گفت و گو با مدیرعامل اینتل
بازار پررونق تکنولوژی این روزها به دنبال رقابت تنگاتنگ در این حوزه، روند رو به رشدی را دارد. در حقیقت مدیران شرکتهای بزرگ فعال در این عرصه همچنان به دنبال کشف راههای دید برای حضور قوی و پر رنگ در این بازار هستند.
«پل اوتیلینی» مدیرعامل شرکت بزرگ Intel هم یکی از این مدیران است که این روزها به دغدغه جدیدش یعنی؛ رقابت در بازارهای غیرکامپیوتری میاندیشد. او در واقع به همین دلیل هم ریسک انجام سه معامله را در تابستان امسال کرد تا تجارت Intel را به بازارهای غیر کامپیوتری هم بکشاند.
بعضیهای معتقدند بحران مالی سال میلادی گذشته و تاثیر آن روی بازار کامپیوترهای شخصی دلیل اصلی این تصمیم است. خود اوتیلینی اما معتقد است که بازار کامپیوترهای شخصی همچنان پر رونق است، اما این رونق نمیتواند به رشد دلخواه Intel و سهامدارانش منجر شود.
ا این اوصاف است که اوتیلینی این روزها در فکر گسترش تجارت پردازندههای تولیدی شرکتش به بازار محصولاتی مانند موبایلهای هوشمند، لوازم مصرفی الکترونیک، خودرو و دیگر محصولات است. این اتفاق هم طبیعتا به تکنولوژیها و مهارتهای جدید نیاز دارد و البته انگیزهای که با انجام سه معامله و خرید در این تابستان به قدر کافی تقویت شده است. Intel در سه ماه گذشته علاوه بر خرید بزرگ McAfee تولیدکننده بزرگ نرمافزارهای امنیتی، دو شرکت تولیدکننده کابل و مودم و تولید کننده تجهیزات شبکه را هم خرید تا بتواند خودش را برای تغییرات بزرگی آماده کند. این شرکت همچنین به تازگی با Google هم برای پروژه Google TV پیمان همکاری بسته است تا به این ترتیب قطعاتی را تولید کند که به کاربران امکان راهبری میان صفحات وبسایت و برنامههای تلویزیونی را بدهد.
وال استریت ژورنال هم به این بهانه هفته گذشته مصاحبهای با مدیر عامل Intel انجام داده است که آن را در زیر میخوانیم:
***
موفقیت شما در بازارهای غیرکامپیوتری چه خواهد بود؟
به نظر من این موفقیت میتواند با تولید قطعه درست برای کاربرد مورد نظر آغاز شود و کلید بخورد. این روزها همه کارها دارد از طریق فضای اینترنت انجام میشود و به این دلیل کاربران به سختافزاری نیاز دارند که بتواند امکانات لازم را در اختیار آنها قرار بدهد و Intel هم بهترین قطعات سختافزاری را برای کار در فضای اینترنت به آنها داده است. در حقیقت باید قبل از هر چیز به کاربرد مورد نظر کاربران توجه کنیم، چون این کار میتواند خط مشی ما را مشخص کند. عملکرد محصولات مختلف کاملا متفاوت هستند؛ این همان چیزی است که مثلا بعد از کار با iPhone 3 و کار با iPhone 4 میتوان به راحتی متوجه شد. خارج از بازار کامپیوتر این روزها کاربران ما بیشتر از هر چیزی به نرمافزارهای مناسب نیاز دارند که این نرمافزارها اتفاقا نرمافزارهای حرفهای نبوده و نرمافزارهایی برای کاربران معمولی و حتی خانگی هستند. به طور مثال در محصول Google TV تقریبا ده میلیون کد نرمافزاری وجود دارد که نیمی از آن متعلق به Intel و نیمی دیگر متعلق به Google است.
ما چه زمانی باید منتظر اجرای طرحهای شما برای این توسعه تجارت باشیم؟
Google TV به زودی و در واقع از همين ماه به بازارهای مختلف صادر میشود. این در واقع محصولی است که با همکاری شرکتهایی مانند Sony و Logitech و افراد زیادی طراحی و تولید شده است. در مقابل اما درباره موبایلهای هوشمند زمان بیشتری لازم است، چون علاوه بر تولید خود گوشی زمانی هم برای تهیه پلتفرم و تست قابلیتهای ارتباطی آن لازم است که تقریبا یک سال طول میکشد. با این اوصاف فکر میکنم شما سال آینده میلادی میتوانید شاهد حضور موبایلهایی با سختافزار Intel در بازار باشید.
Google TV دسترسی کامل کاربرانش به اینترنت را فراهم میکند و به این دلیل به نظر میرسد تفاوت زیادی با محصول جدید Apple یعنی، Apple TV داشته باشد.
به نظر من این محصول در بازار موفق خواهد بود. اما من چیز زیادی درباره محصول جدید Apple نمیدانم. با این حال به نظر میرسد استیو جابز واقعا یک قدم از اولین محصول Apple TV خودش به عقب رفته است.
Google TV اما همانطور که گفتید یک محصول کاملا متفاوت است. این محصول امکان دسترسی کامل به اینترنت و محتوای پخش زنده را به کاربرانش میدهد. با این همه اما معتقدم که این محصول ممکن ات برای همه کاربران جذاب نباشد. ممکن است مادر من ترجیح بدهد از یک Apple TV استفاده کند، چون کاربری سادهای دارد. در مقابل اما پسر من احتمالا Google TV را ترجیح میدهد، چون متفاوت و کاربردی است. او میخواهد به فیس بوکش دسترسی داشته باشد و به صورت زنده و آنلاین با دوستانش به تماشای یک برنامه تلویزیونی هم بنشیند. این همان کاری است که شما با یک Apple TV نمیتوانید انجام بدهید.
آیا تبلتها و دیگر محصولات با قابلیت اتصال به اینترنت میتوانند رقیبی برای کامپیوترهای شخصی باشند؟
برای بعضی از کاربران ممکن است باشند. اما اگر شما به صورت جهانی به این ماجرا نگاه کنید، میبینید که این محصولات در واقع یک همزیستی ساده در کنار هم دارند. من فکر نمیکنم که کامپیوترهای شخصی در حال انقراض هستند و فکر هم نمیکنم که تبلتها در حال تسلط بر بازار هستند. پدیده نتبوکها که در این سالها حسابی پرطرفدار شدند همچنان روند رشد خودشان را ادامه میدهند، اما هنوز هم انتظار میرود 40 میلیون دستگاه از این محصولات تا پایان سال به سرتاسر دنیا صادر شوند که این میزان تقریبا 5/3 برابر تبلتها خواهد بود.
برای ما جالب است که درباره قیمت 68/7 میلیارد دلاری معامله McAfee بیشتر بدانیم. چرا شما فکر میکنید که این معامله اینقدر ارزش دارد؟
60 درصد این مبلغ به صورت نقدی بود اما قیمت سهام حالا کمی کاهش پیدا کرده است. به نظرم همهچیز درست و بجا بوده است، چون زمان مناسبی برای خرید سرمایههای ارزشمند به صورت نقدی بود. استراتژی خرید ما با آنچه Intel در دهه 1990 اعلام کرده بود، هیچ تفاوتی نکرده است. با این اوصاف استراتژی ما گسترش تجارت ارتباطات نزدیک به تجارت کامپیوتریمان از طریق انجام خرید و معامله بوده است. این روزها استراتژی شرکت ما روی پلتفرمها متمرکز شده است تا جای خالی آنها را در تجارتمان پر کنیم.
حالا کمی درباره اینکه چطور Intel و McAfee میتوانند امنیت را ارتقا بدهند، بگويید.
بهترین سطح امنیت همیشه ترکیبی از سختافزر و نرمافزار است. اغلب نرمافزارهای ضد بدافزارها و نرمافزارهای جاسوسی در فضای رایانش ابری بر همین مبنا عمل میکنند. این نرمافزارها به راحتی روی کامپیوتر شما دانلود شده و شما را از بروز این حملات آگاه میکنند. در واقع اگر شما به قدر کافی باهوش و سریع باشید، میدانید که میتوانید به این طریق از بروز یک حمله جلوگیری کنید، چون برای هر آنچه که قرار است اتفاق بیفتد از قبل آمادهاید.
به نظر میرسد شما درباره عملکرد Intel در فصل سوم امسال (2010) خوشبین هستید. چه چیزی تغییر میکند؟
نمیدانم چه زمانی گفتهام که خوشبین هستم. راهکار اصلی برای فصل سوم حرکت به سمت رشد اما کمی آرامتر از روند نرمال و همیشگی است. با این حال نشانهها حاکی از درآمد 11 میلیارد دلاری در این فصل هستند که میتواند یک رکورد باشد. ما اما هنوز درباره فصل چهارم حرفی نزدیم. کسی نمیداند که این رشد در فصل چهارم چطور خواهد بود. اما ممکن است رشد ما در فصل چهارم به 17 یا 18 درصد برسد. به طور کلی اما امسال به نظر میرسد بازاری پویاتر خواهیم داشت.
آیا شما فکر میکنید که بازار بیش از پیش رونق میگیرد؟
بخش مصرفی بازار همان جایی است که احتمالا شاهد رکود کمی در آن خواهیم بود. در مقابل اما بخش تجاری و شرکتها در این بازار انتظار میرود همچنان روند رشد خوبی ر داشته باشد.
منبع: وال استریت ژورنال
درباره شرکت Intel
شرکت Intel بزرگترین تولید کننده قطعات نیمه رسانا و پردازنده در دنیا است که در سال 1968 در کالیفرنیا تاسیس شده است. این شرکت در سالهای اخیر در بازار محصولاتی مانند موبایلهای هوشمند، نتبوکها و کامپیوترهای تبلت حضور پر رنگی داشته است. تعداد کارمندان این شرکت تا پایان سال 2009 بالغ بر 79 هزار و 800 نفر بوده است. درآمد Intel تا پایان سال گذشته میلادی با کمی کاهش نسبت به سال 2008 به بیش از 35 میلیارد دلار رسید. در حالی که این میزان در سال 2008 تقریبا برابر 38 میلیارد دلار بود. سود حاصل از فروش Intel در سال 2009 به 4/4 میلیارد دلار رسيده، در حالی که این رقم برای سال 2008 برابر 3/5 میلیارد دلار بوده است.
منبع : دنیای اقتصاد