عکسهای تاریخی از سیلیکون ولی
این عکسها که توسط Doug Menuez گرفته شده در کتاب The Digital Revolution in Silicon Valley 1985-2000 منتشر شده است. این عکاس شاهد و روایتگر لحظهها و ثبت کننده چهرههای مشهورترین مهندسان و سرمایهگذاران تکنولوژی است و در یکی از مهمترین دوران شکلگیری تکنولوژی یعنی تا قبل از بحرن دات کام گرفته شده است. برای خریدن این کتاب میتوانید به سایت www.fearlessgenius.org. مراجعه کنید. او در این کتاب درباره این عکسها مینویسد :
در سال ۱۹۸۵ من بعد از یک دوره عکاسی برای مجله نیوزویک در جریان کشتار انسانی در اتیوپی به سیلیکون ولی برگشتم و به دنبال موضوعی برای عکاسی میگشتم که جنبه انسانی داشته باشد. خیلی زود متوجه شدم که در همان نزدیکی در سیلیکون ولی انفجاری از نوآوری و انقلابی از تکنولوژی در حال وقوع است. موضوعی که بی تردید مشخص بود در زندگی همه ما نقش خواهد داشت. به رغم اینکه چنان علاقه ای به تکنولوژی نداشتم اما تصمیم گرفتم این موضوع را پیگیری کنم.
در همان سال استیو جابز از اپل به شکل بدی از اپل اخراج شده بود و قصد داشت شرکت NeXT را راهاندازی کند. من داستان خودم را پیدا کرده بودم. از طریق دوستانم به او ( استیو جابز) وصل شدم و این فرصت را یافتم تا یک دسترسی نامحدودی به او و تیماش برای پروژهای برای مجله تایم داشته باشم. این پروژه سه سال به طول انجامید.
چون استیو جابز و بسیاری از دیگر مدیران صنعت تکنولوژی به من اعتماد داشتند من دسترسی ویژهای به لابراتوارها ، جلسات هیات مدیره، دفاتر و حتی خانههای آنها داشتم و این در حالی بود که آنها در حال شکل دهی دنیای جدیدی برای ما بودند.
۱۹۸۶ – ناهار معروفی که اعضای هیات مدیره NeXT در محلی که قرار بود بعدا کارخانه این شرکت شود صرف کردند. جابز استاد قانع کردن سرمایهگذاران بود و یکی از فرشتگان سرمایهگذار اصلی او در NeXT کسی نبود جز Ross Perot که همین ناهار آنقدر روی او تاثیر گذاشت تا بلافاصله ۲۰ میلیون دلار روی این شرکت سرمایهگذاری کند . او البته بعدا گفت این بزرگترین اشتباهی بود که انجام داده است.
۱۹۸۷ – Susan Kare در حال گوش دادن به صحبت های جابز. او یک دیزاینر در تیم مک بود که بعدا با خروج اپل به یکی از بنیانگذاران شرکت NeXT تبدیل شد و آیکون و لوگوی این شرکت کار اوست. او بعدا لوگوی بسیاری از سیستمها و شرکتها را طراحی کرد از جمله لوگوی ویندوز و آی بی ام OS/2
1986 – استیو جابز در حال تعیین چارچوبهای کاری برای تیم NeXT است. او در حال مشخص کردن مسیر دیجیتالی کردن کارهایی است که در آن زمان به صورت آنالوگ صورت میگرفت. امروزه همه چیز از جمله فیلم و موسیقی کاملا دیجیتالی شده است.
۱۹۸۷ – لیست کارهایی که استیو جابز روی برد نوشته است.
۱۹۸۷- تیم شرکت نکست در اتوبوس و پس از بازگشت از بازدید کارخانه نیمه کاره این شرکت در فرمونت . یکی از کارکنان لطیفه ای را تعریف کرده و همه میخندند. استیو جابز و Susan Barnes در عکس دیده میشوند.
۱۹۸۷ – استیو جابز کسی نبود که لحظهای آرام بگیرد. اینجا در یک پیکنیک شرکتی مشغول بازی کردن است.
۱۹۸۸ – جابز باز هم در مقابل کارکنانش. او خود را برای عرضه نخستین محصول نکست آماده میکند.
۱۹۸۷ – در اندیشه گرفتن یک تصمیم سخت برایک محصول نکست. جابز با تیماش راحت و روی همه موضوعات مسلط بود چون د ر جریان همه تصمیمهای مرتبط با موفقیت یا شکست قرار داشت.
۱۹۹۱ – یک جشن در شرکت Adobe
۱۹۹۵- کارمندان شرکت سان میکروسیستمز در حال جشن گرفتن در خارج از دفتر این شرکت. این شرکت سریعترین رشد را در بین شرکتهای تکنولوژی در حد فاصل ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۹ داشت.
۱۹۹۳- سارا کلارک برنامه نویس اپل به همراه بچهاش . او در مدت به دنیا آمدن و نوزادی فرزندش اپل را ترک نکرد تا پروژه نرمافزاری که روی آن کار میکرد تمام شود.
۱۹۹۱- استیو وزنیاک ( دیگر بنیانگذار اپل ) در کنار جان اسکالی ( مدیرعامل وقت اپل ) پیش از یک رونمایی از محصولات اپل در حال کار با کنسول بازی نینتدو.
۱۹۹۳ – یک سرمایه گذار مشهور در آن زمان Joe Schoendorf بود که حالا در اینجا در مقابل ایده یک استارتاپ جدید چنین واکنشی نشان میدهد.
۱۹۹۸ – کارکنان اینتل در یکی از لابراتورهای این شرکت و پیش از شروع شیفت کاری مشغول نرمش روزانه اند.
۱۹۹۲ – بیل گیتس ر جریان یک جلسه مطبوعاتی
۱۹۸۹ – استیو بالمر معاون بخش سیستم های نرمافزاری مایکروسافت در حال صحبت با بعضی از برنامهنویسان این شرکت در ردموند واشنگتن. بالمر به خاطر شخصیت انفجاری و غیر قابل پیشیبینیاش توجه زیادی را به خود جلب میکرد. او در سال ۲۰۰۰ مدیر عامل این شرکت شد.
۱۹۹۲ – بحران دات کام شرکتهای بسیاری را در سیلیکون ولی به زمین زد. سرمایهگذاران بسیاری ورشکسته شدند و یا ارزش سهام آنها بسیار کاهش یافت.
منبع : آی تی ایران