پاياني بر انحصار مخابرات
ايلنا- مدیر یکی از شرکتهای ندا با بیان اینکه آئین نامه شماره 97 کمیسیون تنظیم مقررات اولین گام جدی رگولاتور در جهت رفع مشكل خدمات سیم مسی است، اعلام کرد:مردم، بیشترین نفع را از آئین نامه 97 کمیسیون تنظیم مقررات خواهند برد.
حسن شانه ساز مدير عامل يكي از شركتهاي ارائه دهنده خدمات اينترنت پرسرعت(PAP ) روز گذشته در يك نشست خبري در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب آیین نامه تعاملی واگذاری خدمات شرکتهای مخابراتی و شرکتهای ندا (مصوبه شماره 97 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات) اظارداشت: تصویب این آئین نامه، جدیترین اقدام سازمان تنظیم مقررات در جهت شفاف سازی مسائل اولیه واگشایی خدمات سیم مسی (آن باندلینگ) است.
مدیرعامل شرکت آریا رسانه تدبیر (شاتل)، با بیان اینکه تهیه این آیین نامه اقدام مثبتی برای کم رنگ کردن تناقض صدور پروانه برای شرکتی که امکانات انحصاری در اختیار دارد، تلقی می شود، اظهار داشت: پس از گذشت حدود هفت سال از صدور پروانه های PAP، این بار اولی است که سازمان تنظیم مقررات برای شفاف سازی و احقاق حقوق کلیه فعالان در این حوزه چنین اقدام بزرگی انجام داده است .
وی گفت: متاسفانه بر اساس پروانهای که در وزارت قبلی ICT و مدیریت سابق سازمان تنظیم مقررات به شرکت مخابرات ایران داده شده، زیرساختها و امکانات مورد نیاز برای ارایه سرویس DSL به صورت انحصاری در اختیار شرکت مخابرات ایران قرار گرفته است و شرکتهای PAP برای ارایه سرویس، هم مشتری و هم رقیب مخابرات هستند.
شانه ساززاده با اشاره به اینکه شرکتهای PAP در دریافت امکانات مخابراتی با 30 شرکت استانی طرف هستند که خود را رقیب شرکتهای PAP می دانند، افزود: بنابراین لازم است شرکتهای مخابراتی در چارچوب مشخصتری با شرکتهای PAP همکاری کنند.
وی در مورد این که خواستگاه تنظیم آیین نامه تعاملی واگذاری خدمات شرکت های مخابراتی و شرکتهای ندا چگون بوده است، مدعی شد: شرکتهای PAP برای ارایه سرویس ADSL با مشکلات مختلفی با شرکت های مخابراتی داشته اند که این مشکلات پس از خصوصی شدن مخابرات ایران، به مراتب بدتر شده است.
وی عدم واگذاری یا واگذاری به سبک قطره چکانی فضای Passive ، عدم واگذاری ظرفیت انتقال بین مراکز، هم زمان با قیمت شکنی سرویسهای مخابراتی و نیز عدم همکاری برای نصب تجهیزات جایگزین توسط شرکتها را از جمله مشکلات موجود دراین حوزه است.
به ادعای شانه ساززاده فروش اجباری یا در هم فروشی سرویس های مخابراتی، قطع کردن سرویس شرکت های PAP بدون توجه به مصوبات کمیسیون، عدم رعایت قیمت های مصوب کمیسیون، افزایش چندین برابری قیمت خدمات بر خلاف مصوبات کمیسیون، عدم اجرای توافق نامه سطح خدمات (SLA)، عدم رعایت قوانین و استانداردهای وزارت امور اقتصادی و دارایی چون مالیات تکلیفی، مالیات برارزش افزوده، عدم ارائه فرمت های استاندارد فاکتورها و قبوض پرداخت های شرکت های PAP به مخابرات ازدیگر مشکلات این بخش است.
وی در مورد ضمانت اجرایی این آیین نامه افزود: ضمانت اجرایی این آیین نامه، به کلی بستگی به شیوه برخورد سازمان تنظیم مقررات با شرکت های مخابراتی دارد که آیا به آنان مانند شرکت های PAP اخطار داده شود یا خیر و در صورت لزوم برخوردهای قاطع تری همچون تعلیق پروانه، جریمه نقدی، اجرا گذاشتن ضمانت نامه بانکی و اقدام هی دیگر، صورت پذیرد یا خیر. ولی شواهد حاکی از آن است با توجه به عملکرد مثبت مدیریت جدید سازمان تنظیم مقررات، این آیین نامه با مصمم بودن تمام دنبال خواهد شد.
شانه ساززاده در مورد نقاط قوت و نقطه ضعف های این آئین نامه گفت: بزرگ ترین نقطه قوت این مصوبه، این است که 80 درصد از مسائل موجود در این آئین نامه به صراحت اشاره شده و در چند مورد همچون انتقال بین مراکز این صراحت وجود ندارد که می تواند به عنوان نقطه ضعف این مصوبه به آن اشاره کرد.
وی در ادامه توضیح داد: در صورت عدم ایفای تعهدات مشخص شده توسط هر یک از طرفین (شرکت مخابرات ایران و شرکتهای PAP)، شرکت خاطی متعهد به پرداخت خسارت خواهد بود، تعهدات هر یک از طرفین کمی شده، برای انجام کارها زمانبندی مشخصی تعیین شده، انحصار شرکت مخابرات ایران در لایه انتقال کم رنگ تر شده است.