تکنولوژی

مدیرعامل همراه اول: سهم ما در بازار 62 درصد است

روز گذشته مراسم معارفه سهام شركت ارتباطات سيار ايران (همراه اول) پيش از عرضه در فرابورس با حضور مديران شركت‌هاي سرمايه‌گذاري و فعالان بازار سرمايه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم مديرعامل همراه اول با بيان اين‌كه بازار ارتباطات همراه از جذابيت سرمايه‌گذاري برخوردار است، گفت: همراه اول به عنوان اپراتور پيشتاز با سهم غالب و با ثبات بيش‌تر و پشتوانه مالي قوي، توانسته درآمد خود را هر ساله افزايش دهد و درواقع مي‌توان گفت فرصتي طلايي براي سرمايه‌گذاري در بازار سرمايه ايران است.

طي چهار سال گذشته سالي40 درصد افزايش درآمد داشتيم

وحيد صدوقي ـ مديرعامل شركت ارتباطات سيار ايران ـ در مراسم معارفه همراه اول قبل از عرضه در فرابورس كه در مركز همايش‌هاي رازي برگزار شد، با اشاره به عملكرد و با ارائه گزارش فعاليت‌هاي اين شركت طي سال‌هاي فعاليت‌هايش اظهار كرد: ارائه سيم‌كارت تلفن همراه در سال 73 آغاز شد كه اين سرويس در تهران با ارائه هفت هزار سيم‌كارت شروع به كار كرد و در دوره بعدي و در سال 81، تاليا و در سال 85 ايرانسل كار را خود را آغاز كردند.

او ادامه داد: چهار مجوز وايمكس در سال 87 ارائه شد و در سال 88 مخابرات خصوصي شد و در سال 89 پروانه اپراتور سوم واگذار شد و در همين سال نيز40 درصد سهم شركت مبين‌نت توسط همراه اول خريداري و در نهايت سهام همراه اول در فرابورس پذيرفته شد.

صدوقي در ادامه با بيان اين‌كه براساس يك پيش‌بيني در سال 2014 تعداد مشتركان تلفن همراه در كشور 103 ميليون نفر خواهد بود، اظهار كرد: بر همين اساس ضريب نفوذ 132 درصد افزايش مي‌يابد.

وي با بيان اين‌كه تاليا كم‌تر از يك درصد سهام بازار را دارد، گفت:‌ ايرانسل 37 درصد و همراه اول 62 درصد سهم بازار را دارند كه اين اطلاعات براساس سايت رسمي GSM و براساس تحقيقات مربوطه عنوان مي‌شود.

صدوقي با اشاره به جايگاه اپراتورها در بازار ارتباطات همراه ايران و با بيان اين كه هدف همراه اول اين است كه بتواند مشتركان با درآمد بالا را جذب كند، تصريح كرد:‌ يكي از موارد و زنجيره‌هايي كه به آن اهميت مي‌دهيم، مبحث محتواست كه سه وندور اروپايي را در اين زمينه انتخاب كرديم كه كارشان را از نمايشگاه تلكام آغاز كردند و در زمينه سرويس‌هاي ارزش افزوده فعاليت مي‌كنند؛ يكي ديگر از بحث‌هاي جدي ما در زمينه پرداخت است و يكي ديگر از محورها عرضه پايانه‌هاي كاربران است.

وي افزود:‌ در حال حاضر همراه اول صد درصد شهرهاي كشور را پوشش داده، پوشش جمعيتي، 93 درصد كشور، پوشش روستايي، 61 درصد، پوشش جاده‌هاي اصلي، 99 درصد، پوشش جاده‌هاي فرعي، 72 درصد، پوشش مسيرهاي ريلي، 77 درصد است و در حال حاضر همراه اول با 264 اپراتور در 110 كشور قرارداد رومينگ دارد.

صدوقي با اشاره به جايگاه همراه اول و سيم‌كارت‌هاي دائمي آن در كشور گفت: ما در كشور به لحاظ تعداد مشتركان سيم كارت‌هاي دائمي و كل مشتركان رتبه اول را داريم، در خاورميانه و بين 52 كشور رتبه اول و در دنيا و بين 780 اپراتور در زمينه سيم‌كارت‌هاي دائمي رتبه هفدهم و در زمينه كل مشتركان رتبه بيست و ششم را دارا هستيم.

مدير عامل شركت ارتباطات سيار ايران در بخشي از سخنان خود با بيان اين‌كه ما نوآوري در سبد محصولات، خدمات و ارتقاي فن‌آوري و كيفيت شبكه را در دست داريم اظهار كرد: تاكيد همراه اول در سرويس‌هاي ارزش افزوده و سرويس پرداخت همراه اول است.

وي افزود:‌ مي‌توان گفت همراه اول با ارائه سرويس پرداخت همراه بالغ بر 40 ميليون پوز را در اختيار دارد كه ما در اين زمينه يكي از بهترين شركت‌هاي مشاور را انتخاب كرديم.

او با بيان اين‌كه با فعاليت‌ها و اقدامات انجام شده توانستيم ترافيك GPRS همراه اول را بيش از 13 برابر افزايش دهيم گفت: رويكرد شركت به ارائه سرويس‌هاي نسل چهار است؛ كار تجيهز شبكه را در دست داريم كه بتوانيم نسل چهار را به مشتركانمان ارائه دهيم.

وي با بيان اين‌كه شركت‌هاي ارتباطات سيار در آبان‌ماه سال 83 ايجاد شد و اولين سال مالي ما سال 84 بود، تصريح كرد: از سال 85 تا سال 88 شركت هر ساله 40 درصد افزايش درآمد داشته و پيش‌بيني مي‌شود تا پنج سال آينده هر ساله 19 درصد افزايش درآمد داشته باشيم و در مجموع ديدگاه در مجموعه‌ شركت‌ ارتباطات سيار از نگرش فن‌آوري‌محور به مشتري‌محور خواهد بود و اين رويكردي است كه ما به آن سمت پيش مي‌رويم.

صدوقي تاكيد كرد: روند رشد دارايي شركت از سال 84 كه 16 درصد بود، در سال 88 به 51 درصد افزايش يافت و سود خالص شركت طي شش ماهه اول سال 88 معادل 406 ميليارد تومان بود كه در شش ماهه امسال به 422 ميليارد تومان افزايش يافت؛ يعني رشدي چهار درصدي داشت.

پنج درصد از سهام چند روز آينده عرضه‌ مي‌شود

همچنين دكتر محمد آرام بنيار ـ مديرعامل تامين سرمايه امين ـ در توضيحي درباره نحوه ذيرش شركت ارتباطات سيار در فرابورس گفت: هدف اصلي از پذيرش اين شركت در فرابورس شفافيت بيش‌تر عملكرد شركت و نظارت بر امور مالي آن است تا كنترل‌هاي مالي بيش‌تري بر آن اعمال شود. در حال حاضر تنها سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي بر شركت ارتباطات سيار نظارت دارد.

او با بيان اين كه در شش ماهه اول امسال هزار و 965 ميليارد تومان سود شركت ارتباطات سيار بوده است، گفت: از اين ميزان سود مربوط به سيم‌كارت‌هاي دائمي، هزار و 57 ميليارد تومان، سيم‌كارت‌هاي اعتباري، 747 ميليارد تومان، اينتركانكشن، 146 ميليارد تومان بوده است كه همگي نسبت به سال قبل رشد داشته‌اند. در اين بين فروش خطوط تلفن همراه با 10 ميليارد تومان نسبت به سال گذشته كاهش نشان مي‌دهد.

وي با تاكيد بر اين كه در شش ماهه گذشته امسال بيش از50 درصد از پيش‌بيني سوددهي محقق شده است، خاطرنشان كرد: پذيرش شركت ارتباطات سيار در كم‌تر از 10 روز كاري انجام شد تا سهامدار عمده بتواند براساس قيمت واقعي سهم خود را عرضه كند.

او افزود: براساس مصوبات شركت مخابرات ايران، 10 درصد از شركت ارتباطات سيار در فرابورس عرضه مي‌شود، براي كشف قيمت سهام در چند روز آينده پنج درصد عرضه خواهد شد.

او با بيان اين كه طبق پيش‌بيني‌هاي انجام شده، 19 درصد رشد درآمد در اين شركت خواهيم داشت، گفت:‌ ا لحاظ سودآوري رشد حداقل هفت درصدي در چند سال‌ آينده پيش‌بيني شده است.

وي در پايان خاطر نشان كرد: آنچه در آينده شاهد خواهيم بود، رشد سودآوري شركت در حوزه‌هاي مختلف به‌ويژه خدمات تصويري است كه امكان موفقيت با توجه به گستردگي پوشش همراه اول را افزايش مي‌دهد.

قبل از مدير عامل شركت تامين سرمايه امين، وحيد صدوقي – مدير عامل شركت ارتباطات سيار ايران – هم طي سخنان به بيان اطلاعات مالي شركت پرداخت تا حاضران نسبت به وضعيت اين شركت و ميزان سود آن آگاه شوند.

عرضه‌ي سهام براي پرداخت اقساط مخابرات به سازمان خصوصي‌سازي نيست

نايب رييس هيات مديره مخابرات ايران نيز در نشست پرسش و پاسخ مراسم معارفه سهام شركت ارتباطات سيار ايران (همراه اول) پيش از عرضه در فرابورس در پاسخ به اين كه آيا پذيرش اين شركت در فرابورس براي پرداخت اقساط مخابرات است، گفت: سهام 140 ريالي مخابرات به 300 ريال افزايش پيدا كرد تا مورد استقبال قرار بگيرد و به اين ترتيب 478 ميليارد تومان قسط دوم اقساط خريداري شده از سازمان خصوصي را پرداخت كرديم.

سيدهاشمي تاكيد كرد:‌ پرداخت قسط دوم بدون انجام فروش املاك مخابرات انجام شد و حتي با توجه به سود به‌دست آمده يك ساختمان 40 ميليارد توماني تقاطع همت و سردار جنگل براي شركت مخابرات خريداري كرديم، بنابراين عرضه در فراورس براي پرداخت به سازمان خصوصي‌سازي نيست و ما با سود عملياتي اقساط را مي‌پردازيم.

وي در پاسخ به سوال ديگر كه چرا مخابرات به شبه‌دولتي‌ها واگذار شده است، اين موضوع را تكذيب كرد و گفت:‌ امروز با عرضه پنج درصد سهام همراه اول كه در چند روز آينده عملياتي مي‌شود، ثابت مي‌كنيم نمي‌خواهيم به عنوان خريداران سهام مخابرات باقي بمانيم و قصد واگذاري سهام به خريداران خرد را داريم.

سيدهاشمي افزود: ‌در ابتدا پولي كه خريداران ديگر نداشتند، توسط خريدار عمده تامين شد و حالا آرام‌ آرام در حال خارج شدن است. در ادامه سهام مخابرات بعضي از استان‌هاي سودده نيز عرضه خواهد شد تا همه مردم در اداره مخابرات ايران مشاركت كنند.

دكتر محمد آرام بنيار ـ مدير عامل تامين سرمايه امين ـ نيز در اين نشست با بيان اين كه طي روزهاي آتي كشف قيمت هر سهم از همراه اول انجام خواهد شد، گفت:‌ ارزش شركت براساس مدل‌هاي ارزش‌گذاري و سه روش تعيين شد و پيشنهاد ما به سهامدار عمده اين بود كه رقم پايين‌تر از گذشته اعلام شود تا شركت جذابيت بيش‌تري براي خريد داشته باشد.

صدوقي ـ مديرعامل شركت ارتباطات سيار ايران ـ نيز با بيان اين‌كه 831 ميليارد تومان پيش‌بيني سود امسال شركت ارتباطات سيار ايران بوده است، اظهار كرد: 422 ميليارد تومان يعني بالغ بر 50 درصد از پيشبيني انجام شده طي شش ماهه اول امسال تحقق پيدا كرده است.

وي با بيان اين كه اطلاعات مربوط به امور مالي شركت ارتباطات سيار ايران در سايت فرابورس موجود است، گفت: 9 هزار و 100 ميليون تومان ارزش كل اين شركت است كه برآورد شده است.

به گزارش ايسنا حاضران در مراسم معارفه سهام شركت ارتباطات سيار ايران (همراه اول) پيش از عرضه در فرابورس به عدم ارائه اطلاعات و آمار مالي شركت به صورت مكتوب اعتراض داشتند كه مسوولان حاضر در نشست، آن‌ها را به سايت فرابورس ارجاع دادند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا