تکنولوژی

بودجه اي که ناگهان زياد شد

نام نویسنده: مجتبی محمودی

بازخواني اعداد و ارقام درج شده در لايحه پيشنهادي بودجه سال آتي مي‌تواند ما را به تاويل‌هاي متفاوتي رهنمون سازد که اين تاويل‌ها شايد بتواند چشم‌انداز برنامه‌ها و عملکرد دولت در بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات را نمايان کند. در يک نگاه کل اگر به گزارش‌هاي ما از اعداد و ارقام بودجه‌اي مرتبط در بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات در همين شماره عصرارتباط نگاه کنيد، قطعا در مي‌يابيد که اين اعداد و ارقام نسبت به سال گذشته با افزايش معناداري مواجه بوده است. فارغ از اين‌که اين افزايش‌هاي معنادار تا چه اندازه مبتني بر برنامه‌هاي مدون و استاندارد پيشنهاد شده است و همچنين بدون توجه به اين چالش که درچشم‌انداز اقتصادي که پيش‌رويمان قرار دارد تا چه اندازه مي‌توان به جذب اين ارقام در بخش فناوري اطلاعات و ارتباطات خوش‌بين بود؛ در نهايت مي‌توان دو نکته را استنباط کرد:

نکته اول: با توجه به نوع کاربرد‌هاي تفاوت فناوري اطلاعات و ارتباطات که طي ماه‌هاي گذشته در سطح اجتماع بروز و نمود پيدا کرد از همين‌رو نگاه مديران و تصميم‌سازان دولتي به فاوا متفاوت از گذشته شد؛ اين تفاوت هماني است که به صورت معنادار و مشهود در ارقام بودجه‌اي سال آتي خودنمايي کرده است. اگر طي سال‌هاي گذشته بخشي از چالش در بدنه دولت اين بود که پيش از هرچيز بايد ابتدا اهميت فناوري اطلاعات و ارتباط را براي مديران تبيين کرد اين ارقام نشان مي‌دهد ذهن و دل برنامه‌ريزان به ميزان تاثير فاوا يقين پيدا کرده است.

نکته دوم: قاعدتا اعداد و ارقام بودجه‌اي همواره اهداف مشخص را دنبال مي‌کنند. البته تاکيد مي‌کنم؛ منطقي است که اهداف مشخص و قابل پيگيري و نظارت را دنبال کند. اين‌که در واقعيت تا چه اندازه اين موضوع در بودجه‌هاي سنواتي خصوصا در سال‌هاي اخير مورد توجه بوده نکته ديگري است که اين‌جا به آن نمي‌پردازيم اما به هر صورت منطقي است اگر بگوييم اهداف به ميزان سهمي که از بودجه‌هاي ساليانه به خود اختصاص مي‌دهند به همان ميزان سطح اهميت خودشان را نمايان مي‌سازند. لايه‌خواني سطحي ارقام بودجه‌اي سال آتي نشان مي‌دهد يکي از مهم‌ترين اهدافي که در اين ارقام پيگيري شده بعد نظارتي فاوا است. در واقع بودجه‌ريزان و برنامه‌سازان با اين ارقام و افزايش‌هاي معنادار آن علاوه بر اين‌که نشان داده‌اند که اهميت فاوا را دريافته‌اند بلکه به دنبال استفاده بهينه‌تر از کارکردهاي نظارتي آن در تمامي شئونات هستند.

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا