راکت اینترنت و شراکت با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس
ایاد الکاسار : بازار عربستان، امارات و مصر بهترین بازارهای منطقه است
مدیر شرکت آلمانی راکت اینترنت در خاورمیانه ضمن تمجید از بازارهای کشورهای عربستان، امارات و مصر آنها را بهترین بازارهای منطقه برای رشد استارتاپی خواند و از همکاری برای سرمایه گذاری در این کشورها خبر داد.
ایاد الکسار ( Eyad Alkassar ) در گفت و گو با سایت اماراتی thenational از سرمایه گذاری جدید در خاورمیانه و با تمرکز بر بازار کشورهای عربی خبر داد.
الکسار بنیانگذار استارتاپ متعلق به راکت اینترنت به نام Namshi هم هست که اخیرا به Emmar Mall فروخته شد.
ایاد الکسار که در این مصاحبه به عنوان مدیرعامل راکت اینترنت خاورمیانه معرفی شده همچنین به عنوان مدیر اصلی خارجی مجموعه اسنپ در ایران هم شناخته میشود او در کرانچ بیس خود را هم بنیانگذار اسنپ معرفی کرده ضمن اینکه خود صفحه اسنپ در کرانچ بیس نیز از او به عنوان یکی از بنیانگذاران اسنپ ایران نام برده در کنار شهرام شاهکار و معی معین.
مرتبط: مصاحبه صریح با مدیرعامل اسنپ
استراتژی نزدیکی بیشتر به اعراب
در گفت و گویی اختصاصی با نشریه thenational امارات او از میلیون ها دلار سرمایه گذاری جدید صحبت کرده است. از کارآفرینی در خاورمیانه و اینکه این شرکت میخواهد جای پای خود را در کشورهای عربی و ترکیه محکمتر کند.
ایاد میگوید: ما زمانی به این منطقه آمدیم که هیچ کس باور ( به موفقیت ) در آن نداشت و همه خاورمیانه را به جنگ و ضد و خورد میشناختند. ما با شرکت Namshi و سفارش آنلاین غذا شروع کردیم. اینجا جامعه جوان و شیفته تکنولوژی دارد.
بنا بر گزارش موسسه مشاوره Bain بازار تجارت الکترونیکی جهان هم اکنون به 2.2 تریلیون دلار رسیده است. در خاورمیانه و شمال آفریقا حجم بازار مارکت پلیس و تجارت الکترونیکی به 8.3 میلیارد دلار در سال 2017 رسید. به نسبت سایر مناطق جهان در خاورمیانه تجارت الکترونیک در حال رشد است با میانگین رشد سالا 25 درصد.
مدیرخاورمیانه راکت اینترنت تاکید زیادی روی همکاری با کشورهای شورای همکاری خلیج ( عربستان، کویت، امارات، قطر، بحرین و عمان ) و مصر دارد که به گفته او بخش عمده خرید آنلاین در منطقه را در اختیار دارند. او متعقد است قدرت خرید بالا و ضریب نفوذ بالای اینترنت و جمعیت جوان نقاط جذاب این منطقه است.
او از بازار عربستان و امارات و مصر به عنوان بهترین بازارهای منطقه تمجید میکند.
الکسار میگوید : اگر شما در آمریکا به دنیا آمده بودید مارک زاکربرگ، ایلان ماسک، بیل گیتس و استیو جابز را را داشتید اما در خاورمیانه چطور؟ حالا در اینجا هم اتفاق افتاده و شما میببینید تغییراتی رخ داده و شرکتهای چند میلیارد دلاری درست شده و رشد کرده است. مدلهایی مثل کریم و سوق و افرادی مانند Mudassir Sheikha ( هم بنیانگذار کریم ) و Ronaldo Mouchawar ( مدیرعامل و هم بنیانگذار سوق ) .
دو شرکت کریم و سوق به طور کامل توسط همتایان آمریکایی خود اوبر و آمازون خریداری شدهاند.
مدیر راکت اینترنت خاورمیانه میگوید دو دهه قبل دسترسی به سرمایه مانع اصلی رشد بود و امروز تعداد زیادی سرمایه گذار در حوزه استارتاپها وجود دارند ( تعداد سرمایه گذاران استارتاپی طی سه سال دوبرابر شده و به 156 سرمایه گذار رسیده است ) این فرصتی برای کارآفرینی است.
او میگوید شما باید تیم بسیار خوبی داشته باشید اما برای یک شرکت بزرگ شدن نیاز به سرمایه دارید. به سوق و کریم نگاه کنید آنها صدها میلیون دلار هزینه کردند.
او درباره استارتاپ namshi میگوید : وقتی ما کار را در اینجا شروع کردیم ما از روز اول متعهد به سرمایه گذاری چند میلیون دلاری بودیم به دلیل نیاز صنعت شما تحول انقلابی بدون سرمایه نمیتوانید انجام دهید.
صندوق سرمایه گذاری عربستان سعودی و شرکت سرمایه گذاری Mubadala از سرمایه گذاران اصلی صندوق 100 میلیارد دلاری سافتبانک هستند. یکی از سرمایه گذاران جسورانه فعالا Saudi Technology Ventures است که 100 میلیون دلار از 500 میلیون دلار سرمایه صندوق را در شش شرکت منطقه سرمایه گذاری کرده است.
وامدا کپیتال (Wamda Capital ) که بانک جهانی را به عنوان یک سرمایه گذار در پشت خود دارد دو صندوق 70 میلیون دلاری در حوزه های مختلف تاسیس کرده است.
Algebra Venturesو Endure Capital هم در حال کمک به کسب و کارها در مصر هستند که طی یک سال گذشته سریعترین رشد را در بازار استارتاپی منطقه داشته است.
الکاسار معتقد است در حوزه فینتک هنوز شرکت و اپلیکیشن با قابلیتی دیده نشده و احتمالا پنج یا شش اپلیکیشن حاکمیت بازار را در منطقه در دست خواهند گرفت.
مرتبط:
اوبر شرکت کریم را ۳.۱ میلیارد دلار خرید
متاسفم که ما نمی توانیم از این بازار استفاده کنیم.