آقای وزیر! الکامپ را دریابید
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای در نامهای خطاب به دکتر غضنفری، وزیر بازرگانی ضمن یادآوری پیشینه ایجاد سازمان نظام صنفی رایانهای و جایگاه قانونی آن سیاههای از فراموش کاریهای مديرعامل و ریيس هيات مديره شركت نمايشگاهها نسبت به جایگاه نظام صنفی رایانهای و اهمیت همکاری با این سازمان در برگزاری نمایشگاه الکامپ ارایه کرد.پرويز رحمتی از اینکه ریيس هيات مديره شركت نمايشگاهها برگ زیتون صلح سازمان را نادیده انگاشته اظهار گلایه کرده است. در این نامه ریيس سازمان نظام صنفی رایانهای ضمن درخواست زمان ملاقات از دکتر غضنفری به عنوان مقام عالي وزارت بازرگاني كشور درخواست کرده است که از ظرفيتهاي موجود در جهت نيل به اهداف مشترك بهرهبرداري کرده و مدیران ارشد خود را نسبت به جایگاه سازمان نظام صنفی رایانهای توجیه کند.
در ابتدای این نامه خطاب به دکتر غضنفری آمده: همانگونه كه مستحضريد سازمان نظام صنفي رايانهاي كشور با پشتوانه قانون مصوب مجلس محترم شوراي اسلامي و آیين نامه اجرايي مصوب هيات محترم وزيران و طي انتخابات ستاني و سپس كشوري و نهايتا تنفيذ حكم رياست آن توسط رياست محترم جمهور از تيرماه 1384 فعاليت خود را آغاز نمود و با به پايان رسيدن دوره سه ساله نخست، دوره دوم فعاليت اين سازمان با تركيب جديد مديريتي عملا از بهمن ماه 87 آغاز شد و حكم ریيس جديد آن نيز در تابستان امسال توسط رياست محترم جمهور تنفيذ گرديد.
سرفصل برنامه اين سازمان در دور جديد تعامل هم افزا با دولت در راستاي ارتقای بازار فناوري اطلاعات كشور ترسيم و تلاشهاي گستردهاي در هشت ماه اخير در اين زمينه صورت گرفت و خوشبختانه با تعدادي از دستگاههاي دولتي مرتبط روند همگراي و همافزايي تشديد يافت.
در ادامه این نامه آمده برخي فعاليتهاي مرتبط با آن وزارت محترم در اين زمينه به این شرح است:
– تعيين محور اصلي برنامه سازمان به تعامل همافزا با دولت در جهت ارتقای صنعت و بازار IT كشور
– هماهنگي كارشناسي با كميسيون تنظيم مقررات صادرات و واردات در رابطه با اصلاحات تعرفهاي مرتبط
– برگزاري جلسات و مذاكرات با مديرنمايشگاههاي داخلي در راستاي چگونگي برگزاري كيفي نمايشگاه الكامپ پانزدهم
– حضور مستمر در شوراي سياستگذاري گواهي ديجيتال كشور به عنوان نماينده صنف رايانه
– برگزاري جلسات و هماهنگي با معاون محترم بازرگاني داخلي و ریيس محترم مركز اصناف و بازرگانان درباره مشاركت موثر در طرحريزي و اجراي ساماندهي بازار در حوزه IT
– برگزاري نشست با نمايندگان مركز اصناف و بازرگانان در محل سازمان در جهت اطلاعيابي از ظرفيتهاي يكديگر و بهكارگيري آنها
– اعلام تبريك اينجانب و درخواست ملاقات از جنابعالي براي ارتقای سطح روابط فيما بين
– ارسال نامه به مديرعامل شركت نمايشگاهها درباره لزوم اطلاع رساني به آحاد صنف درباره چگونگي برگزاري شفاف نمايشگاه و بيان دل نگرانيهاي مربوط به كيفيت برگزاري نمايشگاه و عدم شفافيت در فرآيند ثبتنام و تبعات منفي آن
بهرغم سياهه فوق كه مويد تلاش سازمان در راستاي نيل به اهداف مشترك در ارتباط با ارتقای بازار فناوري اطلاعات ميباشد متاسفانه در برخي زمينهها از جمله بحث اخير نمايشگاه، بازخوردهاي كاملا نامناسبي دريافت شده است.
مديرعامل و ریيس هيات مديره شركت نمايشگاهها به جاي اطلاعرساني شفاف، دقيق و قابل اتكا در جايگاه يك مدير ارشد دولتي به هزاران فعال فرهيخته عضو صنف و تلاش در جهت همگرايي هرچه بيشتر، با بيپاسخ گذاشتن نامه رسمي سازمان در مصاحبه مورخ 25/7/88 خود از ادبياتي استفاده كرده است كه آب پاكي روي دست همه فعالان صنف ريخته است. ايشان بدون توجه به شاخه زيتون سازمان در دوره جديد و مصاحه فراگير اينجانب با تيتر “ما نمايشگاه را تحريم نمیكنيم” در اوايل امسال و مذاكرات قبلي في مابين هيات ریيسه سازمان و مديرنمايشگاههاي داخلي، با تكيه بر مفروضاتي كاملا نادرست و با تكيه به اختلاف بدنه نمايشگاه با مديريت قبلي سازمان و توهم وجود اختلاف بين آحاد صنف به اين نتيجه رسيدند كه نمايشگاه الكامپ را خودمان برگزار كنيم زيرا ما خودمان اصل 44 هستيم. متاسفانه ايشان مواردی را فراموش كردهاند:
– فراموش كردهاند كه رقيب منطقهاي ما در اين زمينه نمايشگاه جيتكس ميباشد و فاصله ما با آنان كه در الكامپ دهم براي نخستین بار به طور محسوسي كاهش يافته است در سالهاي اخير به نفع نمايشگاه رقيب و به طورمداوم افزايش يافته است.
– فراموش كردهاند كه رياست قبلي سازمان قريب يكسال است كه تغيير كردهاست و تنظيم سياستهاي جاري آن شركت با اين پيش فرض نشانگر درجه دقت تصميمگيري در آن مجموعه است.
– فراموش كردهاند، در نيمه سال 1387 راي هيات عمومي ديوان عدالت اداري در رابطه با شكايت تشكلهاي غيرفراگير و خودساخته صادر شده و شموليت پوشش فعاليتهاي سازمان به تمامی زيرمجموعههاي رايانه از جمله سختافزار و نرمافزار را قانوني دانسته است.
– فراموش كردهاند، نامهاي كه با دغدغه و خواست هزاران عضو صنف درباره نمايشگاه خطاب به اشان تهيه شد و به امضای ریيس جديد سازمان رسيد را حتي قرائت نمايند چه رسد به اينكه خود را ملزم به پاسخدهي به آن بدانند، زيرا اگر چنين بود حداقل ميدانستند ریيس جديد سازمان كه ذيل نامه را امضا كردهاند، متفاوت با كسي است كه در مصاحبهشان از وي نام بردهاند.
– فراموش كردهاند كه صاحبان بنگاهیهاي اقتصادي حوزه IT كه با مشكلات عديدهاي به لحاظ فشارهاي خارجي و نامناسب بودن شرايط بازار داخلي IT مواجهاند داراي حقوقي هستند كه امكان تضييع آن متصور نميباشد و هرگاه پنج سال پيش و در الكامپ دهم ثبت نام بر خط (Online) در اين كشور و در همين نمايشگاه جاري بوده نبايستي چني چرخش به عقبي را اكنون مشاهده كنند و در كنار آن ادعاي اينكه ما (شركت نمايشگاهها) بالاترين ظرفيت برگزاري نمايشگاه را داريم را نيز تحمل كنند.
– فراموش كردهاند كه تشكيك در زمينه قانوني بودن سازمان قبلا شده و مرجع رسمي هیات عمومي ديوان عدالت اداري نيز پاسخ خود را داده است و به كار بردن اين عبارت كه سازمان “قانونيترين” تشكل نيست نادقيقترين لفظ ممكن در اين زمينه و نهايت يكسونگري در بيان يك واقعيت مبرهن و ساده است.
– فراموش كردهاند كه دوغ و دوشاب را با هم يكي كردن و همسطح سازي سازمان مردم نهاد نظام صنفي رايانهاي (كه براساس قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي تاسيس و همچون سازمانهاي نظام پزشكي و نظام مهندسي، حكم ریيس آن توسط ریيس جمهور صادر ميشود) با انواع انجمنها و تشكلهاي خلقالساعه كه شان و جايگاه فراگير ندارند و فقط در بزنگاه نمايشگاهها و يا تقسيم رانتهاي دولتي حاضر ميشوند، عملا نتيجهاي جز خاكستري شدن فضا و گل آلودشدن آب و در نتيجه مديريت شدن مديران ارشد آن مجموعه توسط زيرمجموعههاي مجري در جهت بهرهبرداري نامناسب از شرايط را نخواهد داشت.
– فراموش كردهاند كه به لحاظ عدم همكاري با صنف، خارج از بحث محتوايي به لحاظ شكلي نيز بدترين زمانبندي ممكن براي الكامپ پانزدهم انتخاب شده به گونهاي كه از چهار روز برگزاري سه روز آن منتهي به تعطيلات و عيد سعيد قربان است كه به علت خيل مسافرتهاي متعارف اساسا پايينترين احتمال حضور افراد بازديدكننده وجود دارد و اين شيوه برخورد نوعا نهايت دقت تصميمگيري و چگونگي فرصت سوزي واقعي را براي آحاد صنف ترسيم مینمايد.
در بخش دیگری از نامه رییس سازمان نظام صنفی رایانهای خطاب به وزیر بازرگانی آمده: از جنابعالي به عنوان مقام عالي وزارت بازرگاني كشور برادرانه درخواست مینمايم:
– از ظرفيتهاي واقعا موجود در جهت نيل به اهداف مشترك بهرهبرداري نماييد. مصداق اين امر در شروع، تخصيص وقت به هيات ریيسه سازماني كه قريب 4000 بنگاه اقتصادي و چندين هزار متخصص در قالب افراد حقيقي را تحت پوشش خود دارد و قانونا در جايگاه تنظيمگر مناسبات بخش خصوصي و دستگاههاي دولتي در حوزه IT ايفای نقش مينمايد، ميباشد.
– برخي مديران ارشد خود را براساس تجارب تلخ و شيرين گذشته و واقعيتهاي موجود نسبت به جايگاه اين سازمان، مضمون مشترك اهداف فيمابين و ضرورت تغيير طرز تلقي و نگرش با هدف جبران عقب افتادگيهاي واقعا بارز موجود نسبت به برخي كشورهاي منطقه توجيه و هماهنگ فرماييد.
– براي تحقق رهنمود مقام معظم رهبري درباره لزوم احراز جايگاه دوم منطقه در حوزه فناوري اطلاعات در برنامه پنجساله پنجم طرفين نيازمند بازنگري در نگرشها و رفتارهاي سازماني خود و تجميع قوا به معني واقعي كلمه میباشيم، لازمه اين امر عزم جزم و مشترك تمامی طرفهاي موثر است و تصميم راهبردي مديريتي حضرتعالي نقش بارزي در اين باره ايفا مینمايد.
در پایان این نامه آمده: خاطر نشان میسازد از آنجا كه اينجانب به شدت از جانب اعضای صنف طرف سوال قرار دارم و شخصا اعتقاد دارم كه میتوان تهديد ايجاد شده را به فرصتي مناسب جهت تعامل و همكاري در خور تبديل نمود و از طرفي محدوديت زماني در رابطه با فرآيند حضور شركتها در نمايشگاه نيز جدي است، خواهشمند است جهت اطلاع رساني به آحاد صنف پاسخ به مكتوب اضر را حتيالمقدور ظرف سه روز آتي امكانپذير فرماييد.
اميد است با هدايت و ارشاد حضرتعالي زمينه تعامل واقعا همافزا فيمابين آن وزارت محترم و اين سازمان مردم نهاد به نحو مطلوب فراهم گردد.