تکنولوژی

چرا خرده فروشی‌ها شکست می‌خورند؟

نام نویسنده: محمدرامین کمیلیان

یکی از خبرهایی تعجب اور ورشکستگی مغازه خرده فروشی زنجیره ای Toys R Us، که خاطرات زیادی در کودکی از ان دارم بود.

برای من این سوال پیش امد که چرا خرده فروشیها که بعضا بسیار موفق هم بوده اند در حال ورشکستگی اند. 

جدا از عدم توجه به صورتهای مالی ،کاهش سود، وام زیاد و هزینه های بالای تامین مالی چند نکته مهم که مربوط به رفتارهای اجتماعی است قابل توجه است.

1-مردم بیشتر اینترنتی خرید میکنند. در اوایل بیشتر خریدهای انلاین مربوط به حوزه رسانه از قبیل کتاب و موسیقی بود. ولی شرایط ارسال و تعویض کالا باعث شده است که خرید لباس و پوشاک هم رشد زیادی داشته باشد. 

کاهش مراجعه به فروشگاه های مختلف و بررسی کالاها که منجر به خرید های لحظه ای impulse buying کاهش یافته است. بیشتر جستجو ها انلاین است و مردم برای خرید مراجعه میکنند نه بررسی. 

2-عادت خرید در حال تغییر است. با توجه با به افزایش حد اقل دستمزد و اجاره بالا باعث همراه با رقابت زیاد با فروشگاههای انلاین باعث شده که سود خرده فروشی کاهش پیدا کند. 

ضمن اینکه مصرف کنندگان ترجیح میدهند درامد خود را صرف تجربه های جدید کنند تا کالای جدید. 

در امریکا تعداد سفرهای هوایی به شدت افزایش پیدا کرده و تقاضا برای هتل و رستوران نیز رشد چشمگیری داشته است. یکی از تغییرات بسیار جالب پیشی گرفتن هزینه رستوران رفتن از هزینه سبد کالای خواروبار است.

این مساله در ایران هم دیده میشود، علاقه مردم به بیرون از خانه بودن، مراجعه به رستوران و ….(تجربه های جدید)در ایران هم حس میشود. با اینکه ممکن است عجیب به نظر برسد، ولی یکی از معیارهای جوانها این است که چه تجربه ای “لایک” بیشتری در اینستاگرام میخورد. 

در نتیجه با توجه به اینکه تبِ مراکز خرید به ایران رسیده صاحبان این مجتمع ها به جای اینکه با مغازه های خرده فروشی پر کنند به فکر این باشند که چه تجربه متفاوتی ایجاد کنند، وگرنه در آینده نه چندان دور شاهد ورشکستگی بعضی از این مراکز خواهیم بود، همانطور که الان هم نشانه های ان دیده میشود. 

T.me/komeiliannotes

Komeilian@gmail.com

دیگر یادداشت‌های کمیلیان را در آی تی ایران بخوانید.

 

 

منبع : آی تی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا