استارتاپ تست ساده سرطان 360 میلیون دلار سرمایه گرفت
Guardant Health نام استارتآپی است که قصد دارد تست سرطان را به سادگی انجام یک آزمایش خون، ممکن سازد. این استارتآپ در آخرین دور جذب سرمایه موفق به جذب 360 میلیون دلار سرمایهگذاری شد.
این مبالغ با سرمایهگذاری Softbank Group و دیگر سرمایهگذارانی که در تاسیس این استارتآپ هم نقش داشتهاند، بهدست آمده است. از جمله این سرمایهگذاران میتوان به Khosla Ventures و Sequoia Capital اشاره کرد. سرمایه کلی که این استارتآپ موفق به جذب آن شده بیش از 500 میلیون دلار است.
این استارتآپ قصد دارد نوعی نمونه برداری از بافت را با نام Guardant360 را انجام دهد که با استفاده از نمونههای خون بیماران انجام میگیرید سپس با پردازش و تحلیل اطلاعات ژنتیکی این نمونهها راههای احتمالی درمان سرطان را پیدا میکند. این آزمایشات بر پایه ذرات دیانای که سلولهای تومور در حال مرگ آنها را وارد جریان خون میکنند، انجام میگیرند.
سرمایه کسب شده علاوه بر آغاز طرح درمان 1 میلیون بیمار سرطانی در طول 5 سال اینده، به کشف و توسعه آزمایشات تشخیص سرطان در مراحل اولیه نیز کمک شایانی خواهد کرد. انجام چنین آزمایشاتی امروزه نیازمند دستههای عظیم دیتا هستند که درحال حاضر قابل جمعآوری و دسترسی نیستند.
“هلمی التوکی” مدیرعامل استارتآپ Guardant در مصاحبه خود گفت: “درک و ریشهیابی سرطان نیازمند حجم عظیمی از دیتا و اطلاعات مختلف است.”
آزمایشات تشخیص سرطان در مراحل اولیه در حال پیشرفت هستند
Guardant تنها کمپانی فعال و مایل به توسعه آزمایشات تشخیص سرطان در مراحل اولیه نیست. این تمایل شرکتها بیشتر شبیه به یک جنبش است که در سالهای اخیر با شتاب بیشتری از سمت شرکتهای فعال در بخش پزشکی و درمان همراه شده که در نتیجه آن سرمایهگذاریهای عظیمی نیز در این بخش صورت گرفته است. در مارس 2017، شرکت Illumina spinouts Grail اعلام کرد که برای انجام تحقیقات گسترده در زمینه تشخیص و درمان سرطان، از بسیاری از شرکتهای داروسازی و شرکت آمازون مبلغی در حدود 900 میلیون دلار سرمایه دریافت کرده است. شرکت Freenome هم یکی دیگر از استارتآپهایی است که بهدنبال طراحی نوعی آزمایش خون به منظور تشخیص و نمایش اولین نشانههای سرطان است. این استارتآپ اعلام کرده که در اولین دوره جذب سرمایه موفق به کسب بیش از 65 میلیون دلار سرمایه شده است.
در این میان برخی آزمایشات انسانی در مقیاس گسترده نیز انجام خواهد گرفت. شرکت Grail قصد دارد به منظور تشخیص سرطان سینه، بیش از 120 هزار نفر از زنانی که قصد انجام آزمایش ماموگرافی دارند را استخدام کند.
البته هنوز هم تردیدهای زیادی درباره کارآمد بودن تستهای ژنومیک سرطان وجود دارد. براساس پرسشنامه ای که از 132 متخصص سرطان به عمل آمد، مشخص شد که 36 درصد این افراد متعتقدند که تستهای ژنومیک فعلا کارایی لازم را ندارند. 61 درصد افراد هم عنوان کردند کمتر از یک چهارم بیماران از مزایای انجام این آزمایشات بهرهمند میشوند.
اما این نگرش در آینده نهچندان دور، دچار تغییرات اساسی و دگرگونی خواهد شد. 89 درصد شرکت کنندگان در این پرسشنامه معتقدند که چنین آزمایشات ژنتیکی تا 10 سال آینده کمک بسیار زیادی به تشخیص و درمان انواع سرطان خواهند کرد.
منبع : آیتیایران