بیل گیتستکنولوژیمایکروسافت

بیل گیتس: جهان باید خود را برای مبارزه با بیماری‌های واگیر آماده کند

چند هفته‌ایست که مراکز مختلف کنترل و پیشگیری بیماری‌ها و مقامات وابسته به نهادهای بهداشتی و پزشکی در جهان، سخت مشغول مبارزه و تلاش برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا هستند. ویروسی که تاکنون 132 نفر را در کشور چین از پای درآورده و بالغ بر 6100 نفر را نیز در سراسر جهان آلوده کرده است.

شاید اگر توجه بیشتری به اقداماتی برای مقابله با گسترش بیماری‌ها و ویروس‌ها در جهان می‌شد، قطعا تا به این اندازه دست‌پاچگی و نگرانی را شاهد نبودیم. کاری که بیل گیتس، مدیرعامل مایکروسافت نیز در سال 2018 میلادی نسبت به آن هشدار داد و اعلام  کرد که جهان هیچ‌گونه آمادگی برای مقابله با بیماری‌های مسری و واگیردار ندارد و این مساله بسیار نگران‌کننده است.

او در تاریخ 27 آوریل 2018 و در جریان مراسمی‌که در ماساچوست برگزار شد، عنوان کرد همانطور که کشورهای جهان به هر نحوی خود را برای بروز جنگ و دفاع از خود آماده می‌کنند، می‌بایست برای مقابله با بیماری‌های واگیردار نیز مهیا شوند.

وی ادامه داد که این آماده‌سازی کشورها می‌تواند در قالب شبیه‌سازی از موقعیت مدنظر و یا هرگونه اقدام و تمرین به منظور آماده شدن برای درک بهتر نحوه شیوع و گسترش بیماری و چگونگی مقابله با آن اتفاق بیافتد. این‌ها کارهایی هستند کخ می‌توانند به طور قابل توجهی از میزان ترس و واهمه انسان‌ها در چنین شرایطی بکاهند.

گیتس در این سخنرانی اعلام کرد زمانی که بیماری انفولانزا H1N1 شایع شد، بسیاری از مردم نسبت وحشت‌شده شدند اما حقیقت آن بود که این بیماری برخلاف تصور عموم، آن‌قدر هم کشنده نبود. در واقع، کشورهای جهان هنوز به یک رویکرد مشترک برای مقابله و جلوگیری از همه‌گیر شدن این بیماری نرسیده‌اند.

او افزود یکی دیگر از مواردی که می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند، به چهار سال پیش و گسترش ویروس ابولا در غرب آفریقا برمی‌گردد. جایی که میزان میزان ابتلا به این بیماری به شدت گسترش می‌یافت و نهادهای بهداشتی و حوزه سلامت نیز عملا فلج شده بودند. در اینجا نیز کشورهای جهان، بسیار دیر و البته کُند، واکنش نشان دادند. ویروس ابولا در آفریقا حدود 11 هزار نفر را به کام مرگ کشاند و 28 هزار نفر نیز به آن مبتلا شدند.

بیل گیتس: جهان باید خود را برای مبارزه با بیماری‌های واگیر آماده کند

گیتس در ادامه به موضوعی که در کنفرانس شهر مونیخ و در سال 2017 به آن پرداخت، اشاره کرد. رویدادی که در آن رویداد از حاضران و رهبران کشورهای مختلف جهان پرسید شرایطی را تصور کنید که در گوشه‌ای از جهان، سلاحی وجود دارد و یا در آستانه بوجود آمدن است که می‌تواند میلیون‌ها نفر را بکشد، اقتصادها را نابود کند و کشورها را به هرج و مرج بکشاند. اگر این سلاح، یه سلاح نظامی‌باشد قطعات واکنش شما تولید تجهیزاتی برای مقابله با آن است. اما زمانی که حرف از تهدیدات بیولوژیک به میان می‌آید، اقدام فوری و عاجل اتخاذ نمی‌شود.

بنیانگذار مایکروسافت ادامه داد این مساله باید به دغدغه‌ای برای همه ما تبدیل شود چرا که تاریخ به ما نشان داده که قطعا در آینده، بیماری و یا ویروس فراگیری دیگری از راه خواهد رسید. ما نمی‌توانیم به طور دقیق بگوییم که این بیماری‌های فراگیر چه زمانی ظهور خواهند کرد چرا که خطر بیوترور روز به روز در حال افزایش است و از آنجایی که ارتباطات میان کشورها و انسان‌ها در عصر حاضر، به شدت در حال گسترش است، احتمال شیوع و فراگیر شدن این بیماری‌ها بسیار زیاد است.

بیل گیتس به رهبران جهان توصیه کرد برای آنکه بتوانیم خود را بهتر در برابر این بیمای‌ها آماده کنیم، می‌بایست در حوزه‌هایی همچون داروهای ضدویروس و تولید پادتن سرمایه‌گذاری کرد تا بتوان از طریق ذخیره‎سازی و با تولید سریع این داروها، از گسترش بیماری‌های مسری جلوگیری کرد.

گفتنی است بنیاد خیره‌ای که تحت مدیریت بیل گیتس و همسر وی فعالیت می‌کند، اخیرا 10 میلیون دلار را برای کمک به چین و کشورهای آفریقایی درگیر بیماری‌های واگیردار اختصاص داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا