تکنولوژی

اين فرزندان اينترنت ملي

سرويس زيرساخت- پس از مطرح شدن موضوع راه‌اندازي اينترنت ملي، فرزندان آن يعني ايميل ملي و پيام‌رسان ايراني نيز زاده شدند.

به گزارش عصرارتباط، اکنون امکان استفاده از اين دو سرويس ملي با نسخه ايراني روي درگاه خدمات الکترونيکي ايران فراهم شده است.

اين سامانه ابتدا به پيشنهاد و توسط معاونت فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات راه‌اندازي شد و اکنون با واگذاري پورتال www.Iran.ir به شرکت فناوري اطلاعات ايران، سرويس‌هاي پست الکترونيک ملي و پيام‌رسان ايراني هم به اين شرکت منتقل شده‌اند.

شرکت فناوري اطلاعات ايران تاکنون براي بيش از سه هزار کاربر انترنت کشور، پست الکترونيکي ملي را فعال کرده است.

گرچه شرکت فناوري اطلاعات ايران اعلام کرده استفاده از ايميل ملي و استفاده از پيام رسان ايراني براي کاربران ايميل ملي براي عموم مردم آزاد شده اما استفاده از اين سرويس هنوز تنها براي مديران دستگاه‌هاي دولتي ممکن است.

ايميل ملي پس از مطرح شدن موضوع اينترنت ملي که تعجب همگان را برانگيخت، مطرح شد اما اين طرح پس از عنوان دغدغه‌هاي امنيتي انتشار اطلاعات کشور توانست توجه مديران ارشد کشور را جلب کند و بخشنامه‌اي نيز در رابطه با آن از سوي معاون اول وقت رييس‌جمهور ابلاغ شد.

براساس اين بخشنامه که در سوم مهر سال 1386 ابلاغ شد، مقرر شد درگاه خدمات الکترونيکي ايران به نشاني www.Iran.ir به مديران دستگاه‌هاي دولتي، خدمات پست الکترونکي ارايه دهد و از مديران دولتي خواسته شد به منظور امنيت اطلاعات بيشتر پست الكترونيكي خود را روي پورتال واحد دولت الكترونيکي ايران ايجاد و از آن براي تماس‌هايشان استفاده كنند.

در ادامه اين بخشنامه كه با امضاي پرويز داودي خطاب به تمامي‌وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسه‌هاي دولتي، نهادهاي انقلاب اسلامي ‌و استانداري‌هاي سراسر كشور صادر شده، آمده است: با راه‌اندازي پست الكترونيكي امن و با امضاي الكترونيكي با آدرس iran.ir توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات كه مي‌تواند علاوه بر اعتبار و ارزش، باعث امنيت بيشتر اطلاعات شود، مقتضي است مقامات و مديران ارشد كشور از نشاني ذكر شده به عنوان نشاني رسمي ‌و دولتي پست الكترونيكي خود استفاده و براي ايجاد آن به آدرس الكترونيكي mailiran.ir مراجعه كنند.

اين درحالي است که آدرس الکترونيکي mailiran.ir که در اين بخش‌نامه ذکر شده، هيچ شباهتي به يک پايگاه ارايه‌دهنده خدمات پست الکترونيکي ندارد و تنها محلي براي فروش دامنه‌هاي اينترنتي است.

آن‌چه که موجب شد تا دولتي‌ها به سمت ارايه سرويس خدمات پست الکترونيکي سوق پيدا کنند، استفاده 95 درصد ايرانيان از نشانههاي پست‌الکترونيکي در سايت‌هاي غيرايراني نظير ياهو، جيميل و هات‌ميل است که در خارج از کشور ميزباني مي‌شوند.

گرچه استفاده مديران ارشد کشور از اين پست‌هاي الکترونيکي از نظر امنيتي و اعتبار کشور به صلاح دانسته نشده است اما به ندرت مي‌توان از ميان مديران افرادي را يافت که از اين سرويس که هزينه‌هاي زيادي نيز براي راه‌اندازي آن صرف شده، استفاده کنند و بسياري از آن‌ها هنوز ترجيح مي‌دهند ايميل‌هاي شخصي و کاري خود را از همين آدرس‌هاي ناامن ارسال کنند و در بهترين حالت به ميل سرورهاي مجموعه خود بسنده مي‌کنند.

اين سرويس پست‌الکترونيکي که در فاز نخست براي سرويس‌دهي به 500 هزار تا يک ميليون مشترک راه اندازي شده است، در نمايشگاه الکامپ نيز عرضه عمومي‌خود را آغاز کرد اما نکته جالب توجه در اين سرويس اين است که کاربران ايميل ملي بايد براي تائيد و تثبيت هويت خود علاوه بر تکميل و ارسال فرم الکترونيکي، نامه‌اي را با مهر و امضاي بالاترين مقام دستگاه اجرايي خود نيز ارايه دهند که اين موضوع را مي‌توان از چالش‌هاي عمده استفاده از اين سرويس نيز دانست که به راحتي براي استفاده در دسترس همگان قرار نمي‌گيرد.

گرچه شرکت فناوري اطلاعات ايران آماده است تا در صورت استقبال از اين سرويس آن را به صورت نامحدود براي استفاده عموم مردم توسعه دهد اما بعيد به نظر مي‌رسد اين سرويس از حداقل کاربري برخوردار باشد.

اين سرويس که از ابتدا به افراد حقوقي و مديران ارشد دولتي اختصاص مي‌يافت اکنون جنبه عمومي‌نيز يافته است اما شرايط ذکر شده روي سايت آن باز هم حاکي از آن است که خبري از عرضه عمومي‌اين سرويس نيست.

سيستم پيشرفته رايگان صندوق پست الکترونيکي طبق قوانين تجارت الکترونيکي جمهموري اسلامي ‌ايران، اختصاص 3گيگابايت فضا براي کاربران، مديريت پوشه‌ها و صندوق‌هاي کاربران، امکان ارسال ايميل با سيستم ارسال فايل پيشرفته و ارجاع ايميل، دريافت و ارسال نامه از ميل سرورهاي ديگري همچون ياهو، جيميل و هات‌ميل و امکان افزودن امضاي ديجيتالي به نامه‌هاي کاربران از ويژگي‌هاي ايميل ملي محسوب مي‌شوند.

کاربران ايميل ملي با دانلود پيام‌رسان ايراني نيز مي‌توانند از امکاناتي چون انتقال آني و دوسويه متن، فايل‌هاي اطلاعاتي، صدا روي شبکه (VOIP) و غيره برخوردار شوند که تنها روي شبکه ملي اينترنت ارايه مي‌شود.

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا