نقد و بررسی هواوی میت بوک ایکس پرو
تغییرات جزیی اما قابل قبول در مقایسه با نسل قبلی
اگر نگاهی به آمار و ارقام فروش و محبوبیت لپتاپها در سال 2018 بیاندازید، قطعا به نام میت بوک ایکس پرو برخواهید خورد. لپتاپی با طراحی چشمنواز و مشخصات فنی راضیکننده که توانست خود را در میان پرفروشترینهای سال 2018 جای دهد.
این تجربه موفق، مهندسان هواوی را بر این داشت تا نسل جدید این محصول را که تحت عنوان میتبوک ایکس پرو 2019 شناخته میشود، طراحی و به بازار عرضه کنند. ویژگیهایی همچون بدنه باریک، وزن کم، قابلیت حمل آسان و چندکاره بودن، در این لپتاپ و یا بهتر بگوییم اولترابوک حفظ شده و میتواند گزینهای ایدهآل برای خریداران باشد. طی یک هفته گذشته این فرصت را داشتیم که این لپتاپ را از نزدیک بررسی کنیم و حالا قصد داریم تجربیاتمان را با شما در میان بگذاریم.
طراحی
اگر از بیرون به میتبوک ایکس پرو جدید نگاهی کنید، به سختی میتوانید آن را از مدل 2018 تشخیص دهید. البته این مساله یک نقطه ضعف نیست، بلکه برعکس میتواند نشان از حفظ اصالت یک محصول باشد. با این حال، در مدل جدید از طراحی متفاوتی برای لوگوی هواوی استفاده شده که تلفیق آن را رنگ زمینه دستگاه، ظاهری شبیه به مک بوک پرو را به میتبوک ایکس پرو میبخشد.
این لپتاپ طبق روال سال قبل، در دو رنگ خاص نقرهای و خاکستری عرضه میشود. مهندسان هواوی از فریم یکپارچه آلومینیمیبرای ساخت بدنه آن استفاده کردهاند که ضخامت کم 1.44 سانتیمتری و وزن پایین 1.32 کیلوگرمیرا برای این دستگاه به ارمغان آورده است.این یعنی ضخامت بدنه میتبوک ایکس پرو، کمتر از نسل جدید مکبوک ایر اپل است.
علیرغم بدنه باریک و سبکوزنی، این محصول از دو درگاه USB-C برخوردار است و از طریق یکی از این درگاهها، قادر به پشتیبانی از ورودی تاندربولت 3 است. همچنین در این لپتاپ از درگاه USB 3 نیز استفاده شده است.
کیبورد و تاچپد
طراحی کیبورد و تاچپد میت بوک ایکس پروشباهت نسبتا زیادی به کیبورد مکبوک ایر اپل دارد. در واقع، کیبورد این محصول پاسخگویی قابل قبولی دارد و ترکپد آن نیز از فضای تاچ نسبتا زیادی برخوردار است. کار با کیبورد و تاچپد میت بوک ایکس پرو نشان داد که از دقت بالا و عملکرد یکنواختی در اجرای دستورات برخوردارند.
صرفنظر از قرارگیری وبکم بین کلیدهای عملکردی F6 و F7 که ممکن است گاهی موجب فشردن اشتباه کلیدها شود، هواوی تغییری در خصوص ترکیب کلیدها اتخاذ نکرده است و تمام کلیدها بهصورت استاندارد و در فاصلهی مناسبی از یکدیگر قرار گرفتهاند. تستهای آیتیایران نشان داد که استفاده از کیبورد این لپتاپ برای وبگردی و چت کردن و حتی تایپ متنهای طولانی کاملا مناسب و لذت بخش است.
کیبورد میت بوک ایکس پرو از نور پسزمینه بهره میبرد که در سه حالت خاموش، نوز متوسط و نور زیاد قابل تنظیم است و بسته به شدت نوری که در اختیار کاربر قرار میدهد میتواند تا حدودی در میزان مصرف باتری تاثیرگذار باشد.
با اینکه کلیدهای کیبورد جزیرهای میت بوک ایکس پرو عمق نسبتا کمی دارد اما در مقایسه با کلیدهای کیبورد مکبوک پرو عمق بهتری دارد و با توجه به ضخامت کلی دستگاه کاملا مناسب است. پاسخ دهی کلیدها به فشردن هم قابل قبول است و نسبت به کیبورد پروانهای اپل از نرمی بیشتری برخوردار است. همین مسئله باعث شده صدای کلیدها در حین تایپ کردن خیلی زیاد نباشد.
صفحه نمایش
از دیگر نقاط مشترک مدلهای 2018 و 2019 میتبوک ایکس پرو، نمایشگری است که در دل این دو دستگاه بکار رفته است. میتبوک ایکس پرو جدید از نمایشگر 14 اینچی سوپرشارپ با نسبت ابعاد 3:2 بهره میبرد و از اشباع رنگ 100 درصدی sRGB و نسبت کنتراست 1500:1 برخوردار است. حداکثر میزان روشنایی نمایشگر میتبوک ایکس پرو برابر با 450 نیت عنوان شده که عدد قابل قبولی به شمار میرود.
کیفیت نمایش رنگ این صفحه نمایش، بسیار مطلوب است. ناگفته نماند که نسبت ابعاد 3:2 این نمایشگر به گونهای محتوا را ارائه میشود که بیشتر باب میل آن دسته از کاربرانیست که به دنبال مشاهده اطلاعات به صورت عمودی هستند. افرادی که اغلب به کارهای دیجیتالی و گشتوگذار در وب علاقمندند. البته تصاویر و ویدیوها در این نمایشگر، کوچکتر از آنچه هستند، به چشم میآیند.
تقریبا 91 درصد از پنل جلویی گوشی را نمایشگر دربرگرفته که برای یک لپتاپ، عدد قابل توجهی است. اما شاید یکی از ویژگیهای عجیب میتبوک ایکس پرو، وبکم آن باشد که روی کیبورد تعبیه شده و از طراحی به اصطلاح پاپآپ بهره میبرد. درواقع، این قابلیت بین دکمههای F6 و F7 کیبورد نصب شده است.
قابلیت صوتی میت بوک ایکس پرو نیز بسیار فراتر از آن چیزیست که شما از یک لپتاپ در این حجم و اندازه انتظار دارید. مهندسان هواوی، آرایشی از چهار اسپیکر را در در دو طرف کیبورد میتبوک ایکس پرو تعبیه کردهاند که قادرند صدایی شفاف و واضح را به گوش کاربر برسانند. ترکیب این اسپیکرها به گونهایست که از دو ووفر برای صداهای بم و دو توییتر برای صداهای زیر استفاده شده است.
عملکرد
هواوی میت بوک ایکس پرو 2019 از توان پردازشی و عملکرد بهتری نسبت به مدل سال قبل برخوردار بوده و این مساله را در تستهای مختلفی که پشت سر گذرانده، ثابت کرده است. این لپتاپ در دو مدل و مجهز به پردازندههای نسل هشتمیCore i5 و Core i7 اینتل به دست خریداران خواهد رسید. این دو چیپست مبتنی بر لیتوگرافی 14 نانومتری تولید شدهاند وامروزه مورد توجه تولیدکنندگان قرار گرفتهاند. همچنین از چهار هسته و چهار ترد در این دو تراشه استفاده شده است. حداکثر سرعت فرکانس چیپست Core i5 برابر با 3.4 گیگاهرتز و برای Core i7 نیز 4 گیگاهرتز عنوان شده است. البته نسخهای که آیتیایران در اختیار داشت مجهز به پردازنده i7 بود.
بار گرافیکی میت بوک ایکس پرو نیز روی دوش یکی از دو چیپست GeForce MX250 با دو گیگابایت حافظه GDDR5 و یا اینتل UHD Graphics خواهد بود.
همچنین کاربران میتوانند از حافظه 8 و یا 16 گیگابایتی LPDDR3 با فرکانس 2133 مگاهرتزی برای دستگاه مورد نظر خود انتخاب کنند. فضای ذخیرهسازی در میتبوک ایکس پرو نیز در دو مدل 256 و 512 گیگابایتی از نوع NVMe PCIe عرضه میشود. این حافظه برای محصولی در این کلاس قابلقبول است.
در مقایسه میان مدل میت بوک ایکس پرو 2019 و مدل قبلی آن باید گفت که نسخه جدید توانسته در تست PCMark 8، حدود 8.95 درصد عملکرد بهتری را نسبت به میتبوک ایکس پرو 2018 ارائه دهد.
باتری
خوشبختانه میتبوک ایکس پرو 2019 توانسته همانند نسل قبلی خود، عملکرد خوبی را در نگهداری شارژ و تزریق آن به بدنه دستگاه از خود نشان دهد. در این لپتاپ از باتری 57.4 واتساعتی استفاده شده که میتواند با یک بار شارژ، انرژی مورد نیاز برای تماشای 12 ساعت پخش فیلم را تامین کند.
نرم افزار
یکی از نقاط بارز لپتاپهای هواوی که توانسته مورد استقبال کاربران قرار گیرد، عدم نصب اپلیکیشنهای متفرقه شرکتهای مختلف یا همان برنامههای شخص ثالث است. بدین معنی که در میتبوک ایکس پرو 2019 سعی شده تا کمترین ردپایی از نرمافزارهای اضافی همانند آنتی ویروسهای موقتی و آزمایشی مشاهده شود. در عوض، هواوی برنامهای تحت عنوان Huawei PC Manager در این محصول استفاده کرده که قادر است با اسکن سیستم، هرگونه مشکل و یا نیاز به بروزرسانی نرم افزاری را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کند.
قابلیت دیگری که در نرمافزار میتبوک ایکس پرو 2019 مشاهده میشود، My Phone یا Huawei Share نام دارد که امکان اشتراک محتوا میان محصولات هواوی و گوشیهای آنر را که از رابط کاربری EMUI 9.0 یا 9.1 بهره میبرند، فراهم میکند. این روزها هواوی سخت مشغول طراحی و توسعه اکوسیستم اختصاصی خود است تا بتواند از وابستگی خود به شرکتهایی همچون گوگل و سرویسهای آن بکاهد و استقلال خود را در این زمینه اعلام کند.
ناگفته نماند که میت بوک ایکس پرو 2019 از حسگر اثر انگشت نیز بهره میبرد که در دل دکمه پاور دستگاه تعبیه شده است. سرعت عمل و دقت این قابلیت راضیکننده است و میتواند امکان لاگین شدن سریع به محیط نرمافزاری دستگاه را برای کاربران فراهم کند.
همه شواهد و موارد ذکرشده نشان از عملکرد موفق مهندسان هواوی در ساخت میتبوک ایکس پرو 2019 دارند. لپتاپی که از ظاهری زیبا، بدنهای باریک، نمایشگری باکیفیت و مشخصاتی رده بالا بهره میبرد و توانسته خود را به عنوان محصولی ایدهآل برای طرفداران این برند محبوب معرفی کند.
طراحیش که ظریف و جذابه