رفتار پزشکان در شبکه های اجتماعی
نام نویسنده: ايوان هانينگ – آسوشيتدپرس
همكاران سيستم- هر محيط كاري نيازمند محلي است كه كارمندان بتوانند در آن از هياهوي كار فاصله بگيرند و كمي آرامش فكري پيدا كنند، با اين همه بكارگيري رسانههاي اجتماعي در برخي بيمارستانها از سوي كاركنان اخيرا با انتقادهاي زيادي مواجه شده است.
در بريتانيا بازياي هست به نام «درازكش» كه افراد روي جاهاي نامتجانس و عجيب به شبيه مردهها دراز ميكشند و اخيرا به اشتراك گذاشتن عكس اين كار معمول شده است. هفت پرستار و دكتر در انگليس به خاطر اين كار در بيمارستان از كار معلق شدهاند.
چهار دانشجوي پرستاري كالج جانسون در كانزاس هم به دليل انتشار عكس خود در فيسبوك اخراج شدند. البته دليل اخراج و مشكل عكس آنان اين بود دانشجوان جنين انسان را دست داشتند و با آن عكس گرفته بودند.
ديليتلگراف هم گزارش داده در استراليا بيمارستانها براي پزشكان خود قوانين در رابطه با رفتارهاي آنلاين وضع كردهاند كه رعايت آن هم الزامي است.
انجمن پزشكي استراليا ضمن هشدار نسبت به استفاده از فيسبوك در فضاي كار، مثالي ميآورد كه بر اساس يك اتفاق واقعي است؛ در شبكه اجتماعي يكي از پزشكان آمده: «جناب پزشك كشيك اورژانس، بسيار بسيار ممنون كه درد ناشي از هموروئيد را يبوست تشخيص داديد و داروي مسهل تجويز فرموديد، بيگمان ما به خاطر ديگر تشخيصهاي شما در زمينه سكته قلبي و ديگر مرضها به شما مديونيم…»
مايكل بونينگ، رئيس انجمن پزشكان آمريكا كه به پزشكي آنلاين كمكهاي بسياري كرده است در اينباره هشدار ميدهد: اينجور فرونشاندن خشم از سوي همكاران بيمارستاني در شبكههاي اجتماعي ميتواند بهعنوان مدرك براي دريافت غرامت از سوي بيماران استفاده شود.
با اين حال، عضويت پزشكان در شبكههاي اجتماعي ميتواند بيماران را با تهديدهايي مواجه كند. در شماره اخير فصلنامه اخلاق پزشكي مشاور حريم خصوصي اين فصلنامه نسبت به گزينه «دوستيابي» در فيسبوك هشدار داده است.
استفن ويلسون -كه شركت مشاورهاي او با نام لاكاستپ(Lockstep) در زمينه تكنولوژيهاي جديد به ميران شركتهاي ديگر مشورت ميدهد- در اينباره ميگويد: در فيسبوك بهطور ناخواسته و پنهاني افراد به صفحاتي وارد ميشوند كه افراد ممكن است با پزشك خود در حال مشاوره باشند. پزشك و مريض در اين صفحات نظراتي براي هم مينويسند و يا با هم گپ ميزنند كه ممكن است براي ديگران هم برملا شود و اطلاعات پزشكي افراد براي تمام كساني كه عضو يك صفحه هستند فاش شود. اين اتفاق براي پزشكاني كه بيمارانشان مشكلات خانوادگي، جنسي، روحي و… دارند يك فاجعه است.
ويلسون ادامه ميدهد: بنابراين اگر پزشكان ميخواهند حتما از فيسبوك استفاده كنند بهتر است از نشاني ميلهايي استفاده كند كه با محل كار آنان مرتبط نيست.
برخي از رفتارهايي كه انجمن پزشكي آمريكا نسبت به آن در اين موضوع هشدار داده عبارت است از:
• داشتن ارتباط آنلاين با مريضهاي حال حاضر و قديمي.
• گذاشتن نظرهايي در شبكههاي اجتماعي كه ميتواند براي بيمار مضر باشد.
• پيوستن به گروههاي گپ اينترنتي كه موضوعات جنسي، نژادي و هر موضوع زيانآور ديگري را دنبال ميكنند.
• دوستيابي در ميان همكاران و بيماران در شبكههاي اجتماعي
• به اشتراك گذاشتن عكس يا فيلمهايي كه ممكن است بيماران دوست نداشته باشند از آنها در اينترنت منتشر شود.
منبع : همکاران سیستم