تکنولوژی

درآمد دولت از اپراتور سوم کاهش نیافته است

یک مقام مسوول در سازمان رگولاتوری گفت: سهم دولت از محل درآمدهای اپراتور سوم کاهش نیافته است.

فناوران – این مقام آگاه که خواست نامش فاش نشود افزود: كنسرسيوم تامين اتصالات در پيشنهد مالي خود، درصد حق السهم دولت از درآمد را 6/23 درصد اعلام كرده بود كه با توجه به پيش بيني درآمدي از سوي اين كنسرسيوم، در طول 15 سال فعاليت در مجموع مي‌بايد مبلغ 163هزار و705 ميليارد ريال به دولت پرداخت مي‌كرد که این رقم با محاسبه 300 میلیون یورو پرداختی برای حق الامتياز اوليه صدور پروانه محاسبه شده بود.

وی با بیان اینکه حاصل ضرب پيش‌بيني درآمد 676 هزار ميليارد ريالي با 6/23 درصد، همان 159 هزار و 536 ميليارد ريال می‌شود، گفت: اگر عدد به دست آمده را با مجموع پرداختی 300 میلیون یورو حق الامتياز محاسبه کنیم، درآمدهای دولت در پروژه اپراتور سوم کاهش نیافته است.

وی با تایید اینکه میزان درصد تضمین پرداخت 80 درصدی سهم دولت کاهش یافته است، گفت: با توجه به گذشت دو سال از زمان برگزاری مزایده اپراتور سوم و افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه و اینترنت در کشور، این کاهش منطقی به نظر می‌رسد اما چیزی که منطقی نیست تعلل مسوولان در اطلاع رسانی در این رابطه است.

بازنگري در تضمين 80 درصدي حق‌السهم دولت در پروانه اپراتور سوم

وزير ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اينكه در صورت تحقق نیافتن درآمد پيش‌بيني شده اپراتور سوم درصدي از درآمد را بايد اپراتور تضمين دهد، گفت: اين مساله از جمله مواردي است كه در پروانه اعطا ده بازنگري شده است.

رضا تقي‌پور در پاسخ به اين سوال كه براساس پروانه اپراتور سوم اعطا شده به تامين تله‌كام، در صورت عدم تحقق درآمد پيش‌بيني شده توسط اپراتور، آيا تامين‌ تله‌كام تضمين داده تا 80 درصد حق‌السهم را به دولت بپردازد، گفت: محاسبه اين موارد به صورت عدد مختصري كه اشاره كرديد نيست و جداول مختلفي دارد.

وي ادامه داد: در پروانه راجع به كف درآمد صحبت شده و به اين معني است كه اگر درآمد محقق نشد اپراتور بايد مبلغ كف را بپردازد.

وزير ارتباطات افزود: معني ديگر اين صحبت اين است كه هر چقدر درآمد محقق شود اپراتور بايد به نسبت درآمد محقق شده درصدي را بابت ق امتياز پروانه به دولت بپردازد و اين احتمال خيلي كم است كه اين عدد در كل قرارداد تاثير داشته باشد، زيرا چيزي كه در اپراتورهاي اول و دوم پيش آمده اين است كه اين عدد اصلا مورد استفاده قرار نگرفته و هميشه بيش از اين عدد درآمد داشته‌اند.

وزیر ارتباطات در پاسخ به اين سوال كه منظور شما اين است كه در صورت محقق نشدن درآمد، كف مبلغ همان 80 درصد است، گفت: اين مساله از جمله مواردي است كه در پروانه اعطا شده بازنگري شده است.

تقي‌پور با اشاره به اينكه آيا منظور از بازنگري، كاهش است، گفت:‌ در هر صورت شرايط امروز با زماني كه مزايده برگزار شد و برندگان هم حاضر نشدند قراردا ببندند، متفاوت است و در مذاكرات، قرارداد بايد به گونه‌اي بسته مي‌شد كه اپراتورها بتوانند اين مساله را تامين كنند.

سازمان تنظیم مقررات نیز در اطلاعیه‌ای مدعی شد، پيش بيني درآمد اپراتور سوم هيچ گونه کاهشي نداشته است.

سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اعلام کرد: درآمد پيش بيني شده اپراتور سوم براساس طرح تجاري اين اپراتور طي 15 سال مبلغ 676 هزار ميليارد ريال بوده و هيچ‌گونه کاهشي نداشته است.

سازمان تنظيم مقررات توضيح بيشتري درباره اين موضوع نداده و انتشار جزييات تعهدات اپراتور سوم را به آينده موکول کرده است.

گفتنی است پس از واگذاري پروانه اپراتور سوم تلفن همراه به تامين تله‌كام، عدم اعلام جزييات و پاسخ‌هاي سربسته مسوولان در خصوص پروانه و گفته‌هاي مسوولان شركت تامين تله‌كام در خصوص مشخص نبودن حق‌السهم دولت از پروانه و تفاوت‌هاي بسيار پروانه اعطا شده با پروانه اوليه، حدس و گمان‌ها را در خصوص تغيير حق‌السهم دولت از پروانه اپراتور سوم قوت بخشيد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا