تکنولوژی

زلزله در اینترنت

بازار ديجيتال- تكنولوژي اين روزها ديگر به عضوي ثابت و جدانشدني از زندگي روزمره همه ما تبديل شده است. در واقع به همين دليل هم هست كه تكنولوژي و كاربردهاي مختلف آن در بخش‌هاي متفاوت زندگي كاربرانشان حضور دارند و به كار مي‌روند.

شايد نزديك‌ترين نمونه براي تاثير تكنولوژي در زندگي ما به همين چند روز پيش مربوط شود. روز سه‌شنبه هفته گذشته؛ يعني دوازدهم ژانويه در هائتي يكي از كشورهاي فقير و در حال توسعه آمريكاي جنوبي زلزله بزرگي به مقياسي در حدود 7 ريشتر آمد. درست از ثانيه‌هاي شروع زلزله نقشه‌هاي آنلاين، گوشي‌هاي موبايل و بسياري از وب‌سايت‌ها از آخرين ابزارهاي تكنولوژيك خودشان براي كمك به زلزله‌زدگان استفاده كردند تا همزمان عرصه رقابتي مناسبي هم براي بزرگان اين عرصه به وجود بيايد.

«اختر بادشا»، مدير ايراني امور جامعه جهاني شركت بزرگ Microsoft در اين مورد مي‌گويد: «تكنولوژي نقش كليدي در بسيج كردن حمايت‌هاي مختلف براي زلزله‌زدگان هائيتي دارد و مي‌تواند كمك‌هاي متفاوت از نقاط مختلف را با يكديگر هماهنگ كند.»

او همچنين اعلام كرده است كه شركت Microsoft كمك نقدي برابر 25/1 ميليون دلار به اين زلزله‌زدگان كرده است و با همكاري NetHope يك گروه خيريه فعال در حوزهIT، ا MercyCorps، WorldVision و ديگر سازمان‌ها و گروه‌هاي بشردوست و البته تعدادي از شركت‌هاي فعال در حوزه تكنولوژي هم كمك‌هاي مختلف ديگري را به مردم هائيتي كرده است.

در اين ميان دو شركت بزرگ Cisco و Intel هم از اعضاي سازمان غيردولتي NetHope هستند كه به دنبال راه‌اندازي يك ارتباط اينترنتي براي برقراري هماهنگي ميان آژانس‌هاي امدادرساني بين‌المللي در جهان براي كمك به زلزله‌زدگان است.

Microsoft اعلام كرده است كه با همكاري بخش كمك فوري هائيتي NetHope آخرين گزارش و اخبار مربوط به مردگان و زخمي‌هاي اين زلزله را در اينترنت منتشر مي‌كند.

موتور جست‌و‌جوي اينترنتي بزرگ Google هم يك ميليون دلار به کشور زلزله زده هائيتي اهدا کرده است و منابع اينترنتي ديگري را هم در اختيار سازمان‌هاي امدادرسان حاضر در کشور زلزله‌زده هائيتي قرار مي‌دهد. طبق اعلام گوگل، اين پول براي کمک به امدادرساني و تامين آب، غذا، سرپناه و ملزومات دارويي براي قربانيان اين زلزله 7 ريشتري است.

Google همچنين صفحه وبي را براي هدايت کاربران به گروه‌هاي بشردوست از جمله صليب سرخ و پزشکان بدون مرز ايجاد کرده است. اين شركت نقشه‌هاي آنلاين و ابزارهي نمايش ماهواره‌اي را هم براي امدادرسانان در دسترس قرار داده تا آن‌ها بهتر بتوانند به ارزيابي خسارت پرداخته و اقداماتشان را هماهنگ کنند. اين در حالي است كه شركت Apple هم از طريق فروشگاه آنلاين موسيقي خود؛ يعني iTunes به كاربرانش اين امكان را داده است تا به صورت مستقيم از طريق حسابشان در اين فروشگاه اينترنتي از 5 تا 200 دلار به صليب سرخ كمك كنند.

از طرفي كمپاني‌هاي توليد گوشي موبايل در آمريكا هم اين امكان را براي كاربرانشان به وجود آورده‌اند تا از طريق اس‌ام‌اس به صليب سرخ كمك مالي بكنند. از اين طريق تا حالا ميليون‌ها دلار به زلزله‌زدگان هائيتي كمك شده است.

در اين ميان اما نمي‌توان از كمك با ارزش شب
كه‌هاي اجتماعي مانند Twitter و Facebook در اطلاع‌رساني به موقع اخبار زلزله به مردم دنيا به راحتي چشم پوشيد. علاوه بر اين‌ها شركت‌هاي مخابراتي بزرگ آمريكايي مانند AT&T و Verizon هم با اقداماتي مثل برقراري تماس‌هاي رايگان با هائيتي و بازسازي رايگان زيرساخت‌هاي مخابراتي‌اش در اين كشور، سعي دارد به زلزله‌زدگان كمك كند.

«جوليوس گناچوفسكي»، رييس كميسيون ارتباطات فدرال آمريكا هم در اين مورد گفته است: «نياز هائيتي به خدمات ارتباطي در حال حاضر ضروري‌ترين نياز آن‌ها است. اين خيلي اهميت دارد كه مردم هائيتي به ظرفيت مناسبي از ارباطات دسترسي داشته باشند تا بتوانند روند نجات و عمليات امدادرساني را به خوبي مديريت كنند.» Google در وب‌سايت HaitiCrisis.appspot.com خدماتي به نام Person Finder را عرضه كرده است تا به كاربرانش امكان جست‌و‌جوي نام مردم هائيتي در ميان فهرست گمشدگان، مرده‌ها و مجروحان را بدهد. در Facebook هم گروهي به نام Earthquake Haiti به همين هدف تشكيل شده است و تا حالا بيش از 186 هزار نفر عضو آن شده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا