الكامپ شانزدهم، نه ضعف عمده داشت و نه قوت برجسته
رفته رفته به روزهايي نزديك ميشويم كه صنعت فناوري اطلاعات كشور بايد آماده برپايي هفدهمين نمايشگاه بينالمللي الكترونيك، كامپيوتر و تجارت الكترونيكي (الكامپ) باشد. در اين ميان بيان و بررسي نقاط قوت و ضعف الكامپي شانزدهم ميتواند راهگشاي برپايي موفق نمايشگاههاي آينده باشد.
روزنامه فناوران اطلاعات نيز قصد دارد در سلسله گفتوگوها و گزارشهايي به الكامپ شانزدهم بپردازد و طبيعي است كه اهالي فاوا مختارند از منظر خود به بررسي نقاط قوت و ضعف اين نمايشگاه بپردازند.
در نخستين گفتوگو اي صحبت رضا دانش، مديرعامل شركت آرمان سامانه نوين نشستهايم.
ارزیابی شما از نمایشگاه الکامپ شانزدهم چیست؟
ارزیابی اساسا بايد پس از تعریف شاخصها و مترههاي استاندارد صورت پذیرد. بخش عمدهاي از این مترهها نیز پارامترهاي کیفی هستند نه شاخصهاي کمی مانند متراژ و تعداد شرکتها (مستقل از کیفیت و تنوع محصولات و خدمات ارايه شده از سوی آنها) لذا در یک کلام ارزیابی من این است که نمایشگاه الکامپ با مدیریت اجرايی سازمان برگزار شده است. همین و هرگونه ارزیابی دقیق منوط به داشتن آمارهاي متقن است و حدس و گمان را نميتوان مبنای ارزیابی قرارداد. این ارزیابی اصولا بايد از دل آمار ناشی از ثبت و تحلیل دیدگاهها و نظرات برگزارکننده، غرفهداران و بازدیدکنندگان حاصل شود.
بگذاريد سوال را به گونهاي ديگر مطرح كنم. آیا الکامپ شانزدهم توانست توقعات شما را از برگزاری نمایشگاه تخصصی IT رفع کند؟
این سوال شما را نه من و نه هیچ شخص یا گروهی به تنهايی نميتواند به درستی پاسخ دهد زيرا هیچ شخص و گروهی چکیده صنف نیست. پیشنهاد ميکنم این سوال را از آحاد صنف بپرسید و تجمیع پاسخها جواب سوال شما خواهد بود.
به نظر من در شرایط فعلی هر سه دیدگاه وجود دارد دیدگاهی که معتقد است برگزاری نمایشگاه قانعکننده بوده، نقطه نظری که قايل به یکسان بودن این دوره با دورههاي چند سال اخیر است و نیز دیدگاهی که حتی آن را ضعیفتر از دورههاي قبلی ميداند حال اینکه هر دیدگاه به چند درصد از آحاد صنف تعلق دارد را با یک کار آماری ميتوانید، مشخص کنید.
الکامپ شانزدهم چه نقاط قوت و ضعفی داشت؟
از آنجا که بنده نه غرفهدار و نه در تیم مشاوران یا شورای برگزاری بودم و صرفا به عنوان یک بازدیدکننده نظر ميدهم ميتوانم بگويم آن اینکه الکامپی بود مانند سایر الکامپها نقطه ضعف یا قوت برجستهاي نظر من را جلب نکرد.
***
سازمان نظام صنفی رایانهاي کشور باید شفاف و صریح بیان کند که برگزار چنین نمایشگاهی توسط این سازمان چه منافعی برای اعضای سازمان در پی خواهد داشت صرف اینکه بگويیم برگزاری نمایشگاه به وسیله صنف یک امتیاز و پیروزی بزرگ است، برای صاحبان بنگاههاي اقتصادی توجیه چندانی ندارد
***
برای هرچه بهتر برگزارشدن الکامپ چه موارد پیشنهادي داريد؟
پیش از هر چیز لازم است هدف از برگزاری چنین نمایشگاهی بازتعریف شده و شاخصهاي توفیق آن نیز تعیین شود. همچنین برنامهریزیهاي کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدتی برای اجرای آن صورت پذیرد اینکه این کار به عهده کیست، نقطه مجهول داستان است چون این نمایشگاه مدعی زیاد دارد. نکته دیگر اینکه ر کشور ما به جز الکامپ نمایشگاههاي متعدد استانی در حوزه ICT برگزار ميشود که برخی از آنها داعیه رقابت با نمایشگاه تهران را هم دارند که گاه منجر به هدر رفت انرژی و موازی کاریهاي بسیاری ميشود.
نمایشگاههایی مشابه در زمانهاي مختلف سال با اسمهاي مختلف. آیا واقعا در کشورهاي صاحب صنعت IT نیز چنین است؟ نکته دیگر این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم ما عمدتا در صنعت فناوري اطلاعات مصرفکننده هستیم؛ لذا لازم است شرکتهاي بزرگ در دنیای کامپیوتر را تا حد امکان به سوی این نمایشگاه جذب كنيم تا کی بازدیدکننده ایرانی باید در غرفههاي شرکتهاي ما سیست حسابداری ببیند.
اینها مال 20 سال پیش بود نه الان. بنابراین در این حوزه باید بسیار کار شود.
در مورد اینکه الکامپ هفدهم توسط سازمان نظام صنفی رایانهاي برگزار شود، چه نظري داريد؟
سازمان نظام صنفی رایانهاي کشور باید شفاف و صریح بیان کند که برگزاری چنین نمایشگاهی توسط این سازمان چه منافعی برای اعضای سازمان در پی خواهد داشت صرف اینکه بگويیم برگزاری نمایشگاه به وسیله صنف یک امتیاز و پیروزی بزرگ است، برای صاحبان بنگاههاي اقتصادی توجیه چندانی ندارد.
برای آنها مهم است که نمایشگاه عاملی باشد برای رشد و توسعه کسب و کارشان و اینکه مجری کیست، در رتبه بعدی قرار ميگیرد. مگر نمایشگاه سبیت با این شهرت جهانی را Deutche Messe برگزار نميکند؟ آیا در آلمان گروههایی در تلاشند تا مجری سبیت باشند؟ آنچه به نظر من مسلم است حضور نمایندگان سازمان در هیات اجرايی نمایشگاه ميتواند مفید و موثر باشد به شرط اینکه حافظ منافع کل صنف باشند.
در كل چه توقعی از برگزارکننده الکامپ دارید؟
توقع من مهم نیست آنچه اهمیت دارد هدفگذاری و برنامهریزی بر مبنای منافع شرکتهای IT و رعایت حقوق مصرفکنندگان است. البته بسیار مهم است که در این برنامهریزیها، رویايی و خودبزرگ بینانه رفتار نکنیم. ما قرار نیست جایگزین نمایشگاهی در منطقه یا جهان باشیم بلکه مهم این است که نمایشگاه فناوري اطلاعات ایران دارای کیفیت مطلوبی باشد که بدون تعارف فعلا چنین نیست و حتی در آن مسیر هم حرکت نميکند خواهش دیگری هم از دوستان هم صنفی دارم و آن اینکه اینقدر در بند چند دوره مشخص الکامپ و حماسهسازی و قهرمانپروری نباشند.
نکته آخر اینکه امسال که سازمان برگزارکننده الکامپ بوده بسیار پسندیده خواهد بود که بیلان مالی نمایشگاه را کاملا شفاف در اختیار عموم قرار دهد تا پس از گذشت شش ماه از برگزاری آن معلوم شود که نتیجه این فعالیت سازمان به لحاظ مالی چه بوده است.