منتظر كاهش چشمگيرقيمت اينترنت نباشيم
ايسنا- مدير يك شركت اينترنتي درباره كاهش 20 درصدي قيمت پهناي باند اينترنت براي شركتهاي اينترنتي معتقد است كه اين ميزان كاهش آنچنان زياد نيست كه بخواهد در كاهش قيمت نهايي اينترنت براي كاربران نهايي تاثير داشته باشد و از طرفي هزينه پهناي باند بخش كوچكي از هزينه شركتها را به خود اختصاص ميدهد.
منصور وفابخش اظهار كرد: اگر كشورمان را با دبي مقايسه كنيم، 32 مگابيت پهناي باند در دبي از طرف مخابرات به قيمت ماهيانه 150 هزار تومان در اختيار شركتهاي فعال قرار ميگيرد و اين در حالي است كه پهناي باند 64 كيلوبيت در كشورمان ماهيانه 80 هزار تومان به فروش ميرسد.
او ادامه داد: از طرفي پهناي باندي كه به عنوان مثال در دبي در اختيار شركتها قرار ميگيرد، به صورت اختصاصي است اما در كشور ما همين ميزان كه به شركتها داده ميشود، بين چندين متقاضي به اشتراك گذاشته ميشود.
وي افزود: با مقايسه بين اين دو ميتوان به گران بودن هزينه پهناي باند در كشورمان و قيمتي كه مخابرات به شركتهاي اينترنتي ميدهد دست يافت.
اين مدير شركت اينترنتي معتقد است كه مخابرات انحصارا در اين حوزه وارد شده و خود خريد پهناي باند را انجام ميدهد و اين اجازه را به بخش خصوصي نميدهد و اين در حاليست كه اگرچه در كشوري مثل دبي هم مخابرات و بخش دولتي كار خريد و واگذاري پهناي باند را به بخش خصوصي انجام مدهند اما يك شركت خصوصي نيز در اين زمينه فعاليت ميكند و در اين زمينه رقابت ايجاد شده و طبيعي است كه قيمتها به نوعي در بازار رقابتي كنترل ميشود.
وفابخش تاكيد كرد: هزينه پهناي باند درصد كمي از هزينه شركتها را به خود اختصاص ميدهد و يك شركت اينترنتي هزينههاي ديگري نيز دارد كه پهناي باند بخشي از آن را به خود اختصاص داده و از طرفي با وجود تورم هر ساله كه شاهديم، با اينگونه كاهشها نبايد انتظار كاهش چشمگيري در قيمت اينترنت براي كاربران را داشته باشيم.