تکنولوژی

گفت و گو با احمد علیپور درباره برند جدید فراسو

دوازدهم اسفند ماه 1368، یعنی 20 سال پیش شرکت صنایع رایانه فراسو به عنوان نخستین شرکت از گروه شرکت‌های فراسو تاسیس شد، شرکتی که کار خود را با واردات کالاهای کامپیوتری آغاز کرد و امروز در بیستمین سال تاسیس خود، مجموعه‌ای از فعالیت‌های مرتبط با بازار کامپیوتر را انجام می‌دهد و با سبدی شامل 150 قلم کالای فاوا، برندی معتبر در ایران و فراسوی مرزهای ایران است. به مناسبت فرارسیدن بیستمین سال فعالیت فراسو با احمد علی پور بنیان‌گذار این گروه گفت و گویی انجام داده‌ایم که حاوی خبرهای جدیدی است.

از واردات تا تولید

احمد علی پور، رییس هیات مدیره گروه شرکت‌های فراسو درباره تاریچه فعالیت این گروه گفت: روز دوازدهم اسفندماه 1368 ،شرکت فراسو در حوزه کامپیوتر تاسیس شد و در آغاز فعالیت‌های متنوعی از واردات گرفته تا آموزش را انجام می‌داد. در آن زمان کامپیوتر ساخته شده را با برند Stil از شرکت سوک‌جونگ الکترونیک کره‌جنوبی وارد می‌کردیم. بعد هم نمایندگی عرضه اسوس و chaintech را دریافت کردیم و سپس به تدریج کار را در حوزه واردات کیبورد، مانیتور و کیس کامپیوتر گسترش دادیم و حتی در سه سال اول فعالیت، تولید نرم افزار را هم آغاز کردیم.

وی گفت: در سال 73 با بروز مشکلات اقتصادی در کشور و محدودیت‌هایی که برای واردات به وجود آمد، به عنوان راهکار بقا، تصمیم ه تولید کیبورد گرفتیم. با این تصمیم قالب‌ها را از شرکت «سجین» کره خریداری کردیم و با اجاره یک خط تولید 17 نفره در مجموعه «کروز» (تولیدکننده قطعات خودرو) تزریق و مونتاژ کیبورد FCR2282 فراسو را آغاز کردیم که تولید این محصول تا سال 1383 ادامه داشت و کیبورد خوشنامی هم بود.

اما آنچه باعث شد جایگاه فراسو در بازار کیبورد ایران تثبیت شود، عرضه کیبورد FCR2000 هم زمان با آغاز سال 2000 میلادی بود.

علی پور در این رابطه گفت: FCR2000 نخستین کیبورد مالتی‌مدیا بود که به مذاق بازار خوش آمد و با معرفی روکش پلاستیکی کیبورد و میکروفون به بازار ایران، رمز موفقیت فراسو لقب گرفت.

فرایند رد فراسو در سال‌های بعد سرعت گرفت و این شرکت امروز با گسترش مرزهای تجاری خود تا آمریکا، به 5 شرکت مستقل تبدیل شده که در زمینه‌های مختلف، از واردات تا خرده فروشی را زمینه کاری خود قرار داده‌اند.

ساختار جدید گروه فراسو

علی پور با بیان اینکه گروه شرکت‌های فراسو امروز مشتمل بر 5 شرکت فرادیس (با ماموریت توزیع محصول)، صنایع رایانه فراسو (تولیدکننده تخصصی)، FHC (مدیریت تولید و تامین کالا در هنگ کنگ)، فرین (مارکتینگ محصولات در خاورمیانه) و لاوان

( فروشگاه‌های هماهنگ) می‌شود، توضیح داد: تاکنون وظیفه هدایت این گروه بر عهده هیات مدیره بود، اما با تغییرات ایجاد ده، اداره شرکت‌ها به مدیریت مستقل آنها سپرده شده و هیات مدیره در آن ایفای نقش نمی‌کند.

وی افزود: در ساختار جدید، سهیل ترکان مدیرعامل فراسو، شبان تندر مدیرعامل FHC، امیر هاشمی مدیرعامل فرین است و حسین برخورداری هم مدیریت‌عاملی صنایع رایانه فراسو را برعهده دارد. ضمن اینکه مدیریت لاوان نیز تا تعیین مدیرعامل جدید بر عهده رییس هیات مدیره (احمد علی پور) است.

برندهای فراسو

رییس هیات مدیره گروه شرکت‌های فراسو همچنین اعلام کرد که «فراسو» به عنوان برند محصول از این پس مطرح نخواهد بود و رفته‌رفته به عنوان برند شرکت معرفی می‌شود. در چنین شرایطی، بار محصولات به دوش برند‌های تنب، اکرون و یک برند تازه می افتد.

علی پور توضیح داد: برند تازه کوردیا (Cordia) است که عمدتا در حوزه شبکه و لوازم الکترونیکی مصرفی با رویکرد شبکه (با سیم و بی‌سیم) فعالیت می‌کند.

تغییر رفتار با تغییر قوانین

علی پور با بیان اینکه قانون جدید ممنوعیت واردات کالا با برند ایرانی در سال 88 تاثیر زیادی روی فعالیت فراسو گذاشت، گفت: در پی این تصمیم وزارت صنایع، از پانزدهم دی‌ماه امسال، ما هیچ کالایی با نام فراسو وارد نمی‌کنیم و تمامی کالا با این برند، تولید داخل است.

وی گفت: این تصمیم به نظر من نادرست است و مطمئنم آنها هم که شجاعت به خرج داده بودند و برای محصولات‌شان نام ایرانی انتخاب می‌کردند هم از این تصمیم صرف‌نظر خواهند کرد.

وی افزود: نمی‌توان کسی را مجبور کرد که کالا را گران‌تر تولید کند، وقتی هزینه کارگر در چین 110 دلار و در ایران 450 دلار است، اجبار تولیدکننده به تولید در داخل، امکان رقابت کالا با برند ایرانی را از بین می‌برد و به تدریج برند فارسی هم از بین خواهد رفت.

علی پور گفت: در اینکه حمایت از تولیدکننده لازم است، شکی نیست، اما با این قانون نمی‌شود. ضمن اینکه دوستان باید بگویند مشابه این قانون در کجای دنیا وجود دارد.

وی افزود: خوشبختانه فراسو هم امکان تولید دارد و هم امکان واردات و منطبق بر قوانین، فعالیت خود را مدیریت می‌کند. اما موضوع برند ایرانی است که با این تصمیم به خطر می‌افتد.

فروشگاه‌داری در لاوان

یکی دیگر از شرکت‌های گروه فراسو، فروشگاه‌های هماهنگ (زنجیره‌ای) لاوان است که آن هم از سال آینده حوزه جدیدی را در Retail تجربه خواهد کرد.

علی پور گفت: در فاز اول لاوان، از فروشگاه‌ها می‌خواستیم به این زنجیره بپیوندند، اما در فاز دوم وارد مرحله فروشگاه داری می‌شویم که نخستین فروشگاه تحت مالکیت لاوان روز بیستم فروردین 89، در 350 متر مربع در «بازار موبایل ایران» افتتاح می‌شود.

وی افزود: در سال 89 طبق برنامه 4 فروشگاه با مالکی لاوان در تهران و بعد به تدریج فروشگاه های دیگر در مراکز استان‌ها راه‌اندازی خواهد شد. البته افتتاح این فروشگاه‌ها به معنی قطع همکاری با فروشگاه‌دارانی نیست که علاقه‌مند به پیوستن به لاوان هستند.

خدمات به همه

رییس هیات مدیره گروه شرکت‌های فراسو استراتژی جدید این گروه را ارایه خدمات به سایر شرکت‌ها عنوان کرد و گفت: در این رویکرد، شرکت FHC به شرکت‌های دیگر غیر از فراسو هم کالا می‌فروشد، صنایع رایانه فراسو آماده تولید برای برندهای دیگر است و لاوان نیز می‌تواند به متقاضیان خدمات تجهیز فروشگاهی ارایه دهد.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا