تکنولوژی

استیو جابز مورد انتقاد حافظان محيط زيست

مهر- حافظان محیط زیست در چین، شرکت آمریکایی اپل را به خاطر کوتاهی در نظارت دقیق و حفظ شأن کارگران کارخانجاتی که محصولات این شرکت را در چین تولید می کنند مورد انتقاد قرار دادند.
اپل با محصولاتی که امروزه با فناوری و مد مترادف شده اند به یکی از مهمترین و معروفترین شرکتهای دنیا تبدیل شده است. این درحالی است که به نظر می رسد در پشت این موفقیت چند لکه سیاه پنهان شده است. درحقیقت، به تازگی گروهی از حافظان محیط زیست چینی، شرکت کوپرتینو را به دلیل عدم توجه لازم به محیط کارخانجات تولید کننده محصولات خود در چین متهم کردند.
به گفته این کارشناسان، این کوتاهی موجب شده است که این کارخانجات از مقررات امنیت محیط زیست سرپیچی کنند. در این کارخانجات صدها کارگر در شرایط سخت مشغول به کارند.
“ما جون” از موسسه امور عمومی و زیست محیطی چین در این خصوص توضیح داد: “ما کشف کردیم که اپل به مقررات خود برای تضمین امنیت کار و مقام و شأن کارگران احترام نمی گذارد. اپل تنها نگران قیمت و کیفیت محصولات خود است و توجهی به مسائلی از قبیل محیط زیست و شرایط اجتماعی ندارد.”
این درحالی است که “کارولین وو” سخنگوی اپل در پاسخ به انتقادات گفت: “اپل در تضمین بالاترین استانداردهای مسئولیت اجتماعی، بیشترین تلاش را می کند.”
این اظهارات در شرایطی بیان می شود که سال گذشته شرکت “فاکس کان” مهمترین تولید کننده چینی محصولات اپل با 14 مورد خودکشی کارگرانی که در انتقاد به شرایط سخت کار و سلطه یک فرهنگ میلیتاریستی در این کارخانه دست به خودکشی زده بودند مواجه شد.
استیو جابز رئیس اپل در آن زمان هر نوع اتهامی را تکذیب کرد و اظهار داشت که فاکس کان یک کارخانه نیست.
با وجود این، همچنان سیاهی وسیعی بر روی اپل سایه افکنده است. به طوریکه نتایج تحقیقاتی با عنوان “چهره دیگر اپل” (The other face of Apple) که به مدت 9 ماه انجام شد نشان می دهد که حداقل 49 کارگر چینی که در کارخانجات همکار اپل کار می کنند بیمار هستند.
علت این بیماری، نوعی ماده حلال به نام “ان- هگزان” است که برای تمیز کردن نمایشگرهای لمسی استفاده می شود. شرکت دیگری با عنوان “وین تک” نیز اظهار داشت که پس از توقف استفاده از “ان- هگزان” کارگران سلامت خود را بازیافتند.
این موسسه چینی حافظ محیط زیست تحقیقات دیگری را بر روی 29 شرکت چند ملیتی در بش فناوری انجام داد. به اعتقاد این سازمان چینی، این شرکتهای فناوری کارگران را در معرض خطر بهداشتی قرار داده و موجب آلودگی محیط زیست می شوند.
نتایج این تحقیقات نشان می دهد که اپل رتبه آخر از این 29 شرکت را به دست آورد. علت این مسئله ناهنجاریهایی است که در فرایند تولید برخی محصولات اپل به ویژه “آی- پد” و “آی- فن” وجود دارد.
در حالی که شرکتهایی چون “اچ. پی”، “آلکاتل”، وودافن، سامسونگ، توشیبا، شارپ و هیتاچی اندازه های جدیدی را برای حل مشکلات سلامت و محیط زیست در تولید محصولات خود در نظر گرفته اند شرکتهای دیگری چون نوکیا، ال. جی، سونی و اریکسون هیچ واکنشی به درخواست این موسسه حفاظت از محیط زیست نشان نداند و اپل بیش از سایر شرکتها به دنبال راههایی برای فرار از زیر بار مسئولیتهای خود می گردد.
به همین علت، تردیدهایی بر روی رفتارهای شرکتی که بیش از 26 میلیارد دلار سود خالص دارد دیده می شود و به نظر می رسد که این شرکت به اندازه ای که بر روی کیفیت محصولات خود تاکید دارد بر روی حفظ شرایط بهداشتی کارگران و محیط زیست تلاش نمی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا