات، کاهش تولید کارخانه‌ها، تعطیلی بازارها و حتی سامانه شاد، قیمت تلفن همراه با افزایش‌های شدیدی روبرو شده، رییس انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت معتقد است که قیمت موبایل در حال حاضر منصفانه نیست و باید افزایش داشته باشد.

با یک حساب سر انگشتی و محاسبه قیمت و ارز و نرخ گمرک، به راحتی می‌توان فهمید قیمت موبایل در بهترین حالت خیلی بالاتر از ارزش منصفانه خود، در بازار ایران عرضه می‌شود و حتی زمانی که ارز نیمایی برای واردات موبایل احتصاص داده می‌شد، باز هم قیمت‌های بازار بر اساس نرخ ارز آزاد بود. اما حسین غروی‌رام بر این باور است قیمت موبایل با توجه به شرایط فعلی و اختصاص نیافتن ازر نیمایی باید افزایش داشته باشد.

وی با بیان اینکه امروز موبایل در ایران از همه جای دنیا ارزان‌تر است، گفت: قیمت تلفن همراه با بالا رفتن نرخ ارز همخوانی ندارد. کالایی که واردکنندگان می‌فروشند، بر اساس ارزی است که ۲۰ روز پیش خریدند. نرخ ارز در این مدت بالغ‌ بر ۴۰ درصد تغییر قیمتی داشته اما قیمت تلفن همراه ۴۰ درصد تغییر قیمتی نداشته است. کسی که کالا را در بازار می‌خرد، از بازار جهانی ارزان‌تر می‌خرد، چون نرخ خرید ارز ما برای فروش در بازار، پایین‌تر از نرخی است که کسی بخواهد در امارات گوشی بخرد و امروز پول دلارش را بدهد.

غروی با بیان اینکه مبنای قیمت‌گذاری واردکنندگان بر اساس نرخ ارزی است که پرداخت کردند و نه نرخ ارز روز، افزود: اگر واردکننده‌ای ارز را بر مبنای ۴۷۰۰ تومان حواله کرده باشد و بخواهد امروز کالا را بفروشد، مبنای قیمت‌گذاری‌اش باید ۴۷۰۰ باشد و ربطی به قیمت روز بازار که به ۵۵۰۰ رسیده هم ندارد. از طرفی طبق قانون آیین‌نامه قیمت‌گذاری کالای وارداتی، واردکننده می‌تواند تا سقف ۱۵ درصد روی واردات سود بگیرد؛ عمده‌فروش سه و خرده‌فروش هم هفت درصد سود می‌گیرد و این کل چرخه سود مربوط به موبایل است.

وی با بیان این‌که نظارت روی موبایل زیاد است و واردکنندگان لیست قیمت خود را در سامانه ۱۲۴ ثبت می‌کنند، گفت: واردکنندگان همه کالا را با هم وارد نمی‌کنند، بلکه بر اساس تخصیص ارز توسط بانک مرکزی می‌توانند کالا را از گمرک خارج کنند و این تخصیص‌ها هم یک دفعه نیست، بلکه روزانه در ثبت سفارش‌های جدا اتفاق می‌افتد. ثبت قیمت هم بر اساس نرخ خرید ارز است و وقتی که بازار ارز رو به بالاست، قیمت‌هایی که در بازار موبایل عرضه می‌شود، مناسب است.

 

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. همه که مثل واردکنندگان عمده موبایل، درآمدشون با دلار و درهم و یورو نبست. الان آیا کارگری که حقوق ماهانه کمتر از 100 دلار میگیره یا کارمندی که کمی بیشتر میگیره بپرس، میخواد حقوق دو سه ماهشو بابت خرید گوشی میانرده رو به پایین بده و بگه ارزونترین قیمت موبایل تو دنیا رو داریم؟. گوشی ردمی نوت 9 اس 64 گیگابایت، تو بازار اروپا حداکثر 199 دلآره و تو خاورمیانه ارزانتر از اروپا عرضه میشه. این گوشی بیش از 5 میلیون تومن فروخته میشه! دلاری چند حساب کردین که ارزانتر از کل دنیا درآوردین؟! متاسفانه تعزیرات خوابه و هرکی هر قیمتی دلش خواست میفروشه و سازمان حمایت از مصرف کننده هم بر اثر غافلگیری چندباره در کما بسر میبره! آیا حمایت از حقوق مصرف کننده، برای کسی اهمیت داره؟ میگن کاخ نشین از کوخ نشین بیخبره. این روش، راهکار عاقلانه ای برای ایجاد دولت الکترونیکی و خدمت به مردم و جلب رضایت مردم نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا