ایران

اندروید داخلی و پاسخ جهرمی به انتقادات

وزیر ارتباطات می‌گوید دسترسی کاربران اندروید داخلی به سرویسهای جهانی محدود نمی‌شود

وزیر ارتباطات به شیوه خود دست روی موضوع جدیدی گذاشته : اندروید داخلی.

دو روز قبل او فیلمی را روی اینستاگرام و توییترش منتشر کرد که خبر از ساخت و عرضه اندروید داخلی میداد. سیستم عاملی که توسط گروهی از دانشجویان دانشگاه شریف تهیه شده و حالا ظاهرا توسط شرکت جی ال ایکس

 

View this post on Instagram

 

. سالها قبل، در محله‌امان، کاسبی بود که تنها بقالی محل بود، روزهایی بی‌دلیل لجش می‌گرفت و همسایه‌ها را در فهرست سیاه فروش می‌گذاشت، بالاخره همسایه‌ دیگری هم یک مغازه زد و فهرست سیاه‌، عملا پَر! بنده خدا، دیگه هر وقت لجش می‌گرفت، با پسرش دعوا می‌کرد 🙂 لطفا ویدئو را ببینید 🙏

A post shared by Mohammad Javad Azari Jahromi (@azarijahromi) on


انتشار این فیلم اما مخالفتها و سروصداهای زیادی ایجاد کرد. بسیاری از کاربران با توجه به تجربه تولید یا تشویق دولت به ایجاد سرویسهای بومی مثل جست و جوگر ملی یا پیام رسان ملی از این موضوع استقبال نکردند. همین باعث شد که آذری جهرمی تلاش کند بخشی از سوالات و انتقادات درباره این پروژه و تفاوت آن را با پروژه‌های قبلی توضیح دهد.

جهرمی گفت که این اقدام پاسخی در برابر حذف اپلیکیشنهای ایرانی از اپل استور و تسری آن به گوگل استور است. او همچنین به مهمترین انتقاد وارد شده به این سیستم عامل که مربوط به امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران می‌شد هم پاسخ داد و گفت می‌توان سورس آن را در آزمایشگاه‌های معتبر سایبری جهان از این جهت مورد ارزیابی قرار داد. به گفته جهرمی دسترسی کاربران به سرویسهای جهانی روی این اندروید محدود نخواهد شد.

 

View this post on Instagram

 

. امروز بخش زیادی از نظرات شما را در خصوص سیستم عامل اندروید سفارشی شده خواندم. تلاش میکنم به برخی محورهای سئوالاتی که داشتید، پاسخ دهم: ۱. چرا این سیستم عامل پیگیری شد؟ ->در یکسال گذشته، تعدادی از نرم افزارهای ایرانی از گوشی‌های تلفن همراه، توسط شرکتهای آمریکایی به بهانه‌های مختلف حذف شدند. ضربه بزرگی به کسب و کارهای ایرانی وارد شد، این اقدام از شرکت اپل آغاز و به گوگل نیز تسری پیدا کرد. آیا باید دست روی دست گذاشت تا کسب و کار جوانان ایرانی از دست برود؟ ۲. شرکت گوگل دلیل حذف نرم افزارهای ایرانی را عدم رعایت امنیت کاربران ذکر کرده بود، این درست است؟ ->در خصوص پوسته‌های تلگرام، وزارت ارتباطات در دیماه۹۶ بیانیه داد و اعلام کرد که امنیت این پوسته‌ها را تایید نمیکند، هم‌اینک نیز با پایان مهلت قضایی فعالیت آنها خاتمه یافته است. اما یک سئوال: آیا گوگل در خصوص بدافزارهایی که با نصب بر روی گوشی تلفن همراه، تحت عنوان ستاره مربع‌ها و خدمات ارزش افزوده جیب مردم و نیز اطلاعات آنها را هم سرقت می‌کند همین برخورد را می‌کند؟ سیاست حفاظت از داده‌ها باید همواره مورد احترام باشد و نه سلیقه‌ای ۳. آیا با این سیستم عامل، دسترسی به سرویسهای بین‌المللی، محدود می‌شود؟ آیا همه نرم افزارها اندروییدی روی آن قابل نصب است؟ آیا استفاده از این سیستم عامل باعث محدودیت برای من نمی‌شود؟ ->با این سیستم عامل، شما قادر به استفاده از تمام نرم افزارهای بین المللی هستید، اما به عکس، گوگل قادر به دستکاری گوشی شما نخواهد بود. به دیگر سخن، جاده یکطرفه شده و ایرانی‌ها قادر به استفاده از همه خواهند بود اما دیگر قابلیت تحریم و حذف ایرانی‌ها وجود نخواهد داشت. ۴. آیا امنیت اطلاعات من با این سیستم عامل رعایت خواهد شد؟ ->این سیستم عامل در اختیار همه است، قابلیت بررسی در همه آزمایشگاههای امنیت سایبری دنیا را دارد. ارزیابی مرکز امنیت سازمان فناوری اطلاعات، سلامت سیستم را نشان می‌دهد. از بررسیهای داخلی و بین‌المللی نیز استقبال می‌کنیم. ۵. از کی این گوشی در بازار عرضه می‌شود؟ ->عرضه آزمایشی از امروز آغاز شده و در سطح انبوه تا شهریورماه صورت خواهد گرفت. ۶.آیا سرنوشت این سیستم عامل مانند پیام رسانهای داخلی است؟ ->اصولا تفاوت زیادی بین این دو وجود دارد، تصور کنید یک روز صبح متوجه شوید نرم افزار حمل و نقل عمومی، سفارش غذا، بانکداری و بسیاری خدمات دیگر ایرانی را که بر روی گوشی خود استفاده می‌کردید دیگر روی گوشی شما نباشند و با دخالت کشوری دیگر حذف شده باشند. توسعه این سیستم عامل کمک می‌کند در آن روز بی‌چاره نباشیم.

A post shared by Mohammad Javad Azari Jahromi (@azarijahromi) on

 

با این حال به نظر می‌رسد همچنان عده زیادی از کاربران حتی به رغم مشخص بودن تحریم‌های فناوری نسبت به این محصول بی اعتماد هستند.

نتیجه یک نظرسنجی  آی تی ایران در توییتر نشان می‌دهد ۷۲ درصد شرکت کنندگان نسبت به این محصول بی اعتماد هستند.

نظرسنجی آی تی ایران درباره اندروید داخلی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا