تکنولوژی

دلایل قرمزی چشم در عکس و روش‌های جلوگیری از آن

حتما شما هم با تجربه ناخوشایند قرمز شدن چشم‌ سوژه در هنگام عکس‌برداری روبرو شده‌اید. تجربه‌ای که مطمئنا آنقدر متداول بوده که شرکت‌های سازنده گوشی‌های هوشمند یا دوربین‌های دیجیتال را به این فکر بیندازد تا قابلیتی با عنوان Red eye control (یا قابلیتی با عنوان مشابه) را برای برطرف کردن این مشکل در محصولات خود به‌کار گیرند. با این وجود، بدنیست نگاهی هم به علت اصلی ایجاد این مشکل داشته باشیم.

SciShow که در واقع کانالی است در یوتیوب برای نمایش ویدئوهای آموزشی، در یکی از عناوین خود به توضیح پدیده قرمز شدن چشم سوژه در عکس پرداخته است. بر مبنای اطلاعات ویدئوی یادشده، این پدیده ارتباط مستقیمی با گشادشدن مردمک چشم دارد. همان‌طور که می‌دانید، در صورتی که نور محیطی کم باشد عضلات چشم، مردمک را گشادتر می‌کنند تا نور بیشتری وارد آن شود و بتوانید محیط اطراف را بهتر ببینید. معمولا قرمزی چشم سوژه در هنگام عکس‌برداری در محیط تاریک ایجاد می‌شود. در این زمان، نور فلش دوربین به‌طور ناگهانی و پیش از آنکه مردمک زمان لازم را برای انقباض داشته باشد، به چشم می‌رسد. بخشی از این نور ممکن است به بازتاب نور رگ‌های خونی عضلات در پشت چشم منجر شود و در نتیجه این امر، نور قرمز عکس گروهی شما را خراب خواهد کرد.

در قالب راهکاری به جز قابلیت نرم‌افزاری کنترل قرمزی چشم در دوربین‌ها، برخی شرکت های سازنده، دوربین‌های خود را به نحوی طراحی می‌کنند تا پیش از گرفتن عکس، چندبار فلش بزند. به این ترتیب، زمان کافی در اختیار چشم خواهد بود تا خود را با نور دریافتی سازگار کند. علاوه بر این، با افزایش نور اتاق قبل از گرفتن عکس می‌توانید مطمئن شوید که مردمک چشم شما زیاد باز نشده و رگ‌های خونی به بازتاب نور قرمز منجر نخواهند شد. اجتناب از نگاه مستقیم به لنز دوربین هم راهکاری موثر برای جلوگیری از قرمز شدن چشم است. با این اوصاف، در صورتی که هیچ‌یک از راه‌حل‌های یادشده موثر نبود همچنان این امکان وجود دارد تا از نرم‌افزارهای ویژه ویرایش عکس برای رفع قرمزی چشم سوژه استفاده کنید.

منبع : آی‌تی‌ایران

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا