ناديده گرفتن هشدارهای امنيتی از سوی کاربران
همکاران سيستم – همه کاربران آنلاين براي ورود به سايتهاي ايمن و درست تاکنون با پيغامهايي مانند “گواهي نامعتبر” مواجه شدهاند. در برخي از اين پيغامها گفته ميشود که ” سيستم گواهي امنيتي اين سايت مشکل دارد”. کاربران از مشاهده اين پيغامها راضي نيستند.
طبق بررسيهاي دانشگاه آمريکايي “کارنگي ملون”(Carnegie Mellon)، کاربران در بيشتر مواقع با ناديده گرفتن اين پيامها وارد سايتهاي اينترنتي ميشوند.
در بررسيهاي آزمايشگاهي مشخص شد بين 55 تا 100 درصد کاربراني که با اين پيامهاي هشدار دهنده مواجه ميشوند، بدون توجه به آن وارد سايتهاي اينترنتي ميشوند.اين تفاوت در تعداد کاربران، به مرورگر اينترنتي مورد استفاده آنها بستگي دارد. زيرا هر يک از مرورگرهاي اينترنتي با زبان متفاوتي پيامهاي هشداردهنده خود را براي کاربران منتشر ميکنند.
جاشوا سانشاين از دانشجويان فارغالتحصيل دانشگاه “کارنگي ملون” که در انجام اين بررسيها حضور داشته، گفت: «همه کاربران و کارشناسان بهخوبي ميدانند که در اين پيغامه مشکل وجود دارد و نميتوان همه آنها را جدي گرفت. بررسيهاي ما نشان داد که اين مشکلات گسترده است».
پيامهاي ناخواسته هشداردهنده معمولا به دليل مشکلات فني براي کاربر نمايان ميشود و در برخي مواقع نشان ميدهد که سايت اينترنتي از نظر امنيتي مورد قبول نيست. به طور کلي، آدرس اينترنتي سايتهاي ايمن با http آغاز ميشوند.
کارشناسان اين دانشگاه در بخش نخست بررسيهاي خود 400 کاربر اينترنتي را مورد مطالعه قرار دادند تا نظر آنها را در مورد پيغامهاي امنيتي منتشر شده دريابند. در مرحله دوم، 100 کاربر اينترنتي وارد آزمايشگاه شدند و نحوه گشت و گذارهاي اينترنتي آنا مورد مطالعه آزمايشگاهي دقيقتر قرار گرفت.
اين کارشناسان دريافتند، کاربران در بيشتر مواقع معني پيامهاي هشدار دهنده امنيتي سايتها را متوجه نميشوند. براي مثال، بسياري از کاربران معتقدند زماني که براي ورود به يک سايت معتبر با پيام هشدار دهنده مواجه ميشوند، با بستن آن به راحتي ميتوانند وارد سايت شوند و هيچ نگراني نداشته باشند.