تکنولوژی
بررسی ترافیک اینترنتی : برتری وب بر اپلیکیشن
در گزارش جدید Morgan Stanley که به بررسی ارزش سهام گوگل برای خریداران پرداخته، عنوان شده که ترافیک اینترنتی بر روی مرورگرهای گوشیهای هوشمند دوبرابر این تبادل اینترنتی اطلاعات بر روی برنامههای نصب شده بر روی گوشیهای همراه است. در نگاه اول، این بررسی نتایج متضادی با شواهد جدید که نشان از برتری برنامهها و تخصیص 80 تا 90 درصد از زمان ما در استفاده از گوشیهای هوشمند دارند، پیش روی ما قرار میدهد.
با این وجود، هر دو یافته کاملا صحیح هستند. با استناد به اطلاعات ComScotr، مورگان استنلی اذعان داشته وب برنده این رقابت است. مدنظر داشته باشید که این خبری خوب برای کسانی است که هزینههای زیاد برای خرید و استفاده از برنامههای مختلف را متحمل میشدند و از سوی دیگر خبری خوب برای صاحبان برندها و شرکتها است که به دنبال روشهایی برای ارتباط بیشتر با مشتریان جدید هستند.
اما این گزارش در مقایسه با گزارش هفته پیش ComScore که ادعا کرده بود 87 درصد از زمان کار با گوشیهای هوشمند در آمریکا صرف استفاده از برنامههای نصبشده بر روی گوشی میشود در نگاه اول تناقضاتی دارد! در واقع ما از هر 10 دقیقه کار با گوشی، 9 دقیقه را صرف استفاده از برنامهها میکنیم و این رقم از سال 2013 تا کنون 90 درصد رشد داشته است. این در حالی است که زمان اختصاص داده شده به استفاده از مرورگر وب بر روی این دستگاههای هوشمند در مدت زمان مشابه تنها 53 درصد افزایش یافته است. بنابراین با استناد به این گزارش باید برنامهها را پیروز این میدان عنوان کرد!
در واقع هر دو گزارش یادشده صحیح هستند. تفاوت در این دو گزارش را میتوان با درنظرگرفتن مفهومی بهنام “واژهشناسی” و تمرکز دقیق بر روی هر گزارش مشخص کرد. تحقیق انجام شده توسط مورگان استنلی بر روی بازدیدکنندگان منحصربهفرد تمرکز کرده و از واژه “ترافیک اینترنتی” در آن استفاده شده که البته میتواند کمی گمراهکننده باشد. این در حالی است که گزارش ComScore بر روی “زمان سپری شده توسط کاربر” تمرکز کرده است.
باید توجه نمود که دو مفهوم یادشده کاملا متفاوت هستند و نتیجتا تصویری متفاوت از آنچه در گوشیهای هوشمند به وقوع میپیوندد را به نمایش خواهند گذاشت. بهعنوان مثال کاربران گوشیهای هوشمند ممکن است ساعات زیادی را به انجام بازیهای مختلف مانند Subway Surfer یا Game of War اختصاص دهند و یا آنطور که از تحقیقات مشخص شده 80 درصد از زمان خود را در استفاده از پنج برنامه مشخص و محبوب ویژه دستگاههای هوشمند صرف کنند و البته در این زمان ممکن است از 10 تا 15 وبسایت شرکتهای مختلف نیز بازدید کنند و چندین دقیقه را به مشاهده محتویات این وبسایتها اختصاص دهند. بنابراین ترافیک اینترنتی (بخوانید بازدیدکنندگان منحصربهفرد) را باید در دنیای وب گوشیهای هوشمند و زمان اختصاص داده شده را باید در برنامههای گوشیهای همراه جستوجو کرد.
با این توضیح و تفسیر مفصل، این پرسش بهوجود میآید که این تحقیقات چه نتیجهای دارند؟ شرکتهای مختلف چه استفادهای از این بررسیها خواهند داشت و نهایتا بهترین روند اتخاذ شده توسط آنها چیست؟
پاسخ این پرسش بسیار ساده است. کاربران، مدت زمان زیادی را صرف استفاده از برنامههای مختلف نصبشده بر روی گوشیهای هوشمند میکنند، بنابراین این برنامهها از اهمیت بالایی برخوردارند و این امر برای شرکتها و برندهایی که قصد دارند ارتباطی دائمی با مشتریان داشته باشند از اهمیت ویژهای برخوردار است. اما از آنجایی که معمولا بهطور متوسط هر کاربر چیزی در حدود 50 تا 60 برنامه نصبشده بر روی گوشی خود دارد و این برنامهها را برای سرویسها، شرکتها و خدماتی که ممکن است روزی به آن نیاز داشته باشد نصب نمیکند، تجربه ارائه سرویسهای تحت وب شرکتها باید در سطح عالی و قدرتمندی باشند. آنچه شما به عنوان صاحب تجارت و یا یک شرکت انتظار دارید، تجربه کاری خوب در تعامل کاربران با شرکت شما است تا سرویسها و خدمات عرضه شده توسط شما تاثیرگذار باشند. از سوی دیگر مزایای بهرهمندی از برنامه ویژه گوشیهای هوشمند نیز مشخص است. این برنامهها باعث خواهند شد کاربرانی که از مرورگرها برای دریافت خدمات با کیفیت بالای عرضه شده توسط شما استفاده میکردند به کاربران همیشگی نرمافزار عرضه شده توسط شرکت شما مبدل شوند.
این موضوعی است که گزارش مورگان استنلی نیز آنرا تصدیق میکند. با استناد به این گزارش، تنها دو شرکت از 30 خردهفروش برتر ایالات متحده آمریکا توانستهاند بیش از 50 درصد از بازدید خود را از طریق برنامههای گوشیهای هوشمند دریافت کنند. این دو آمازون و والمارت هستند.
نویسنده گزارش در این خصوص میگوید:
“این امر برای این دو شرکت بسیار مثبت است. در طول زمان ما معتقدیم استفاده بیشتر کاربران از برنامهها میتواند باعث کاهش هزینههای کاربران و مشتریان شود و در مقابل سهم مالی بیشتری از استفاده کاربران از سرویسهای مختلف را به دنبال داشته باشد.”
هیچ شکی نیست که این استفاده بیشتر کاربران از نرمافزارها نهایتا برای شرکتها و برندهای مختلف، سودمند خواهد بود. در واقع با این روند شرکتها نهتنها شانس سرویسدهی بهتر به کاربران را خواهند داشت بلکه در صورت برخورداری از زمینه مساعد میتوانند درک بهتری از نیازها و عادتهای آنها نیز داشته باشند و آنها را به نوعی معتاد سرویسهای عرضه شده کنند.
یک نکته کلیدی در خصوص گزارش مورگان استنلی آن است که این بررسی تنها 50 شرکت برتر حاضر در بازار گوشیهای هوشمند و نه کل فضای موجود در این بازار را بررسی کرده است. این در حالی است که تنها 12 مورد از این 50 شرکت برتر شاهد حضور بیشتر کاربران استفاده کننده از برنامههای تلفن همراه در مقایسه با بهرهگیری از سرویسهای تحت وب هستند و اکثر این افراد نیز از سرویسهای ارائه شده از سوی گوگل -که چهار مورد از 12 مورد بالای لیست را به خود اختصاص دادهاند- اسنپچت، پینترست، یاهو، نتفلیکس و پاندورا بهره میبرند.
نکته جالب اینکه سرویسی مانند یوتیوب نیز از طریق برنامههای ویژه گوشیهای هوشمند بیش از مرورگر وب مورد استفاده قرارگرفته است. نکته جالب دیگر، بهرهمندی اینستاگرام و اسنپچت از تعداد بالای کاربران تحت وب است. برداشتی که در اینجا میشود اهمیت بالای تجربه کاربران بر روی مرورگر تحت وب گوشیهای هوشمند برای شرکتهای حاضر در حوزه تکنولوژی و محتویات چندرسانهای به ویژه در زمینههای خرده فروشی، اعتباری و مالی، بیمه و مسافرت است. حداقل، برداشت آن است که این اطلاعات در درجه اول نشاندهنده اهمیت فراهم کردن تجربه کارآمد تحت وب بهمنظور برآورده کردن نیازهای کاربران و نهایتا ایجاد مسیری برای هدف اصلی یعنی نصب برنامه است تا نهایتا این کاربران به مشتریان دائمی شما تبدیل شوند.
اما بحث اصلی این گزارش یعنی پیشنهاد برای خرید سهام شرکت گوگل به اینجا ختم میشود که نویسنده معتقد است استفاه از مرورگرهای تحت وب بر روی گوشیهای هوشمند از اهمیت بالایی برخوردار بوده و گوگل در این قسمت از نفوذ بالایی بهره میبرد. با این وجود، گوگل در زمینه برنامههای ویژه گوشیهای هوشمند نیز عملکرد قابل قبولی ارائه کرده است. از سوی دیگر روندی که شرکتهایی مانند فیسبوک در طول سالهای گذشته در پیش گرفتهاند و آنچه این شرکت از یک غول دنیای تکنولوژی نمایش داده نیز تاییدکننده آن است که شرکتهایی مانند گوگل با حضور بیش از پیش در بازار وب، در مقایسه با نرمافزارها، میتوانند به نتایج مطلوب و دلخواه خود برسند. مدنظر داشته باشید که گوگل، این غول جستجوگر، صاحب محبوبترین سیستمعامل ویژه گوشیهای هوشمند یعنی اندروید نیز هست و همین امر نیز در موفقیت بیش از پیش آن بیتاثیر نبوده است.
منبع: venturebeat
منبع : آی تی ایران