پایگاههای سوپرشارژر تسلا خورشیدی میشوند
خودروهای شرکت تسلا در حال حاضر بهعنوان خودروهای آینده تلقی میشوند و گفته شده که بهزودی سوخت آنها نیز از منابع آینده تامین خواهد شد. البته بحث ما تنها در مورد الکتریسیته نیست، ایلان ماسک مدیرعامل تسلا اخیرا در توییتر خود اعلام کرد که قصد دارد شبکه سوپرشارژرهای شرکت (که وظیفه شارژدهی به خودروهای تسلا در سراسر دنیا را برعهده دارند) را بر پایه انرژی خورشیدی یا باتریها طراحی کند. در این صورت وابستگی ایستگاهها به شبکهی برق که آن هم به ذغال سنگ و گاز طبیعی وابسته است، تقریبا از بین خواهد رفت.
ایلان ماسک نوشت: “تمامی ایستگاههای سوپرشارژر در حال تبدیل به منابع دریافت انرژی خورشیدی و یا باتریها هستند. در طول زمان، تقریبا تمامی این پایگاهها از شبکهی برق جدا خواهند شد.”
ظاهرا جریان برق در آمریکا وابستگی بسیار زیادی به منابع انرژی تجدید ناپذیر دارد که برای تولید آن بیشتر از گاز طبیعی استفاده میشود. بدون شک ایلان ماسک این مسئله را زودتر از بقیه متوجه شده و اقدام اخیر او در این زمینه، نشاندهنده تعهد شرکت تسلا به داشتن آیندهای پاک و سبزتر است. ضمنا کمپانی تسلا تا پایان سال پایگاههای شارژدهی خود را دوبرابر خواهد کرد.
علاوه بر این اقدامات، خودورهای الکتریکی تسلا وظیفهی جداگانه خود در کمک به محیط زیست را هم انجام دادهاند. طبق گزارش وبسایت Electrek، مطالعات اخیر ثابت کرده که بهرهوری خودروهای الکتریکی در ایالات متحده با خودروهای گازی با حداکثر سرعت 73 مایل بر ساعت برابر است. این یعنی خودروهای الکتریکی تسلا حتی از خودروهای گازسوزی که با طبیعت سازگاری زیادی داشتند، کارآمدتر و پاکتر هستند. اما با این اوصاف، ایلان ماسک بهدنبال کاهش هرچهبیشتر نقش کربندی اکسید در مجموعهی تسلا است.
ناگفته نماند که برای برق رسانی به ایستگاههای سوپرشارژر شرکت تسلا از طریق انرژی خورشیدی، صفحات خورشیدی به وسعت یک زمین فوتبال نیاز است. به نظر این راه حل فعلا کارایی و بازدهی کافی را نداشته باشد اما ظاهرا ایلان ماسک راهی برای اثبات غلط بودن محاسبات مخالفین این طرح در ذهنش دارد.
منبع : آیتیایران