طرح ساماندهي بازار IT با هماهنگي وزارت بارگاني اجرا ميشود
مراسم اختتاميه نمايشگاه فناوري اطلاعات، رايانه، الکترونيک و ماشينهاي اداري استان گيلان، (فارام 88) روز چهارشنبه 11 آذرماه در محل هتل کادوس برگزار شد.
فناوران- پرويز رحمتي، رييس سازمان نظام صنفي رايانهاي کشوردر آيين اختتاميه پنجمين نمايشگاه فناوري اطلاعات، رايانه، الکترونيک و ماشينهاي اداري گفت: بهرهگيري از فناوري اطلاعات بسياري از معضلات اقتصادي و اجتماعي دولت را در راستاي خدمت به مردم برطرف ميکند.
وي افزود: توسعه فناوري در جوامع مختلف بشري موجب رشد قابليتهاي انساني شده و فناوري اطلاعات نيز توسعه انديشه را در پي دارد.
پرويز رحمتي با بيان اينکه فناوري اطلاعات موجب ارتقای تفکر انسان ميشود، افزود: امروز عصر انقلاب خزنده سازمانهاست و بخشهاي دولتي و خصوصي براي پيشرفت به فناوري اطلاعات نيازمندند.
به گفته وي، فناوري اطلاعات به طور جامع براي هر دو بخش دولتي و خصوصي مفيد بوده و آنها را به سوي بهرهوري پيش ميبرد.
رييس سازمان نظام صنفي رايانهاي کشور گفت: در برنامه پنجم توسعه براي تمامي شاخههاي اصلي، کاربرد فناوري اطلاعات پيشبيني شده و توسعه دولت الکترونيک، سلامت الکترونيک، آموزش الکترونيک و خدمات الکترونيکي به مردم در دستور کار قرار گرفته است.
وي بر ضرورت استفاده از ظرفيت فناوري اطلاعات براي پاسخگويي به نيازهاي سازماني دولت تاکيد کرد و افزود: سازمان نظام صنفي با وجود تازه تاسيس بودن، نقش موثري در تنظيم مناسبات تجاري ميان دولت و بخش خصوصي داشته است.وي با اشاره به تلاش گسترده سازمان نظام صنفي رايانهاي کشور براي مشارکت در تنظيم سياستهاي اجرايي در بخش فناوري اطلاعات گفت: تعامل سازندهاي ميان دستگاههاي دولتي و سازمان نظام صنفي رايانهاي در بخشهاي سياستگذاري، هدايتگري و حکمراني وجود دارد.به گفته وي اين تعامل در حال حاضر ميان سازمان نظام صنفي رايانهاي کشور و وزارتخانههاي ارتباطات و فناوري اطلاعات، اقتصاد امور دارايي و بازرگاني وجود دارد.
وي همچنين از تعامل سازمان متبوعش با اتاق بازرگاني صنايع و معادن، معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري و مرکز فناوري اطلاعات دولت خبر داد و افزود: طرح ساماندهي بازار فناوري اطلاعات به زودي با هماهنگي وزارت بازرگاني اجرا ميشود.
رحمتي هدف از اين طرح را برخورد با کالاهاي قاچاق و ايجاد زمينه مطلوب فعاليت براي شرکتهاي رايانهاي مجاز دانست.وي تعامل با مجلس شوراي اسلامي و کميسيون صنايع و معادن و اصل 44 را بسيار اثرگذار خواند و گفت: همکاري خوبي نيز ميان قوه قضایيه و سازمان نظام صنفي رايانهاي کشور وجود دارد و هماکنون در کارگروه پنج نفرهاي فضاي رسيدگي به جرايم رايانهاي فراهم شده و برنامههاي جديدي براي پيشگيري از اين جرايم در حال اجراست.
رحمتي دولت را يک سياستگذار و هدايتگر و بزرگترين بازار داخلي معرفي کرد و گفت: در حال حاضر علاوه بر ارتباط مطلوب با قوه مجريه تعامل خوبي با قواي مقننه و قضایيه داريم.وي کميسيونهاي تخصصي سازمان نظام صنفي رايانهاي را به عنوان زيرشاخههاي فناوري اطلاعات براي توسعه اين بخش معرفي کرد و افزود: اين کميسيونها از طريق تبادل دانش فني، سطح معلومات اعضا را افزايش ميدهند.وي با تاکيد بر لزوم توجه به ظرفيتهاي عرضه فناوري اطلاعات گف: بايد از طريق ايجاد ساختارهاي مشترک و کنسرسيومها ظرفيتهاي جديدي براي فعالان عرصه فناوري اطلاعات به وجود آورد.
همچنين در اين مراسم کامبيز قرباني، رييس سازمان نظام صنفي رايانهاي گيلان توانمندي بخش خصوصي استان را براي انجام پروژهها بالا دانست. وي افزود: نمايشگاه فناوري اطلاعات گيلان تبلور همبستگي در بخش فناوري اطلاعات بود که بهرغم رکود بازار رايانه، اعضاي اين صنف را در کنار هم قرار داد.
کامبيز قرباني با قدرداني از سازمان همياري شهرداريهاي گيلان و اعضاي صنف رايانهاي استان گفت: در گيلان همواره توانمنديهاي بخش خصوصي مورد هجمه قرار ميگيرد و عدهاي معتقد هستند بخش خصوصي قادر به اجراي برخي پروژهها نيست.
قرباني افزود: نمايشگاه فناوري اطلاعات نشان داد که ميتوان به توانمنديهاي بخش فناوري اطلاعات در استان تکيه کرد. همچنین حامد صابري، دبير سازمان نظام صنفي رايانهاي گيلان گفت: بهرغم مشکلات فراواني که در نمايشگاه امسال وجود داشت، سطح کيفي آن در مقايسه با نمايشگاههاي قبلي افزايش يافته بود.
دبير سازمان نظام صنفي رايانهاي گيلان، نبود سالن مناسب را يکي از مشکلات نمايشگاه دانست و گفت: اين امر کاهش مشارکت اعضاي صنف را در پي داشت.
وي همچنين همزماني نمايشگاه گيلان با نمايشگاه تهران را عام ديگر کاهش حضور شرکتهاي گيلان در نمايشگاه دانست و افزود: نمايشگاه فناوري اطلاعات امسال در مقايسه با نمايشگاهي که در سال 82 برگزار شد از نظر کمي ضعيفتر بود و 1279 متر مربع به شرکتهاي رايانهاي اختصاص يافت که اين رقم در سال 82 و نمايشگاه قبلي 1450 متر مربع بود.
وي ابراز اميدواري کرد که در سالهاي آينده همکاري و مشارکت بخش خصوصي و دولتي بيش از پيش گسترش يابد. مهرداد خورسند، رييس کميسيون فرهنگي رفاهي سازمان نظام صنفي رايانهاي گيلان نيز در اين مراسم گفت: مشارکت مطلوب غرفهها در نمايشگاه سبب شد تا بهترين غرفهها براساس شاخصهاي متفاوت انتخاب شوند.
رييس کمييون فرهنگي رفاهي سازمان نظام صنفي رايانهاي گيلان افزود: در بخشهاي مختلف از جمله سختافزار، نرمافزار، فناوري نو، غرفهآرايي و مشارکت در نمايشگاه تعدادي از غرفهها به عنوان غرفه برتر انتخاب شدند.
وي از انتخاب غرفه برتر دولتي در بخش جداگانه خبر داد و افزود: از همه غرفههاي شرکت کننده در نمايشگاه نيز به صورت جداگانه تجليل شد.
در پايان اين مراسم غرفههاي برتر لوح يادبود دريافت کرده و غرفههاي پارک علم و فناوري، سازمان تبليغات اسلامي و فني و حرفهاي گيلان به عنوان غرفههاي برتر دولتي معرفي شدند.