گوناگونویروس کرونا

شایعات کرونا و آتش زدن بیش از 30 دکل 5G در اروپا

اخیرا برخی از گروه‌ها در فسیبوک، یوتیوب، واتساپ و توییتر با انتشار یک سری شایعات در خصوص اینکه دکل های اینترنت 5G یکی از دلایل گسترش ویروس کرونا در جهان هستند، باعث ایجاد جنبش‌هایی در برخی از کشورها بخصوص ایالات متحده، انگلستان و هلند شده‌‌اند. در نتیجه این جنبش‌‌ها طی دو هفته گذشته بیش از 30 دکل مخابراتی 5G در انگلستان و هلند به آتش کشیده شده‌ و بسیاری از این زیرساختها مورد حمله مهاجمین قرار گرفته‌اند.

ماجرا از آنجایی آغاز شد که برخی از کاربران در گروه‌های فیسبوک، واتساپ و یوتیوب شایعاتی را منتشر کردند. به اعتقاد این افراد امواج رادیویی قدرتمند 5G باعث می‌شوند بدن انسان کرونا را سریع‌تر جذب کرده و بدن را در برابر این ویروس تسلیم کند.

آتش زدن دکل 5G کرونا
دکل 5G آتش گرفته در شهر بیرمنگام انگلستان

پس از انتشار گسترده این تئوری در فضای اینترنت، در برخی از کشورها از جمله انگلستان، مردم اقدام به آتش زدن دکل‌های مخابراتی 5G کردند. تا کنون 30 دکل 5G در شهرهای لیورپول و بیرمنگام سوزانده شده‌ و در 80 مورد دیگر، کارکنان فعال در بخش‌های زیرساختی 5G در این کشور مورد اذیت و آزار مهاجمین قرار گرفته‌اند.

امروز هم یک روزنامه هلندی گزارش کرده عده‌ای دکل‌های مخابراتی 5G  را در این کشور سوزانده‌اند یا به آنها خسارت رسانده‌اند. این درحالی است که در هفته گذشته ۴ مورد خرابکاری و آتش زدن دکل‌های 5G در این کشور مشاهده شده است.

هنوز میزان خرابکاری و آسیب به دکل‌های نسل پنجم اینترنت در هلند مشخص نیست اما سازمان «هماهنگ کننده ملی امنیت و مبارزه با تروریسم»(NCTV) اعلام کرده حوادث مختلفی در این باره روی داده است.

مقامات سازمان NCTV هشدار داده‌اند چنین رویدادهایی به اختلال در ارتباطات از جمله سرویس‌های اورژانسی منجر می‌شود.

هنوز مشخص نیست این حملات به دلیل ادعای ارتباط بین 5G و کووید ۱۹ اتفاق افتاده یا فقط مربوط به بیم افراد از استانداردهای جدید اینترنت بی سیم است. درهرحال هیچ شواهد مستندی وجود ندارد که 5G تأثیرات مخربی دارد. سیگنال‌هایی با فرکانس بالا به سرعت مسدود می‌شوند و حتی به لایه داخلی پوست نفوذ نمی‌کنند.

از زمانی که هلند در ۲۰۱۹ میلادی تصمیم گرفت نسل پنجم اینترنت را به کار گیرد، اعتراضات ضد 5G  در این کشور شروع شده است. البته این اعتراضات محدود به کشور هلند نیست مردم و حتی دانشمندان رد برخی کشورها معتقدند که امواج رادیویی 5G به بدن انسان آسیب می‌رسانند و حتی برای حیوانات و پرندگان نیز خطرناک هستند.

حمله به دکل‌های 5G در انگلیس و آتش زدن آنها توسط مهاجمین

این اعتراضات تا قبل شیوع کرونا در جهان هچ وقت به خشونت و آتش زدن دکل‌ها منجر نشده بود. اما پس از آغاز پاندمی کروناویروس حالا بیش از 487 گروه فیسبوک، 84 پیج اینستاگرامی و 52 اکانت توییتر به گسترش این نظریه دامن می‌زنند.

از دست ندهید: فرق 5G و LTE چیست؟

پس از این اتفاقات، گوگل، فیسبوک و توییتر اعلام کردند که با انتشار این دسته از شایعات در پلتفرم‌های خود برخورد کرده و سریعا آنها را حذف می‌کنند.

دولت بریتانیا نیز ضمن درخواست از مردم برای پایان دادن به آتش زدن این دکل‌ها، اعلام کرده که با افراد پشت پرده این جنبش برخورد جدی خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا